Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Denker des Vaderlands te gast op symposium Middelburg

Denker des Vaderlands te gast op symposium Middelburg

MIDDELBURG - De denker des Vaderlands, prof. dr. René ten Bos, komt zaterdag 9 maart naar de ZB/Bibliotheek van Zeeland in Middelburg.

In het Betje Wolff Auditorium laat hij zijn licht schijnen over het gedachtegoed van filosoof en wiskundige René Descartes.

Ten Bos is te gast op een symposium van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (KZGW) dat dit jaar 250 jaar bestaat. Het genootschap is opgericht in de tijd van de Verlichting, de periode waarin Descartes leefde.

Correctie

Zijn manier van denken staat volgens het genootschap onder druk. “Het lijkt dan ook de moeite waard om na te denken over de blijvende erfenis van Descartes en waar en hoe zijn denken correctie behoeft”, zegt het KZGW in de uitnodiging.

Filosofen

Ten Bos discussieert in Middelburg met twee bekende filosofen met Zeeuwse roots:  Jos de Mul en Ad Verbrugge. Het symposium begint op 9 maart om 13.30 uur. De toegang is gratis, maar aanmelden is noodzakelijk. Dat kan via www.kzgw.nl/agenda.

Meer uit Middelburg

Fietser naar het ziekenhuis na botsing met auto in Middelburg

MIDDELBURG - Bij een botsing met een personenauto is dinsdagochtend in Middelburg een fietser gewond geraakt. De gewonde is naar het ziekenhuis gebracht.

3 uur geleden
Onderzoek naar haalbaarheid brede school en woningen voor Dauwendaele

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg en woningcorporatie Woongoed Middelburg onderzoeken of het haalbaar is om nieuwbouw van basisscholen en woningen in Dauwendaele te realiseren. 

22 uur geleden
Politie zoekt specifieke getuige in verband met brand vakantiepark aan de Schelpweg

DOMBURG- De politie is op zoek naar een specifieke getuige uit mogelijk Domburg in verband met de brand die vrijdagochtend 1 maart woedde op een vakantiepark aan de Schelpweg.  Een safaritent brandde hierbij volledig af. Het gaat om één van de melders van de brand die kort met de politie heeft gesproken met de telefoon van een andere melder.

1 dag geleden
Vlissingse burgemeester gaat les geven op Nehalennia

VLISSINGEN/MIDDELBURG - Burgemeester Bas van den Tillaar keert woensdag 6 maart eventjes terug in zijn oude beroep. Samen met Jeffrey Beenhouwer, projectleider Scheldekwartier, gaat hij twee gastlessen geven aan havo 5- en vwo 6-leerlingen van Nehalennia Stedelijke Scholengemeenschap in Middelburg.

2 dagen geleden
Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

3 dagen geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

4 dagen geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

5 dagen geleden