Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Eerste vrouwelijke baas voor Duitse militaire inlichtingendienst

Eerste vrouwelijke baas voor Duitse militaire inlichtingendienst

BERLIJN (ANP/DPA) - Voor het eerst in de Duitse geschiedenis staat er een vrouw aan het hoofd van de militaire inlichtingendienst. De advocaat Martina Rosenberg is aangesteld als nieuwe directeur van de Militärische Abschirmdienst (MAD).

Minister van Defensie Annegret Kramp-Karrenbauer heeft het parlement over de benoeming ingelicht. Rosenberg werkte hiervoor als advocaat bij het Duitse leger en hield zich bezig met disciplinaire procedures tegen soldaten.

Rosenberg vervangt Christof Gramm, die per 1 oktober met vervroegd pensioen ging. Zijn aftreden had te maken met rechts-extremistische incidenten binnen het leger. Gramm, die sinds 2015 de leiding had, was bezig met hervormingsplannen. Minister Kramp-Karrenbauer prees hem hiervoor, maar zette hem toch uit zijn functie.

Volgens het ministerie was er behoefte aan een wisseling in leiderschap. Het is nu aan Rosenberg om met de MAD grip te krijgen op extremisme binnen het Duitse leger. De MAD is de kleinste van de drie Duitse geheime diensten. Duitsland heeft ook een binnenlandse en buitenlandse geheime dienst.

Meer uit Buitenland

Iraanse marine begeleidt Iraanse handelsschepen naar Rode Zee

TEHERAN (ANP/RTR) - De Iraanse marine begeleidt Iraanse handelsschepen naar de Rode Zee. Commandant Shahram Irani heeft dat bekendgemaakt, bericht persbureau Tasnim. De stap komt nu Iran rekening houdt met een mogelijke vergeldingsactie van Israël.

1 uur geleden
Omstreden conservatieve bijeenkomst in Brussel gaat toch door

BRUSSEL (ANP/BELGA) - De tweede en laatste dag van een bijeenkomst van rechtse politici in Brussel mag alsnog doorgaan. Dinsdag zei de burgemeester dat de bijeenkomst verboden werd en greep de politie in, maar de Belgische Raad van State oordeelde dat daar te weinig reden voor was.

2 uur geleden
Vliegverkeer Dubai ontregeld door noodweer, minstens één dode

DUBAI (ANP/BLOOMBERG/RTR) - Het vliegverkeer naar Dubai is nog steeds ernstig ontregeld door de hevige regenval van dinsdag. Vluchten moeten worden geschrapt of omgeleid. De luchthaven raadt reizigers af te vliegen, tenzij het "absoluut noodzakelijk" is. De stortregens hebben tot dusver aan ten minste één persoon het leven gekost.

2 uur geleden
Veiligheidsraad stemt donderdag over VN-lidmaatschap Palestijnen

NEW YORK (ANP/AFP/RTR) - De VN-Veiligheidsraad stemt donderdag over de aanvraag van de Palestijnen om volwaardig lid te worden van de Verenigde Naties. Dat meldt persbureau AFP op basis van diplomatieke bronnen.

6 uur geleden
Roerig buitenland overschaduwt opnieuw 'economische' EU-top

BRUSSEL (ANP) - De leiders van de EU-landen buigen zich op een EU-top in Brussel over de versterking van de concurrentiepositie van Europa. Maar ze ontkomen er niet aan om ook opnieuw buitenlandse brandhaarden te bespreken.

7 uur geleden
VS plannen nieuwe sancties tegen raket- en droneprogramma Iran

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten zijn van plan de komende dagen Iran nieuwe sancties op te leggen die het raket- en droneprogramma van dat land raken. De Amerikanen verwachten dat hun bondgenoten dit voorbeeld zullen volgen. Dat laat nationaal veiligheidsadviseur Jake Sullivan weten in een verklaring.

9 uur geleden
500.000 artilleriegranaten voor Oekraïne dankzij Tsjechisch plan

WASHINGTON (ANP/AFP) - Dankzij een Tsjechisch plan om munitie te leveren voor Oekraïne moeten er later dit jaar zeker een half miljoen artilleriegranaten worden geleverd. Twintig landen, waaronder Nederland, hebben zich bij het initiatief aangesloten om de munitie buiten Europa te kopen, zei de Tsjechische premier Petr Fiala dinsdag tijdens een bezoek aan Washington.

12 uur geleden