Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Denker des Vaderlands te gast op symposium Middelburg

Denker des Vaderlands te gast op symposium Middelburg

MIDDELBURG - De denker des Vaderlands, prof. dr. René ten Bos, komt zaterdag 9 maart naar de ZB/Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

In het Betje Wolff Auditorium laat hij zijn licht schijnen over het gedachtegoed van filosoof en wiskundige René Descartes.

Ten Bos is te gast op een symposium van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (KZGW) dat dit jaar 250 jaar bestaat. Het genootschap is opgericht in de tijd van de Verlichting, de periode waarin Descartes leefde.

Correctie

Zijn manier van denken staat volgens het genootschap onder druk. “Het lijkt dan ook de moeite waard om na te denken over de blijvende erfenis van Descartes en waar en hoe zijn denken correctie behoeft”, zegt het KZGW in de uitnodiging.

Filosofen

Ten Bos discussieert in Middelburg met twee bekende filosofen met Zeeuwse roots:  Jos de Mul en Ad Verbrugge. Het symposium begint op 9 maart om 13.30 uur. De toegang is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via www.kzgw.nl/agenda.

Meer uit Middelburg

Gemeente Veere presenteert plannen: grip op de groei van verblijfsrecreatie

DOMBURG - Vanaf vrijdag 17 mei liggen de plannen, die het college van de gemeente Veere heeft als het gaat om verblijfsrecreatie, ter inzage. Het college nodigt iedereen uit om de plannen goed te bekijken, omdat de voorgestelde maatregelen aanzienlijke gevolgen kunnen hebben. Indien gewenst kan een schriftelijke reactie gegeven worden. 

11 minuten geleden
Regionaal kan een halve maandsom aan regen vallen, kans op wateroverlast

Dinsdagavond en woensdag veel regen verwachtREDACTIE - Een actief buiengebied nadert dinsdagmiddag ons land en trekt tijdens de avonduren en gedurende de nacht naar woensdag noordwestwaarts over. Tot en met woensdag kan regionaal veel regen vallen, daarnaast is ook hagel mogelijk. Lokaal kan het zelfs tot een halve maandsom komen. Deze hoeveelheden veroorzaken mogelijk wateroverlast.

3 uur geleden
Griezelen in de ZB tijdens The Night at the Library

MIDDELBURG - Donderdag 23 mei organiseert de ZB The Night at the Library. Van 19.00 uur tot 23.00 uur worden er verschillende activiteiten georganiseerd zoals een Meet & Greet met drie thrillerauteurs en een sinistere wandeling waar de koude rillingen van over je rug lopen.

20 uur geleden
Gevraagd: uw mening over de minimaregelingen van de gemeente

MIDDELBURG/VEERE - De gemeenten Veere, Middelburg en Vlissingen laten gezamenlijk een onderzoek uitvoeren door onderzoeksbureau KWIZ onder inwoners met een laag inkomen. De gemeenten zijn benieuwd naar uw mening over en ervaring met de hulp die zij u bieden bij de bestrijding van armoede.

1 dag geleden
Verklederdrachtenshow en meer... in Westkapelle

WESTKAPELLE - Maandag 20 mei is er van alles te beleven in de Polderhuistuin in Westkapelle. Tweede Pinksteren in klederdracht is zo langzamerhand een traditie geworden in het dorp. Al drie jaar roept de organisatie mensen op om zich in Walcherse klederdracht,of andere kleding/sieraden met een Zeeuws tintje, te kleden en naar Westkapelle te komen. 

2 dagen geleden
Overlastgever opgepakt voor mishandeling en vernieling in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagavond op het ZEP in de Mortiere in Middelburg iemand aangehouden voor mishandeling en vernieling. Dit gebeurde naar twee meldingen van overlast.

2 dagen geleden
Piekperiode graspollenseizoen begint met Pinksteren

Piekperiode graspollenseizoen begint met PinksterenREDACTIE - De piekperiode van het graspollenseizoen is in aantocht! Door het warme weer tot dusver in mei zijn al steeds meer grassoorten tot bloei gekomen en tijdens het pinksterweekend begint de piekperiode van het graspollenseizoen. Dit betekent dat de kans op hooikoortsklachten zeer groot is. Door buien spoelt de lucht soms schoon, maar tijdens droge momenten keert de overlast snel terug.

2 dagen geleden