Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

D66 ziet niets in Artikel 12-status voor Middelburg

D66 ziet niets in Artikel 12-status voor Middelburg

MIDDELBURG - D66 in Middelburg ziet helemaal niets in een Artikel 12-status voor de gemeente. 

Dat zegt fractievoorzitter Rob van Eijkelenburg in een open brief aan Piet Kraan, fractievoorzitter van de Lokale Partij Middelburg (LPM). Kraan vroeg een paar weken geleden tijdens een commissievergadering hoe andere fracties denken over het eventueel aanvragen van een Artikel 12-status. 

Problemen

Middelburg verkeert in grote financiële problemen. Opnieuw moet de gemeente miljoenen bezuinigen, vooral door problemen in het sociaal domein. Het tekort loopt dit jaar op tot 4,8 miljoen euro. Met de kosten van de coronacrisis er bij worden de problemen zo groot dat een Artikel 12-status is te overwegen, vindt de LPM. “Het is onze overtuiging dat het beter is om hier als gemeente het initiatief te nemen en voor te bereiden”, zei Kraan. 

Weglopen

Van Eijkelenburg is het hiermee niet eens. Hij wil niet ‘weglopen van onze verantwoordelijkheden’. Bovendien wil hij het met de andere raadsleden zelf voor het zeggen houden. “De gemeenteraad heeft bij een Artikel 12-status niets meer te zeggen”, schrijft hij in zijn brief aan Kraan. 

Penibel

Van Eijkelenburg vindt het vreemd dat de LPM pleit voor de Artikel 12-status. Hij zegt dat de partij kiezers van alles heeft beloofd voor de verkiezingen, terwijl de fractieleden wisten hoe penibel de financiële situatie van Middelburg was. Hij wil met de partij om tafel om samen uit de problemen te komen. Wat Van Eijkelenburg betreft gaat de gemeente ‘minder, maar wel de juiste taken uitvoeren’. 

Meer uit Middelburg

Veerse Waarderingsonderscheiding voor mevrouw H. van Os-Koevoets uit Zoutelande

ZOUTELANDE - Vandaag reikte burgemeester F.J. Schouwenaar een Veerse Waarderingsonderscheiding uit aan mevrouw Henny van Os-Koevoets uit Zoutelande. De Veerse waarderingsonderscheiding is er voor iedereen die zicho p een bijzondere manier langdurig inzet voor de Veerse samenleving. De onderscheiding kan ook worden aangevraagd voor personen die een bijzonder initiatief hebben getoond.

2 uur geleden
Groen schoolplein voor acht nieuwe Zeeuwse scholen

GOES - De Zeeuwse scholen die zich dit jaar mogen aansluiten bij de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen zijn bekend. De scholen ontvangen een voucher om hun grijze schoolplein te verruilen voor een groene plek waar kinderen kunnen spelen, ontwikkelen en meer over de natuur leren. In totaal dienden 22 scholen uit 17 gemeentes een aanvraag in. Jaarlijks worden de vouchers aangeboden door IVN Natuureducatie, met steun van provincie Zeeland en Zeeuwse gemeenten.  

2 uur geleden
'Veere helpt elkaar' wederom een groot succes

VEERE - In 2018 startte het project ‘Veere helpt elkaar’, dat in het leven werd geroepen naar aanleiding van de wens van de Stadsraad Veere de vrijwillige zorg die mensen voor elkaar hebben prioriteit en meer aandacht te geven. Voor de praktische uitvoering hiervan werden de Commissie Welzijn Veere en Stichting Welzijn Veere in de arm genomen. Om het vragen van hulp laagdrempeliger te maken, hebben zij gezamenlijk een kaart ontworpen die inwoners achter het raam konden zetten wanneer ze achter de actie stonden en eventueel zelf hulp aan wilden bieden. Het project werd met open armen ontvangen. iIn september 2022 werd het nieuw leven ingeblazen door middel van het verspreiden van nieuwe kaarten.

2 uur geleden
Kinderkunstweek: water in de kunst

MIDDELBURG – Tijdens de Kinderkunstweek bieden galeries, kunstenaars, musea, boekhandels, bibliotheken en de centra voor kunst- en cultuureducatie activiteiten aan die buiten maar ook binnen school kunnen plaatsvinden. Op school, of in de vrije tijd. Het thema van dit jaar: Van druppel tot tsunami – Water in de kunst.

2 uur geleden
Vijfde editie Ster Omloop van Nieuwland wordt verreden op 15 april

NIEUW- EN SINT JOOSLAND - Op zaterdag 15 april 2023 zal de vijfde editie van de wedstrijd Ster Omloop van Nieuwland verreden worden, in en om Nieuw- en Sint Joosland. In de categorieën S/P (Starters/Plaatselijke rijders), D-categorie en de Amateurs.

3 uur geleden
Keramiek en beeldhouwen bij Kunst- en Cultuurroute

MIDDELBURG - Zondag 2 april biedt de route tussen 13.00 en 17.00 uur tal van interessante exposities en tentoonstellingen. Wandel langs de 35 deelnemende ateliers en galeries en u zult aangenaam verrast worden door hun gevarieerde aanbod. 

1 dag geleden
Wisseling in fractie CDA Middelburg

MIDDELBURG - Ronny Theune (Arnemuiden) wordt op 13 april geïnstalleerd als raadslid voor het CDA in Middelburg. Hij neemt de plek in van Simon Beijer, die vanwege privé omstandigheden besloten heeft het raadswerk neer te leggen.

2 dagen geleden