Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Eenhapswonder’ verovert nu ook Goes

‘Eenhapswonder’ verovert nu ook Goes

ZIERIKZEE - Jaren geleden deponeerden Tanya en Hans Hakkenberg de troetelnaam ‘eenhapswonder’ bij de Kamer van Koophandel. Niet dat er al een plan was om een sushi take-away te runnen, integendeel. Ze waren eerst en vooral liefhebbers van dat kleine blokje met zoveel smaak en kleur. Ambities om er zelf bovengemiddeld succesvol mee te worden werden gedempt door de nuchtere afweging dat de business en het niveau ook waar te maken moesten zijn. Intussen heeft hun take away een stevige koppositie ingenomen op de Zeeuwse kaart. 

De Zeeuwse Schatkamer aan de Nieuwe Haven 3 in Zierikzee doet haar naam eer aan. In de 6 jaar dat Tanya en Hans er wonen en werken is er een schat aan mogelijkheden verkend en uitgewerkt. Hans: “We begonnen met een kookwinkel annex workshopatelier (schilderijen, sieraden en chocolade) beneden en een B&B op de bovenverdieping. We breidden uit met het geven van sushi workshops en tijdens de eerste lockdown hebben we dit concept omgezet naar het afhalen en bezorgen van sushi schotels en poké bowls. Het was een schot in de roos en er werd een professionele keuken op de begane grond gerealiseerd. Naast de winkel In de zomer van 2021 openden we een gezellig huiskamerrestaurant met een heerlijk terras direct aan de haven van Zierikzee.’

Bezorging in Goes

De horeca-achtergrond van Hans en Tanya is prettig maar onvergelijkbaar met het Take Away concept. Tanya: “Sushi is en blijft een heel ambachtelijk en bewerkelijk product. We maken alles vers en volledig volgens de traditionele Japanse keuken en hebben met vis, versheid en hygiëne te maken. Perfecte sushi is echt een cadeautje voor de smaakpapillen. En bij een cadeautje past niet dat we bestellingen ‘voorwerken’. Vanaf het moment van bestellen hebben we gemiddeld 25 minuten bereidingstijd nodig. Plus bezorgtijd. Behalve een afhaalmogelijkheid bij De Zeeuwse Schatkamer hebben we de bezorging naast Schouwen-Duiveland (aan huis) en Noord-Beveland (afhaalpunt Yachtclub Colijnsplaat) nu ook uitgebreid naar Goes. Het is misschien een eyeopener, maar Goes is vanuit Zierikzee in 15 minuten aan te rijden en daarmee in bezorgtijd gerekend dichterbij dan West-Schouwen Duiveland.”
De Zeeuwse Schatkamer levert tevens aan bedrijven catering en lunches.

De Zeeuwse Schatkamer
Afhalen en bezorgen van
Umami Sushi - Poké Bowl
Nieuwe Haven 3
4301 DJ ZIERIKZEE
0111-850808
www.zeeuwseschatkamer.nl

Meer uit Beveland

Duitse vrouw (22) verdacht van veroorzaken zwaar ongeluk en rijden onder invloed

KAMPERLAND - Een 22-jarige Duitse vrouw is aangehouden voor het ernstige verkeersongeval zondag op de Oost-Westweg tussen Vrouwenpolder en Kamperland. 

20 uur geleden
Colinda werkt op de dagbesteding: 'Eruit halen wat erin zit bij de cliënt, dat is mijn doel'

GOES - Met een lunchroom, atelier en winkeltje is De Hippe Zeeuw in Goes een veelzijdige dagbestedingslocatie. De cliënten kunnen met allerlei verschillende werkzaamheden ontdekken waar hun passie ligt. Dat is voor Colinda van Meerkerk-de Kok misschien wel het mooiste aspect van haar baan als medewerker dagbesteding. “Cliënten laten doen waar ze goed in zijn, wat ze leuk vinden, dat vind ik heel belangrijk. Soms weten cliënten niet waar hun hart ligt en probeer je daar achter te komen. Als je dan iemands ogen ziet oplichten… dat is de reden waarom ik de zorg in ben gegaan.”

20 uur geleden
Goese korfbalvereniging Togo viert 90-jarig jubileum

GOES - De Goese korfbalvereniging Togo viert zaterdag 30 september haar 90-jarig jubileum.

20 uur geleden
Meerdere gewonden bij een aanrijding tussen Kamperland en Vrouwenpolder

KAMPERLAND- Bij een ongeluk op de Oost-Westweg (N57) tussen Kamperland en Vrouwenpolder zijn vanmiddag zeker vier personen gewond geraakt. Meerdere hulpdiensten, waaronder een rapid responder, gingen ter plaatse. De weg is momenteel afgesloten tussen Vrouwenpolder en De Banjaard. Het verkeer wordt via de parallelweg geleid. De oorzaak van het ongeluk is nog onbekend.

1 dag geleden
's-Heerenhoek maakt zich op voor dorpsfeest tijdens Cultuur uit de Zak

‘s-HEERENHOEK - De Borselse wethouder van kunst en cultuur, Marga van de Plasse, opent Cultuur in de Zak zaterdag 30 september om 10.00 uur in ‘s-Heerenhoek. Hier komt de op handen zijnde sluiting van de Sint-Willibrorduskerk terug in het programma. Zo is er de expositie ‘Geloof in de toekomst’, waarvoor kinderen uit het dorp creatief bezig zijn.

1 dag geleden
Rubriek Goes Gezien: Gewonemensenstandbeelden

Er staan in Nederland heel wat standbeelden van bekende mensen die niet meer onder ons zijn. Twee vragen vóór u verder leest: wilt u even bedenken wat de top 4 is? En hoeveel beroemdemensenstandbeelden staan er in Goes?

2 dagen geleden
Ook Ellewoutsdijk doet mee aan Cultuur in de Zak

ELLEWOUTSDIJK - Cultuur in de Zak staat zaterdag 30 september voor een dag vol muziek, koorzang, dans, exposities, workshops, demonstraties, circustheater, familietheater, kinderactiviteiten en fiets- en wandeltochten. Het festival wordt georganiseerd door de Culturele Raad Borsele in samenwerking met culturele organisaties, verenigingen, dorpsraden en vrijwilligers in Baarland, Ellewoutsdijk, ’s-Heer Abtskerke, ’s-Heerenhoek, Heinkenszand, Kwadendamme, Lewedorp, Oudelande en Ovezande.

3 dagen geleden