Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Cultuurfonds steunt nog meer muziekpodia om coronaproof te worden

Cultuurfonds steunt nog meer muziekpodia om coronaproof te worden

AMSTERDAM (ANP) - Het Kickstart Cultuurfonds doneert nog eens ruim 8 ton aan in totaal zeventien muziekpodia. Het fonds is een initiatief van de BankGiro Loterij, VSBfonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en de VandenEnde Foundation en werkt samen met diverse andere private fondsen. Onder de podia zijn Luxor Live in Arnhem (100.000 euro) en het PAARD in Den Haag (55.710 euro). Met het geld kunnen ze hun podium coronaproof maken en hun publiek op een veilige manier ontvangen.

"Ondanks de verscherpte maatregelen die gisteren bekend zijn gemaakt, en de consequenties daarvan voor de culturele sector, wil Kickstart Cultuurfonds de sector - juist nu - blijven ondersteunen. De donaties zijn bedoeld om publiek weer te kunnen ontvangen zodra dat weer kan", aldus een woordvoerster op woensdag.

Het Kickstart Cultuurfonds doneerde eerder ruim 1 miljoen euro aan 22 muziekpodia. Onder meer Paradiso in Amsterdam, De Meester in Almere, het Bimhuis in Amsterdam en De Pul in Uden ontvingen toen een deel van dat bedrag. Het fonds bevatte aanvankelijk 16 miljoen, te bestemmen voor verschillende culturele instellingen. Het bedrag is nu zo goed als vergeven. Er volgens nog twee tranches, voor producenten en musea, maar aanvragen kunnen niet meer worden ingediend, meldt de zegsvrouw.

Meer uit Entertainment

Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

2 dagen geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

3 dagen geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

6 dagen geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 week geleden
NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans (70) overleden

LAREN (ANP) - Voormalig NOS-presentatrice en actrice Leontien Ceulemans is donderdag op 70-jarige leeftijd overleden. Zij overleed in het Rosa Spier Huis in Laren na een langdurig ziekbed als gevolg van een val. Dat heeft oud-casting director Harry Klooster, die goed met haar bevriend was, gemeld aan het ANP.

2 weken geleden
Verenigd Koninkrijk organiseert songfestival namens Oekraïne

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk gaat het Eurovisie Songfestival organiseren in plaats van Oekraïne, zo heeft organisator European Broadcasting Union (EBU) maandag bekendgemaakt. Eigenlijk zou Oekraïne als de winnaar van dit jaar het evenement organiseren, maar dat kan niet vanwege de oorlog in het land.

2 weken geleden
Pearl Jam trad zondagavond niet op na doktersadvies

AMSTERDAM (ANP) - De Amerikaanse band Pearl Jam zegde zondagmiddag op het laatste moment het concert in de Ziggo Dome af op doktersadvies. Dat heeft een woordvoerder van MOJO maandag gemeld.

2 weken geleden