Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Engelsen kunnen zich nu ook in het circus laten inenten

Engelsen kunnen zich nu ook in het circus laten inenten

LONDEN (ANP) - Engelsen die zich willen laten inenten tegen het coronavirus kunnen nu ook terecht bij circussen en op sport- en festivalterreinen. De autoriteiten zetten op grote schaal 'pop-up' priklocaties op om meer mensen te kunnen bereiken, berichten Britse media.

Passanten en toeschouwers kunnen zich onder meer laten inenten bij een tent vol jongleurs en acrobaten van Circus Extreme in Halifax. Circusdirecteur John Haze vertelde geen moment te hebben geaarzeld toen gezondheidsdienst NHS aangaf een vaccinatielocatie neer te willen zetten bij zijn circus. "We hopen dat veel mensen er gebruik van maken."

Ook festivalbezoekers hoeven soms niet ver te lopen om zich te laten prikken. Er wordt een vaccinatielocatie gevestigd in een bus bij het Summer of Love Festival in Londen. Sportliefhebbers kunnen zich voor een inenting melden bij het stadion van Burnley FC in Lancashire. Op de Twitterpagina van de Premier League is te zien hoe voetballer Dwight McNeil van die club zich daar met opgestoken duim laat inenten.

87 procent minstens één prik

Bestuurder Nikki Kanani van het vaccinatieprogramma in Engeland zei dat vaccinatieplekken worden neergezet op allerlei plaatsen waar veel mensen komen. "Van festivals tot boerderijwinkels, circustenten tot sportstadions." Ze zei ook dat de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus de snelste is uit de geschiedenis van de NHS.

In Engeland heeft ongeveer 87 procent van de volwassenen minstens één prik gehad. Jongvolwassenen blijven echter achter. Bijna een derde van de Engelsen in de leeftijdsgroep 18-29 zou nog helemaal niet zijn gevaccineerd. Minister van Volksgezondheid Sajid Javid erkende onlangs dat meer gedaan moet worden om die groep te bereiken.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Brussel nog niet gerust op mediavrijheid in Polen

BRUSSEL (ANP) - De verlenging in Polen van de uitzendvergunning voor de regeringskritische nieuwszender TVN24 is een "positieve ontwikkeling", maar de Europese Commissie blijft de situatie in het land heel scherp in de gaten houden. Het parlement in Warschau heeft namelijk een resolutie aangenomen over de uitgifte van zendvergunningen die het media-aanbod minder divers kan maken.

1 uur geleden
Oekraïne gaat macht rijke elite aan banden leggen

KIEV (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het Oekraïense parlement heeft wetgeving aangenomen om de invloed van rijke zakenlieden aan banden te leggen. Dat gebeurde een dag nadat een auto met een topadviseur van president Zelenski onder vuur was genomen met een automatisch geweer.

2 uur geleden
Poolse regio geen 'lhbt-vrije zone' meer

WARSCHAU (ANP/DPA) - Een Poolse regio heeft na druk van de EU een resolutie ingetrokken tegen de "lhbt-ideologie". Het regionale parlement van Święty Krzyż besloot de verklaring uit 2019 te schrappen.

5 uur geleden
Meeste Duitsers weten al op wie ze gaan stemmen, SPD nog aan kop

BERLIJN (ANP/DPA) - De meeste Duitse kiezers lijken inmiddels te hebben besloten welke partij ze gaan steunen bij de parlementsverkiezingen van komende zondag. Dat komt naar voren uit een peiling van YouGov die is uitgevoerd tussen 16 en 22 september. De sociaaldemocratische regeringspartij SPD gaat nog steeds aan kop.

9 uur geleden
Franse president beantwoordt oproep Australische premier niet

WASHINGTON (ANP) - Een telefoongesprek van de Australische premier Scott Morrison aan de Franse president Emmanuel Macron bleef onbeantwoord, vertelde Morrison woensdag in Washington aan verslaggevers. "We zullen geduld hebben", zei Morrison volgens Australische media over de verstoorde relatie met Frankrijk.

12 uur geleden
Britse premier in kleurrijke toespraak VN: klimaat op keerpunt

WASHINGTON (ANP) - De Britse premier Boris Johnson heeft woensdagavond (lokale tijd) in een kleurrijke toespraak tot de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (VN) gezegd dat de geplande klimaattop in Glasgow over 40 dagen "een keerpunt voor de mensheid" moet worden. Het is tijd voor de wereld om "op te groeien" en klimaatverandering serieus te nemen, zei Johnson.

12 uur geleden
Ruim zestig kinderen overleden dit jaar in Syrische opvangkampen

DAMASCUS (ANP) - Dit jaar overleden iedere week twee kinderen in overvolle opvangkampen in Syrië, blijkt uit een rapport dat Save The Children donderdag publiceert. De organisatie verwijt veel Europese landen het lot van duizenden kinderen die kwetsbaar zijn voor geweld, brand, ondervoeding en ziekte te negeren.

12 uur geleden