Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De jongen, de mol, de vos en het paard voert Bestseller 60 aan

De jongen, de mol, de vos en het paard voert Bestseller 60 aan

Den Haag (ANP) - Het boek De jongen, de mol, de vos en het paard van Charlie Mackesy is deze week op de eerste plaats van de Bestseller 60 te vinden. Woensdag werd bekend dat het boek al 49 weken een plekje in de lijst van Stichting CPNB heeft.

Het prentenboek Coco kan het! zakt hierdoor naar de tweede plek op de lijst. Vorige week was het boek van Loes Riphagen nog te vinden op nummer een. Het brons gaat naar de roman Arsène Lupin, gentleman inbreker van Maurice Leblanc. Het boek steeg deze week zestien plekken op de lijst, waarschijnlijk door de populariteit van de nieuwe Franse Netflix-show Lupin. De show werd gebaseerd op het boek van Leblanc.

Er zijn deze week negen nieuwe titels te vinden in de Bestseller 60. Een van de nieuwe titels is Kukuru van Giel Beelen op de vijftiende plek.

Boeken Top 10 (notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie: www.debestseller60.nl)

1. (2) Charlie Mackesy - De jongen, de mol, de vos en het paard

2. (1) Loes Riphagen - Coco kan het!

3. (19) Maurice Leblanc - Arsène Lupin, gentleman inbreker

4. (9) David Van Reybrouck - Revolusi

5. (24) Douglas Stuart - Shuggle Bain

6. (5) Rutger Bregman - De meeste mensen deugen

7. (-) Jan Brokken - De tuinen van Buitenzorg

8. (-) HAEMIN Sunim - Dingen die je alleen ziet als je er tijd voor neemt

9. (6) Han van Bree - Het aanzien van 2020

10. (10) Michael Pilarczyk - Master Your Mindset

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

9 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

9 maanden geleden