Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Drukte bij Grotepietenhuis in Baarn, sintvlag in top

Drukte bij Grotepietenhuis in Baarn, sintvlag in top

BAARN (ANP) - Het was zondag erg druk bij Paleis Soestdijk in Baarn. Ouders kwamen met hun kinderen een kijkje nemen of ze een glimp konden opvangen van Sinterklaas en zijn pieten. In het Sinterklaasjournaal was zaterdag 'live' te volgen dat Sinterklaas naar het gebouw reed en omdat daar het Grotepietenhuis was gevestigd.

Sint en zijn gevolg legden zaterdagmiddag aan bij de (fictieve) Dieuwertje Blokkade in een niet nader genoemde plaats. Sint reed vervolgens op zijn paard naar het pietenhuis. Zaterdag was op televisie te zien dat Sint defilé hield op het bordes. Kinderen, burgemeesters en mensen uit meerdere provincies kwam cadeaus brengen. Sinterklaas en/of zijn pieten waren er zondag trouwens niet te zien; niet binnen, maar ook niet in de tuin. Wel wapperde zondag midden op het tot 'pietenhuis' omgetoverde paleis een sinterklaasvlag (rood met een mijter).

Sommige belangstellenden parkeerden hun auto op een plek die daar niet voor bedoeld was en staken de drukke weg over om dichtbij te kunnen kijken. Verkeersregelaars die al in het nabij gelegen wandelgebied Lage Vuursche aan het werk waren, hielpen het verkeer in goede banen leiden.

In het Sinterklaasjournaal werd zaterdag de precieze aankomstplaats van de boot van Sinterklaas, Pakjesboot 12, niet officieel genoemd. Later op de dag was te concluderen dat de opnames van de aankomst gemaakt waren in Elburg. Die gemeente twitterde bij een foto van de stoomboot in de haven: "Welkom Sinterklaas! #elburg #sinterklaas #aankomst."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden