Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

De Jong raakt steeds meer gewend bij Barça

De Jong raakt steeds meer gewend bij Barça

BARCELONA (ANP) - Frenkie de Jong lijkt steeds beter gewend te raken aan het nieuwe ritme bij FC Barcelona. Vorige maand gaf hij nog aan dat hij het vele reizen en het drukke wedstrijdschema als zwaar ervoer. "Ik ben blij om veel wedstrijden te spelen. Daar hou ik van. Ik voel me goed en heb geen rust nodig", zei De Jong in aanloop naar het thuisduel met Borussia Dortmund in de Champions League.

"We weten dat het een belangrijke wedstrijd is, want als we winnen zijn we door naar de volgende ronde", aldus De Jong, die afgelopen weekend met Barcelona met grote moeite won bij Leganés (2-1). Het vertoonde spel zorgde voor veel kritiek. "We weten dat we beter kunnen en we werken eraan. We hebben een geweldig team."

De Jong (22), die nog maar eens benadrukte dat hij vindt dat zijn ploeggenoot Lionel Messi de Ballon d'Or moet winnen, lijkt zich in Catalonië snel te hebben aangepast en kan rekenen op veel speeltijd. "Iedereen is geweldig, maar als ik iemand moet noemen die me veel heeft geholpen, dan is het Sergio Busquets", aldus De Jong. "Ik kijk veel naar ploeggenoten om van ze te leren."

Centrale rol

Zelf zegt De Jong geen voorkeur te hebben voor een bepaalde positie, maar trainer Ernesto Valverde is stelliger. "Frenkie kan wat meer naar achter spelen, maar ook wat meer voorwaarts om de aanval te kiezen. Sowieso zie ik voor hem meer een centrale rol weggelegd", aldus Valverde. "We moeten bepaalde dingen verbeteren, maar we willen voordeel halen uit het thuisvoordeel en winnen met de fans achter ons."

FC Barcelona gaat aan kop in groep F met acht punten. Borussia heeft een punt minder.

Meer uit Voetbal

Michael van Praag noemt kritiek beleggersclub VEB 'sneu'

AMSTERDAM (ANP) - Voorzitter Michael van Praag van de raad van commissarissen (rvc) van Ajax noemt de kritiek die de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft op zijn aanstelling "sneu". Dat zei hij tijdens de bijzondere aandeelhoudersvergadering van de voetbalclub. "Het is rijkelijk laat om daar een discussie over te beginnen, moet ik zeggen."

19 minuten geleden
Belgische voetballer van Antwerp racistisch bejegend na verlies

ANTWERPEN (ANP) - De Belgische aanvaller Michel-Ange Balikwisha van Antwerp is maandagavond na de nederlaag van zijn ploeg tegen Racing Genk (1-0) racistisch bejegend op social media.

1 uur geleden
Koeman passeerde Zirkzee en Timber omdat ze niet fit zijn

HILVERSUM (ANP) - Ronald Koeman heeft spelers als Joshua Zirkzee, Jurriën Timber, Mats Wieffer en Steven Berghuis niet geselecteerd omdat ze niet helemaal fit zijn. Voor vaste waarden als Memphis Depay en Frenkie de Jong maakt de bondscoach een uitzondering, vertelde hij bij Veronica Offside.

11 uur geleden
Messi en Ajax-doelman Rulli in voorselectie Argentinië

BUENOS AIRES (ANP) - Argentinië gaat met Lionel Messi en Ajax-doelman Gerónimo Rulli de laatste oefeninterlands spelen in de aanloop naar de Copa América. De wereldkampioen oefent op 9 juni in Chicago tegen Ecuador en vijf dagen later in Washington tegen Guatemala.

11 uur geleden
Bologna geeft ruime voorsprong weg tegen Juventus

BOLOGNA (ANP) - Bologna heeft de thuiswedstrijd tegen Juventus ondanks een ruime voorsprong niet kunnen winnen. Het duel tussen de nummer 3 en 4 van de Serie A eindigde in 3-3.

12 uur geleden
Van Bommel verliest met Antwerp en grijpt naast Europees voetbal

GENK (ANP) - Antwerp heeft ook de voorlaatste wedstrijd in de play-offs om het landskampioenschap niet kunnen winnen. De ploeg van coach Mark van Bommel verloor met 1-0 bij Racing Genk en grijpt naast Europees voetbal.

14 uur geleden
Van Aanholt heeft laatste wedstrijd voor PSV gespeeld

EINDHOVEN (ANP) - Patrick van Aanholt neemt afscheid van landskampioen PSV. De 33-jarige verdediger maakte zijn vertrek op Instagram bekend. "Nu mijn contract afloopt, heb ik gisteravond mijn laatste wedstrijd gespeeld voor PSV", schreef hij een dag na de gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk (3-1).

15 uur geleden