Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Disney trekt meer abonnees naar streamingdienst

BURBANK (ANP/BLOOMBERG) - Entertainmentconcern Disney heeft het aantal abonnees van zijn streamingdienst Disney+ verder opgevoerd in de eerste drie maanden van dit jaar. De gemiddelde prijs die kijkers betaalden voor de dienst daalde echter. Dat kwam voor een groot deel door de lancering van Disney+ Hotstar in India en Indonesië in het afgelopen jaar. Kijkers van die dienst betalen beduidend minder dan in westerse landen.

Het aantal abonnees kwam uit op 103,6 miljoen. Analisten hadden gerekend op een verdere stijging naar boven de 110 miljoen abonnees, onder meer door de langverwachte eerste Marvel-serie WandaVision.

De groei van de streamingdienst was de afgelopen tijd voor beleggers de belangrijkste indicatie van hoe het met Disney ging aangezien bioscopen en pretparken grotendeels gesloten bleven. Inmiddels zijn de Amerikaanse pretparken weer open, zij het met beperkingen. De parken in China, Hongkong en Japan waren dat al langer. Alleen Disneyland Parijs is nog altijd gesloten. Het bedrijf verwacht binnenkort te kunnen melden wanneer dat pretpark weer open mag.

Bioscopen

Ook bioscopen gaan weer open in de Verenigde Staten. Een deel van de nieuwe films laat echter op zich wachten. Disney liet weten dat vrijwel alle producties in het slotkwartaal van vorig jaar weer zijn hervat, maar het uitstel van bepaalde films zou dit jaar gemiste inkomsten van tot 1 miljard dollar kunnen betekenen.

Alles bij elkaar had Disney in het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar een omzet van 15,6 miljard dollar. Dat was in de eerste drie maanden van 2020, toen vooral China last had van de coronapandemie, nog 18 miljard dollar. De nettowinst viel met 1,1 miljard dollar wel hoger uit dan de 520 miljard dollar van vorig jaar. Omdat veel pretparkpersoneel thuis zit was Disney veel minder kwijt aan loon en belastingen.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden