Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ECB en steunaanvragen VS in focus op beurzen

ECB en steunaanvragen VS in focus op beurzen

AMSTERDAM (ANP) - Op de Europese beurzen gaat de aandacht donderdag onder meer uit naar de Europese Centrale Bank (ECB) en de wekelijkse aanvragen van een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten. Naast de notulen van de laatste beleidsvergadering presenteert de ECB ook de resultaten van zijn strategische verkenning. Daarbij heeft de centrale bank onder meer gekeken naar het officiële inflatiedoel en de rol van de ECB in de strijd tegen klimaatverandering.

De Amsterdamse AEX-index lijkt op basis van de openingsindicatoren licht lager te beginnen aan de nieuwe handelsdag. Ook de andere Europese beursgraadmeters zullen naar verwachting met kleine verliezen openen. De belangrijkste aandelenmarkten in Azië gingen donderdag overwegend omlaag. In Tokio, waar naar verwachting een nieuwe noodtoestand zal worden uitgeroepen om het aantal coronabesmettingen terug te dringen, eindigde de Nikkei 0,9 procent lager.

Beleggers verwerken daarnaast nog de notulen van de laatste rentevergadering van de Amerikaanse Federal Reserve. Uit de aantekeningen bleek dat de beleidsbepalers van de Fed het nog te vroeg vinden om te bepalen of de arbeidsmarkt en de inflatie door blijven bewegen in de ingeslagen richting. Daarom is het ook te vroeg om te beslissen dat het coronasteunprogramma kan worden afgebouwd. Wel kan binnen enkele maanden aan de door de Fed gestelde voorwaarden voor steunafbouw worden voldaan.

NN Group

Op het Damrak kondigde NN Group aan een overeenkomst te hebben bereikt met Qmulus Invest en AS Holding over de aankoop van een belang van 70 procent in verzekeringsmakelaar en dienstverlener Heinenoord. De verzekeraar betaalt 176 miljoen euro voor het belang. Onder de overeenkomst krijgt NN ook de optie om binnen vier jaar het resterende belang van 30 procent te kopen.

De aandelen van maaltijdbestelbedrijf Just Eat Takeaway en supermarktconcern Ahold Delhaize zullen mogelijk bewegen op positieve analistenrapporten van zakenbank Bernstein. Analisten van Bernstein gaven Just Eat Takeaway en Ahold een koopadvies.

Heijmans

Heijmans maakte bekend in de gemeente Hellevoetsluis 116 woningen te gaan bouwen die het bedrijf een omzet van 40 miljoen euro zullen opleveren. In een tweede fase komt Heijmans in aanmerking voor de bouw van nog eens ongeveer 144 woningen in de nieuwe wijk. Neways liet weten dat de aandeelhouders ZBG, Menor en OtterBrabant hun totale belang van 41 procent in de Brabantse fabrikant van elektronische componenten hebben aangeboden onder het bod van investeerder Infestos.

De euro was 1,1799 dollar waard, tegen 1,1801 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,3 procent tot 72 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent minder op 73,33 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

3 uur geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

4 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiële spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiële stabiliteit.

5 uur geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

8 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

8 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

8 uur geleden
Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

NEW YORK (ANP) - Sportartikelenmerk Nike was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo viel de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht en de voorraden daalden. Dat wordt gezien als een teken dat Nike vooruitgang boekt met het vervangen van oudere producten door nieuwere, meer winstgevende sportartikelen zoals schoenen en kleding.

10 uur geleden