Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Engelsen kunnen zich nu ook in het circus laten inenten

Engelsen kunnen zich nu ook in het circus laten inenten

LONDEN (ANP) - Engelsen die zich willen laten inenten tegen het coronavirus kunnen nu ook terecht bij circussen en op sport- en festivalterreinen. De autoriteiten zetten op grote schaal 'pop-up' priklocaties op om meer mensen te kunnen bereiken, berichten Britse media.

Passanten en toeschouwers kunnen zich onder meer laten inenten bij een tent vol jongleurs en acrobaten van Circus Extreme in Halifax. Circusdirecteur John Haze vertelde geen moment te hebben geaarzeld toen gezondheidsdienst NHS aangaf een vaccinatielocatie neer te willen zetten bij zijn circus. "We hopen dat veel mensen er gebruik van maken."

Ook festivalbezoekers hoeven soms niet ver te lopen om zich te laten prikken. Er wordt een vaccinatielocatie gevestigd in een bus bij het Summer of Love Festival in Londen. Sportliefhebbers kunnen zich voor een inenting melden bij het stadion van Burnley FC in Lancashire. Op de Twitterpagina van de Premier League is te zien hoe voetballer Dwight McNeil van die club zich daar met opgestoken duim laat inenten.

87 procent minstens één prik

Bestuurder Nikki Kanani van het vaccinatieprogramma in Engeland zei dat vaccinatieplekken worden neergezet op allerlei plaatsen waar veel mensen komen. "Van festivals tot boerderijwinkels, circustenten tot sportstadions." Ze zei ook dat de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus de snelste is uit de geschiedenis van de NHS.

In Engeland heeft ongeveer 87 procent van de volwassenen minstens één prik gehad. Jongvolwassenen blijven echter achter. Bijna een derde van de Engelsen in de leeftijdsgroep 18-29 zou nog helemaal niet zijn gevaccineerd. Minister van Volksgezondheid Sajid Javid erkende onlangs dat meer gedaan moet worden om die groep te bereiken.

Meer uit Buitenland

Twee tieners aangehouden voor plan aanslag op kerstmarkt Keulen

DÜSSELDORF (ANP) - Twee tieners zijn in Duitsland aangehouden, omdat ze op sociale media contact met elkaar hebben gehad over het plannen van een jihadistische aanslag. Volgens justitie communiceerden een 15-jarige Duitse jongen van Afghaanse komaf en een 16-jarige in Duitsland wonende Rus over een aanslag in december op een kerstmarkt of een synagoge in Keulen, meldt de omroep WDR.

6 minuten geleden
Israël wil alle vrouwen en kinderen terug bij verlenging bestand

JERUZALEM (ANP/RTR) - Israël wil alleen het tijdelijke bestand met Hamas verlengen als dat betekent dat de Palestijnse militante beweging alle vrouwelijke en minderjarige gijzelaars vrijlaat. Volgens een Israëlische functionaris die bij de onderhandelingen betrokken is heeft Hamas zeker nog genoeg vrouwen en kinderen in handen om de gevechtspauze in de Gazastrook twee of drie dagen langer te laten duren.

9 minuten geleden
Hamas: twee Russen vrijgelaten op verzoek van president Poetin

GAZA-STAD (ANP/AFP/DPA) - Hamas heeft naar eigen zeggen twee Russische vrouwen vrijgelaten die werden vastgehouden als gijzelaar. Dat gebeurde op aandringen van de Russische regering, aldus de gewapende tak van Hamas, de Al Qassambrigades.

18 minuten geleden
Franse justitieminister vrijgesproken van belangenverstrengeling

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse minister van Justitie Éric Dupond-Moretti heeft zich niet schuldig gemaakt aan een belangenverstrengeling. De politicus moest voor een speciaal hof verschijnen omdat hij mogelijk zijn functie misbruikt heeft om tegenstanders uit zijn tijd als advocaat terug te pakken. Dat zogenoemde Hof van Justitie van de Republiek (CJR) heeft geoordeeld dat daar geen sprake van is.

32 minuten geleden
NAVO-chef: Russische raketten klaar om Oekraïne in kou te zetten

BRUSSEL (ANP) - Rusland heeft een groot aantal raketten verzameld om Oekraïne komende winter "in het donker en in de kou" te zetten, waarschuwt NAVO-chef Jens Stoltenberg. Maar voor moedeloosheid is volgens Stoltenberg geen plaats. Bondgenoten helpen Oekraïne het luchtruim te verdedigen en Rusland zelf incasseert ook klap op klap.

51 minuten geleden
Hamas: jongste gijzelaar en gezinsleden dood door aanval Israël

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Hamas maakt melding van het overlijden van drie gijzelaars door een eerder bombardement van Israël op de Gazastrook. Het zou gaan om de tien maanden oude baby Kfir Bibas, de jongste gijzelaar, zijn 4-jarige broer en hun moeder. Israël laat weten onderzoek te doen naar deze informatie.

1 uur geleden
Rusland loopt plek in belangrijke raad van de OPCW mis

DEN HAAG (ANP) - Rusland is een belangrijke stem in de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) kwijtgeraakt. Het land kreeg te weinig steun voor een zetel in de zogenoemde Uitvoerende Raad, die verantwoordelijk is voor een belangrijk deel van de werkzaamheden van de organisatie.

1 uur geleden