Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Debuutroman Splinter Chabot bovenaan Regenboog Top 100

Debuutroman Splinter Chabot bovenaan Regenboog Top 100

AMSTERDAM (ANP) - Splinter Chabot staat met zijn debuutroman Confettiregen bovenaan de eerste editie van de Regenboog Top 100, een lijst met de mooiste en belangrijkste lhbti-boeken. Lezers van boekenwebsite Hebban en platform Gaykrant, de initiatiefnemers van de lijst, stemden daarnaast ook veel op Splinters vervolg Roze Brieven. Dat boek staat op de vierde plaats.

In Confettiregen (2020) verhaalt de schrijver en programmamaker over zijn worsteling met zijn homoseksualiteit en coming-out middels zijn alter ego Wobie. De vele reacties op het boek verzamelde hij in het vervolg Roze Brieven.

Mensen konden vorige maand stemmen op hun drie favoriete boeken. Ze konden kiezen uit klassieke en recente titels, vertaald werk en boeken van eigen bodem en in verschillende genres. In de top 5 staan ook Zwemmen in het donker van Tomasz Jedrowski (2), Terug naar Tarvod van Boris O. Dittrich (3) en Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli (5).

De aanleiding voor de boekverkiezing is de Regenboog Week, een van de themaweken tijdens de Zomerlezen-campagne van Stichting CPNB. Tijdens die week, die maandag is begonnen, wordt extra aandacht besteed aan boeken die van belang zijn voor de lhbti-gemeenschap.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden