Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De keuze in de zonwering is reuze

De keuze in de zonwering is reuze

SEROOSKERKE - Er wordt momenteel meer dan ooit in en om het huis gedaan nu iedereen zoveel mogelijk thuis moet blijven. Het is het moment voor de klusjes die altijd zijn blijven liggen, om de tuin eens goed onder handen te nemen of om dat plan dat je altijd al had te realiseren. Marinus Passenier van Hubo in Serooskerke denkt mee en geeft elke week een tip.

De zomer staat op het punt van beginnen. Heerlijk, maar als het warm is, komt een beetje schaduw af en toe als geroepen. Het is nu dan ook het moment om te denken aan zonwering. De keuze op dat gebied is groot. “Het klassieke uitvalscherm met een oranje doek zie je nog steeds, maar er zijn tegenwoordig veel meer mogelijkheden”, zegt Marinus Passenier.

Screens

Screens zijn al jaren in zwang. “Je kunt het zien als een rolgordijn voor buiten. Ze zijn populair, omdat ze je raam volledig afsluiten en tegen de zon beschermen, maar je er nog wel doorheen kunt kijken. Dat is het verschil met rolluiken, die alles helemaal afsluiten. Kan ook, maar dan zie je niets meer.”

Terras

De laatste tijd zie je volgens Marinus vooral veel knikarmschermen. “Daar kun je onder zitten, ook als het slecht weer is. Je hebt geen last van de zon of van de regen, maar zit wel heerlijk op je terras.” Een iets eenvoudiger optie op dat gebied zijn de schaduwdoeken. “Deze zijn in opkomst, omdat je ze makkelijk zelf kunt ophangen en heel gezellig ogen.”

Knopje

Waar je vroeger een stok en veel armkracht nodig had voor het klassieke zonnescherm hoef je tegenwoordig slechts op een knopje van een afstandsbediening te drukken om de schermen en screens naar beneden en boven te dirigeren. “Alles is mogelijk. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden.” Marinus zegt dat handige klussers rustig zelf screens of een knikarmscherm kunnen installeren, maar raadt het niet aan. “Negen van de tien mensen laten het doen. Dan weet je zeker dat het goed gebeurt."

Meer uit Middelburg

Soroptimisten maken gastlessen op scholen mogelijk

MIDDELBURG/VLISSINGEN - De afgelopen twee jaar heeft Soroptimist club Walcheren IMC Basis financieel gesteund. Op 30 mei is symbolisch een cheque van maar liefst 12.500 euro overhandigd aan twee afgevaardigden van IMC Basis.

12 uur geleden
100 jaar Veere in grafiek

VEERE - Vanaf 10 juni 2023 is in Museum Veere de tentoonstelling 100 jaar Veere in grafiek te zien. Hiermee geeft het museum een herwaardering aan de grafische kunst in het algemeen en de Veerse grafiek in het bijzonder.

13 uur geleden
Walcheren levert opnieuw belangrijke bijdrage aan Verwendag 2023

MIDDELBURG - Zaterdagochtend 27 mei 09.30 uur. Op een rij staan de oranje en groene rugzakjes klaar. Beetje bij beetje druppelen de eerste mensen binnen. Zo’n 250 mensen zijn op weg om een onvergetelijke dag tegemoet te gaan. Gezinnen waar die vreselijke ziekte kanker voor één dag even vergeten mag worden. Een leuke dag met je gezin, lekker genieten in de Beekse Bergen.

13 uur geleden
De Week van de Jonge Mantelzorger

MIDDELBURG – Bij het woord mantelzorger denken de meeste mensen aan een volwassene die voor een familielid zorgt: een hulpbehoevend kind, een zieke partner of een bejaarde ouder. Maar ook kinderen en jongeren kunnen mantelzorger zijn, als zij opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving waar zij zorg aan verlenen. Mantelzorger zijn is dagelijkse realiteit voor een kwart van de jongeren. In de Week van de Jonge Mantelzorger, vanaf 1 juni 2023, vraagt Stichting Manteling aandacht voor deze jonge mantelzorgers omdat zij die niet te missen zijn.

14 uur geleden
Samen zaaien, samen groeien

SINT-LAURENS - ‘Samen zaaien, samen groeien!’ Dat is het motto van ‘De week van de schooltuin’ die vorige week plaatsvond. Het doel is het belang van tuinieren op school te benadrukken. Op basisschool Palmenhof in Sint-Laurens blijft het niet bij één week per jaar maar willen ze van groen onderwijs de standaard maken. Gemma Schroevers, interim-directeur van deschool, vertelt. ,,Ik gun het elk kind om in een groene omgeving op te groeien.’’

15 uur geleden
Fietser in Middelburg komt ten val na raken overstekend voertuig

MIDDELBURG - In Middelburg is op de Stationsstraat een fietser ten val gekomen nadat hij een auto had geraakt. De fietser werd door de politie naar zijn huisarts gebracht.

1 dag geleden
Week van de Klasseboer brengt voedsel tot leven (5 - 9 juni)

BIGGEKERKE - Veel scholieren weten niet waar hun voedsel vandaan komt. Het antwoord daarop is het vertrekpunt voor deze jaargang van de Week van de Klasseboer. Van maandag 5 juni tot en met vrijdag 9 juni 2023 zetten Klasseboeren hun deuren open voor scholen om belevend te leren over de herkomst van voedsel.  Steeds meer basis- en middelbare scholen boeken een boerderijles. De ambitie is om iedere scholier een boerderijles te geven. Daarbij mikken de Klasseboeren speciaal op scholen die nog nooit een boerderijles hebben geboekt. Die krijgen een les gratis.

1 dag geleden