Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Eenhapswonder’ verovert nu ook Goes

‘Eenhapswonder’ verovert nu ook Goes

ZIERIKZEE - Jaren geleden deponeerden Tanya en Hans Hakkenberg de troetelnaam ‘eenhapswonder’ bij de Kamer van Koophandel. Niet dat er al een plan was om een sushi take-away te runnen, integendeel. Ze waren eerst en vooral liefhebbers van dat kleine blokje met zoveel smaak en kleur. Ambities om er zelf bovengemiddeld succesvol mee te worden werden gedempt door de nuchtere afweging dat de business en het niveau ook waar te maken moesten zijn. Intussen heeft hun take away een stevige koppositie ingenomen op de Zeeuwse kaart. 

De Zeeuwse Schatkamer aan de Nieuwe Haven 3 in Zierikzee doet haar naam eer aan. In de 6 jaar dat Tanya en Hans er wonen en werken is er een schat aan mogelijkheden verkend en uitgewerkt. Hans: “We begonnen met een kookwinkel annex workshopatelier (schilderijen, sieraden en chocolade) beneden en een B&B op de bovenverdieping. We breidden uit met het geven van sushi workshops en tijdens de eerste lockdown hebben we dit concept omgezet naar het afhalen en bezorgen van sushi schotels en poké bowls. Het was een schot in de roos en er werd een professionele keuken op de begane grond gerealiseerd. Naast de winkel In de zomer van 2021 openden we een gezellig huiskamerrestaurant met een heerlijk terras direct aan de haven van Zierikzee.’

Bezorging in Goes

De horeca-achtergrond van Hans en Tanya is prettig maar onvergelijkbaar met het Take Away concept. Tanya: “Sushi is en blijft een heel ambachtelijk en bewerkelijk product. We maken alles vers en volledig volgens de traditionele Japanse keuken en hebben met vis, versheid en hygiëne te maken. Perfecte sushi is echt een cadeautje voor de smaakpapillen. En bij een cadeautje past niet dat we bestellingen ‘voorwerken’. Vanaf het moment van bestellen hebben we gemiddeld 25 minuten bereidingstijd nodig. Plus bezorgtijd. Behalve een afhaalmogelijkheid bij De Zeeuwse Schatkamer hebben we de bezorging naast Schouwen-Duiveland (aan huis) en Noord-Beveland (afhaalpunt Yachtclub Colijnsplaat) nu ook uitgebreid naar Goes. Het is misschien een eyeopener, maar Goes is vanuit Zierikzee in 15 minuten aan te rijden en daarmee in bezorgtijd gerekend dichterbij dan West-Schouwen Duiveland.”
De Zeeuwse Schatkamer levert tevens aan bedrijven catering en lunches.

De Zeeuwse Schatkamer
Afhalen en bezorgen van
Umami Sushi - Poké Bowl
Nieuwe Haven 3
4301 DJ ZIERIKZEE
0111-850808
www.zeeuwseschatkamer.nl

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Auto belandt in de sloot op de A58 bij ‘s-Heer Arendskerke

‘S-HEER ARENDSKERKE - Bij een eenzijdig ongeluk op de A58 is vanmorgen een auto in de sloot terechtgekomen. Bij het ongeluk is tenminste één persoon gewond geraakt. 

2 uur geleden
Paul Aangeenbrug: ‘De rust in de bergen is heerlijk’

WESTKAPELLE - Paul Aangeenbrug is sinds 1993 eigenaar van Aangeenbrug Electro. Hij startte het bedrijf als eenmanszaak, dat nu is uitgegroeid tot professioneel witgoedbedrijf, met meerdere monteurs in dienst.

2 uur geleden
Kom naar de Dag van het Landschapspark

BORSELE - Pak je fiets en doe mee met de agrarische fietstocht op 4 juni met streekproeverijen, wandel met een gids of stap in de stoomtrein en ga mee terug in de tijd.

23 uur geleden
Pam Lijdsman uit Kortgene voelt zich ‘ander mens’ door publicatie eerste boek

KORTGENE - Pam Lijdsman uit Kortgene schrijft al een groot deel van haar leven. Nu is op haar 66e haar eerste, deels autobiografische boek uitgekomen: ‘Gekke jij’. “Ik heb er lang aan geschreven en nu het boek af is, voel ik me heel anders.”

1 dag geleden
Persoon belandt in sloot Sinoutskerkseweg

’S-HEER ABTSKERKE – De brandweer en ambulance zijn vannacht uitgerukt voor een persoon die in een sloot is geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht.

1 dag geleden
Lezing over ‘De Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni

GOES - Jan van der Male geeft een lezing over ‘de Zeeuwse Lijn’ op vrijdag 10 juni om 19.30 uur in buurthuis De Pit in Goes-Zuid. 

2 dagen geleden
Politieauto botst op zwanger hert

GOES - Een politiebus is vannacht op de A256 op een overstekend hert gereden. Het moederhert en twee babyhertjes overleefden de klap niet.

2 dagen geleden