Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jonge: vanaf 30 juni weer evenementen, met toegangstest

De Jonge: vanaf 30 juni weer evenementen, met toegangstest

DEN HAAG (ANP) - Demissionair coronaminister Hugo de Jonge verwacht dat na 30 juni de grote evenementen zoals Lowlands weer mogelijk zijn. Dat stelde hij vrijdag tijdens de coronapersconferentie. Er zullen wel toegangstesten moeten worden afgenomen. Als iemand volledig gevaccineerd is, mag die met een vaccinatiebewijs naar binnen. Dat geldt ook voor degenen die de afgelopen zes maanden positief zijn getest en dat kunnen aantonen.

"Ook theaters en poppodia mogen vanaf die datum weer meer mensen ontvangen", beloofde De Jonge. "Cabaretiers, toneelspelers, musici en mensen achter de schermen zetten een schijnwerper op wat het leven kleur geeft. Zij hebben keihard gewerkt om ons van hun essentiële werk te laten genieten."

Deze volgende stap geldt alleen als de besmettingscijfers blijven dalen. De basismaatregelen, zoals het handhaven van de 1,5 meter afstand, blijven in principe van kracht.

Fieldlabs

Volgens De Jonge is het organiseren van evenementen vanaf 30 juni mede te danken aan de informatie die met de Fieldlabs, een serie gecontroleerde proeven, is ingewonnen. "Een groot deel van de evenementenzomer kan doorgaan vanwege de Fieldlabs", aldus de minister. "We brengen alle lessen in de praktijk die we de afgelopen periode hebben geleerd." Hij merkt op dat er veel kritiek was op de test-evenementen de afgelopen tijd. "Maar hier gaan veel mensen deze zomer echt veel plezier van hebben."

Volgens De Jonge is het bijzonder om "in dit stadium van de epidemiologische situatie", al zoveel mensen toe te laten bij evenementen zoals het EK voetbal of Lowlands. "Je ziet nu, dankzij Fieldlabs, dat het mogelijk is met toegangstesten veilig evenementen te organiseren."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

7 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

7 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

7 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

7 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

7 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

7 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

7 maanden geleden