Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Enquête voor Veerenaren over omgevingsvisie

Enquête voor Veerenaren over omgevingsvisie

DOMBURG - Alle inwoners van de gemeente Veere krijgen deze week een ansichtkaart in de bus. Het is een uitnodiging van de gemeente Veere om een online enquête over de omgevingsvisie in te vullen.

De visie gaat over hoe de inwoners van de gemeente willen dat de leefomgeving eruit komt te zien in de toekomst. "Ik hoop dat zoveel mogelijk inwoners en ondernemers hun input delen en de enquête invullen", laat de Veerse wethouder Chris Maas, die vorige week de eerste ansichtkaart op de bus deed, weten.

Leefbaarheid

De enquête bestaat uit drie open vragen en vraagt naar aandachtspunten, waarden en kansen voor de kern waar de Veerenaar woont. "Ook is het mogelijk om belangrijke waarden of mogelijkheden in de gemeente aan te wijzen. De bijdrage van de inwoners helpt de gemeente Veere om een goede omgevingsvisie te maken. De reacties uit de enquête gebruiken we bij de gebiedstafels die de gemeente gaat organiseren met inwoners, ondernemers en andere belanghebbenden. Tijdens de gebiedstafels halen we informatie op voor de omgevingsvisie, maar ook in relatie tot de uitwerking van de resultaten in het kader van het vorig jaar gevoerde onderzoek Leefbaarheid & Toerisme." De omgevingsvisie wordt het instrument voor de gemeenteraad waarin al het beleid voor de fysieke leefomgeving een plek krijgt.

Invullen

De enquête invullen kan tot 10 juli. Onder de deelnemers worden twee dinerbonnen ter waarde van vijftig euro verloot. De winnaars krijgen uiterlijk eind juli bericht. De online enquête kunt u invullen via www.omgevingsvisieVeere.nl.

Meer uit Middelburg

Verrassende experimenten van NEMO Science Museum te zien in Middelburg

MIDDELBURG - NEMO Science Museum bestaat 100 jaar. Een eeuw lang nieuwsgierigheid en dat wordt gevierd. Speciaal voor dit jubileum trekt het Amsterdamse wetenschapsmuseum het land in met de NEMO Science Tour. Op zaterdag 7 oktober komt NEMO naar Middelburg met het Science Spektakel.

16 uur geleden
De NK Surftour 2023 in Domburg

DOMBURG -  Op zaterdag 23 september ging de NK Surftour 2023 van start in Domburg. Tijdens dit officiële Nationaal Kampioenschap Golfsurfen wordt er in vier categorieën gestreden voor de officiële titel Nederlands Kampioen.

16 uur geleden
Verras een mantelzorger uit Veere of Middelburg, tijdens Dag van de Mantelzorg 2023

MIDDELBURG/DOMBURG - Op 10 november 2023 is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. In het hele land worden mantelzorgers in het zonnetje gezet als bedankje voor de zorg die zij verlenen aan een partner, kind, ouder(s), broer of zus of iemand anders uit hun netwerk. Manteling doet natuurlijk ook mee met een actie voor mantelzorgers uit de gemeenten Middelburg en Veere.

1 dag geleden
Zeeland heeft weer drie Groene Stranden

VROUWENPOLDER - Vandaag, op 25 september 2023, zijn de stranden bij Oranjezon, Neeltje Jans en de Verklikkerplaat bij Renesse opnieuw benoemd tot Groen Strand. De natuur krijgt op deze stranden meer ruimte dankzij de actieve inzet van betrokken strandvrijwilligers, gemeenten en ondernemers.

1 dag geleden
Eerste minifestival van Zeeuwse coverbands

MIDDELBURG - Muziekliefhebbers opgelet…! Onder de naam Band on the Run barst vrijdag 29 september in het Middelburgse Poppodium De Spot de eerste editie los van het minifestival De Zeeuwse Coverbands. Tijdens dit muziekfestijn treden drie Zeeuwse coverbands op: D-Four and More, Recovery en Blues Stuff.

1 dag geleden
Twee feestelijke Domburgse avonden in Het Schuttershof

DOMBURG - In 1223 verleenden de Hollandse Graaf Floris IV en de Burggraaf van Zeeland, Dirk van Voorne, stadsrechten aan Domburg. 800 jaar stadsrechten wordt het hele jaar gevierd in Domburg met door vrijwilligers verzorgde activiteiten, die de inwoners samenbrengen.

1 dag geleden
Peter Roeland maakt comeback in landelijke tafeltennis

ARNEMUIDEN - In de uitwedstrijd tegen Avanti hadden de tafeltennissers van Arnemuiden 1 zaterdag de winst voor het grijpen. De afsluitende dubbelwedstrijd ging echter met 11-8 in de vijfde game verloren. Zodoende werd het 7-6 voor het team uit Hazerswoude-dorp.

1 dag geleden