Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'De aantrekkingskracht van de Bode is enorm vergroot'

'De aantrekkingskracht van de Bode is enorm vergroot'

MIDDELBURG - Een nieuw uiterlijk, een nog betere redactionele formule, maar dezelfde vertrouwde naam. In jouw handen heb je de nieuwste editie van de Bode. Een moderne weekkrant vol nieuws uit jouw gemeente. Van lokale verenigingen tot ondernemers uit de straat en de lokale politiek, het staat er allemaal in.

Het coronavirus heeft ons leven volledig op zijn kop gezet. Een moeilijke tijd, want de inkomsten uit advertenties namen drastisch af binnen Uitgeverij de Bode. "Dat was moeilijk, en dat is het nog steeds. Maar, we wilden niet bij de pakken neerzitten", vertelt directeur Monique Elst. "Om ons heen zagen we namelijk ook veel positieve gevolgen van de crisis. Hartverwarmende acties. Creatieve ondernemers. En innovatieve oplossingen. Dat heeft ons geïnspireerd om naar de toekomst te blijven kijken. We hebben dan ook goed nagedacht over hoe we de Bode nóg beter en aantrekkelijker kunnen maken voor de lezer en adverteerder."

Belangrijke rol

Eén ding mag duidelijk zijn: juist deze coronacrisis heeft laten zien dat de vraag naar lokale nieuwsvoorziening hoog is. "De bezoekerscijfers van onze websites waren al prima, maar zijn tijdens de crisis enorm gestegen", vertelt Elst. Ook de weekkrant speelde de afgelopen maanden een belangrijke rol. Het is hét medium waarmee alle inwoners van de gemeente bereikt worden en waarmee ze op de hoogte blijven van wat er in hun buurt gebeurt. "De Bode is en blijft een sterk platform, online én offline, met een groot bereik waarvan lezers én adverteerders profijt hebben. En daaraan zijn we verder gaan bouwen."

Lokale binding

Het resultaat heb je nu in handen. Een eigentijdse krant met de mooiste, opvallendste en boeiendste verhalen uit jouw buurt. Of het nou gaat om nieuwbouwplannen of een hartverwarmende actie. Maar, ook het verhaal achter de mens wordt verteld. Verwacht mooie portretten van bijzondere en inspirerende personen uit onze gemeente. Last but not least kijken we ook over de gemeentegrenzen, want welk effect hebben nationale gebeurtenissen op het leven in onze buurt? "De aantrekkingskracht van de Bode is enorm vergroot", stelt directeur Luuk Roozeboom. "We houden onze lokale binding met het verenigingsleven, maar daarnaast bieden we ruimte aan het zakelijke nieuws uit de steden en dorpen. Lokale ondernemers, klein of groot, hebben stuk voor stuk mooie verhalen te vertellen en daarbij helpen wij hen graag." Ondernemers zijn immers enorm belangrijk voor een gemeente. Ze brengen werkgelegenheid en zorgen er samen met onderwijsinstellingen voor dat de regio aantrekkelijk blijft om te wonen, werken en recreëren.

Evenementen

Dat laatste is de afgelopen maanden op een laag pitje komen te staan. Door de crisis mogen er nog weinig activiteiten georganiseerd worden. Maar, ook daarvoor worden oplossingen gevonden, zoals online pubquizzen of sportactiviteiten op 1,5 meter afstand. Wekelijks geven wij dan ook de activiteiten in de buurt overzichtelijk weer in een handige evenementenkalender! Natuurlijk kan ook het nieuws van jouw vereniging nog altijd rekenen op een mooie plek in onze krant. Jouw inbreng is dus zeker nodig! Of het nu gaat om een activiteit die je organiseert, een tip voor een leuk verhaal of een kant-en-klaar verslag. Lever het aan via onze website www.internetbode.nl. Zo maken wij een krant voor én door de gemeenten Middelburg en Veere.

Meer uit Middelburg

Bekeuring voor beschonken toerist na plassen tegen een voordeur

MIDDELBURG- Een toerist heeft in de nacht van zaterdag op zondag een bekeuring gekregen in het centrum van Middelburg. De man had tegen een voordeur geplast. Ook was hij lastig geweest nabij een horecazaak. 

16 uur geleden
Daar gaan ze..! Domburgse Koppen & Domburgse Impressies

DOMBURG - Vanaf 17 december sieren 21 door de Stichting Stad Domburg 800 Jaar bijeen verzamelde Domburgse Koppen de muren van De Galerij van het MTVP Museum Domburg. Met als boegbeeld twee Domburgers die eind jaren 1960 op een Zündapp de wijde wereld in trokken, tot Westkapelle dan. 

1 dag geleden
Hemelse taal: een bijzondere uitvoering van 'La Nativité du seigneur' in de Koorkerk in Middelburg

MIDDELBURG - In aanloop naar de viering van Kerst, voert Rien Balkenende op vrijdagavond 22 december de orgelcyclus 'La Nativité du Seigneur' van Olivier Messiaen (1908-1992) uit in de Koorkerk in Middelburg.

1 dag geleden
AVV Beheer nieuwe eigenaar voormalig PZC-pand 'De Drvkkery' op Markt in Middelburg

MIDDELBURG - AVV Beheer verwerft het markante pand, waarin sinds 25 jaar het zijn tijd ver vooruit zijnde boekwinkelconcept 'De Drvkkery' is én blijft gevestigd. Op 1 december jl. heeft de eigenaarswissel plaatsgevonden. Arnold en Monique van Velzen van AVV Beheer spreken van “een prachtige locatie, huurder en pand."

1 dag geleden
Santa Fun Run Middelburg 2023

MIDDELBURG - Op zaterdagmiddag 16 december organiseren de drie Walcherse Rotaryclubs de Santa Run in Middelburg. De deelnemers aan deze fun run rennen of wandelen in kerstmanpak 3 kilometer door het centrum. De start en finish zijn bij de ijsbaan op de Markt.Op zaterdag 16 december is er alweer de derde kerstmannenloop in Middelburg. De Santa Run is een fun run in kerstmanpak voor iedereen die mee wil doen. Deelnemers kunnen de Santa Run alleen lopen of met hun gezin, familie, collega's, klas, team, elftal of vriendengroep. Alle deelnemers, van jong tot oud, rennen of wandelen in hun kerstmanpak het parcours door de binnenstad. Start en finish zijn bij de ijsbaan op de Markt.Kerst-dj en erwtensoep met worstMeedoen aan de Santa Run is dé manier om alvast in kerststemming te komen. Daar zorgt de kerst - dj Bert van Leerdam wel voor met een ware X-mas party op de Markt. Na afloop van de Santa Run kun je voor €9,50 erwtensoep, een broodje worst en wat te drinken krijgen bij de ijsbaan.Lopen voor het goede doelMeedoen doe je voor de fun, maar zeker niet alleen voor jezelf. Er wordt gelopen voor het goede doel, een mooie kerstgedachte. Dit jaar is het goede doel de Stichting Leergeld. De kosten voor de organisatie van het evenement Deze Stichting zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met geldzorgen mee kunnen doen met onderwijs, sport, cultuur en welzijn. Zo nemen zij bijvoorbeeld de kosten voor schoolspullen, contributie, sportkleren of -materiaal, muziek- of dansles of het vieren van een verjaardag voor hun rekening.Deelname en inschrijvingIedereen, jong en oud, getraind of ongetraind kan meedoen aan de Santa Run. Het parcours is niet lang en mag rennend of wandelend afgelegd worden. Alle deelnemers gaan tegelijk, in kerstmanpak, om 16.00 uur van start op de Markt in Middelburg. Het totale parcours loopt door de binnenstad en is 3 kilometer lang. Inschrijven kan via www.middelburg.rotarysantarun.nl. Deelname voor kinderen bedraagt €10 en voor volwassenen €15. De kaartjes zijn inclusief kerstmanpak. Inschrijven kan tot 16 december.Ophalen kerstmanpakkenAlle deelnemers kunnen hun kerstmanpak ophalen bij Koole Sport (Armeniaans Schuitvlot 20 in Middelburg) of op de dag van de Santa Run (zaterdag 16 december tussen 14:00 uur en 16:00 uur) bij de ijsbaan. De pakken passen iedereen en voor kinderen is er een speciaal kinderkerstmanpak. Iedereen krijgt na de Santa Run een medaille.Santa Runs in de rest van Nederland en de wereldMiddelburg is niet de enige stad in Nederland waar een Rotary Run is. De Santa Run werd in 2008 voor het eerst georganiseerd in Gorinchem. Dit initiatief is ondertussen door veel Rotaryclubs in het land overgenomen. De eerste Santa Run in Middelburg was in 2019, de tweede, na de coronaperiode, in 2022.

2 dagen geleden
Peetman bezingt de Kerstnacht van 1914

MIDDELBURG - “Het Kerstbestand van 1914 toont ons het mooie van Kerst en de waanzin van oorlog", aldus de Middelburgse singer songwriter Peetman. Het inspireerde hem tot het schrijven van zijn nieuwe single 'Kerstnacht 1914'. Het is een Kerstnummer met een boodschap, waarvoor een bijzondere gebeurtenis uit de Eerste Wereldoorlog als inspiratie diende.

2 dagen geleden
Haalbaarheidsonderzoek Woningbouw Koningshof II Koudekerke gestart

KOUDEKERKE - AM Zeeland en Bouwgroep Peters gaan samen onderzoeken of het mogelijk is om huizen te bouwen naast de Koningshof woonwijk in Koudekerke. Vandaag, op 6 december, hebben ze met de gemeente Veere de overeenkomst getekend. Het idee is om ongeveer 150 huizen te bouwen die goed passen bij de bestaande buurt. Participatie van omwonenden en mogelijke bewoners is een belangrijk onderwerp gedurende het hele proces.

3 dagen geleden