Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coolblue wil meer winkels en meer zelf bezorgen

Coolblue wil meer winkels en meer zelf bezorgen

ROTTERDAM (ANP) - Coolblue gaat dit jaar meer stenen winkels openen. Zo opent er binnenkort een filiaal in het centrum van Brussel. Ook wil het webwinkelbedrijf, dat vorig jaar wederom een recordomzet in de boeken zette, de eigen bezorgservice CoolblueFietst flink uitbreiden en zijn installatiedienst aan huis verder laten groeien.

Nu heeft Coolblue nog twaalf winkels in Nederland en België. Dat moeten er eind dit jaar zestien zijn. Ook zullen er straks in meer grote steden fietsers van Coolblue rondrijden om pakketjes af te leveren. In heel 2020 verdriedubbelt het aantal zelf bezorgde pakketjes waarschijnlijk tot circa 1 miljoen.

Volgens topman Pieter Zwart zijn de eigen winkels en andere diensten erg belangrijk voor Coolblue, omdat het bedrijf zich daarmee kan onderscheiden van concurrenten als bol.com en het Amerikaanse Amazon. Hij gelooft dat eigen winkels voor sommige producten een goede aanvulling vormen op de webshop. "Voor een nieuwe droger hoeven mensen niet per se naar de winkel, maar de beeldkwaliteit van een nieuwe televisie wil je toch graag even in het echt zien voor je hem bestelt."

Meer medewerkers

De inzet op allerlei eigen diensten legt het bedrijf geen windeieren. Dankzij investeringen in onder andere nieuwe winkels en de installatie van wasmachines, televisies én zonnepanelen, voerde Coolblue zijn jaaropbrengsten met 130 miljoen euro op tot 1,5 miljard euro. Het bedrijfsresultaat dikte met 28 procent aan tot 34,5 miljoen euro. Onder de streep bleef 15,2 miljoen euro over. Dat is ruim een kwart meer dan de nettowinst over 2018.

De verdere groei van Coolblue is ook duidelijk terug te zien in cijfers over het personeelsbestand. Het aantal medewerkers groeide afgelopen jaar van 3600 tot zo'n 4600. Ook komende tijd verwacht Coolblue weer nieuwe mensen aan te nemen. Alleen al door de opening van de nieuwe winkel aan de Brusselse Louizalaan komen er vijftig arbeidsplaatsen bij.

Meer uit Financieel

Achmea wil ook praten met claimclubs na woekerpolisdeal ASR

ZEIST (ANP) - Verzekeringsconcern Achmea wil ook met claimorganisaties gaan praten over woekerpolissen, net als rivaal ASR eerder deed. Die laatste partij sloot ruim een week geleden een schikking in het langslepende dossier. Toen dat bekend werd, meldde ook NN Group zich bij de claimorganisaties. Die verzekeraar heeft woensdag inmiddels zijn eerste gesprek gehad.

1 uur geleden
Musk: topman Walt Disney zou onmiddellijk ontslagen moeten worden

SAN FRANCISCO (ANP) - Bob Iger, de topman van entertainmentconcern Walt Disney, zou "onmiddellijk ontslagen moeten worden". Dat zegt Elon Musk in een bericht op zijn socialemediaplatform X. Walt Disney is een van de grote bedrijven die onlangs zijn gestopt met adverteren op X. Musk liet zich al eerder verontwaardigd uit over dat besluit.

2 uur geleden
Air France-KLM eindigt lager op terughoudend Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Air France-KLM is donderdag op het Damrak in de min geëindigd. Beleggers reageerden op een adviesverlaging van de JPMorgan. Dat deed de Amerikaanse bank vanwege de vooruitzichten van de luchtvaartmaatschappij voor 2024. Het aandeel eindigde 3,1 procent lager.

3 uur geleden
Berlijn en Parijs 'voor 90 procent eens' over begrotingsregels

BRUSSEL (ANP) - Duitsland en Frankrijk zijn het naar eigen zeggen grotendeels eens over nieuwe Europese regels voor het begrotingstekort en de staatsschuld van EU-landen. Over 90 procent zouden de twee EU-zwaargewichten, die doorgaans de traditionele kampen in de onderhandelingen vertegenwoordigen, inmiddels hetzelfde denken.

3 uur geleden
Rechter: staking Zweeds postbedrijf tegen Tesla mag doorgaan

STOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - Tesla heeft bij een rechtbank in Zweden te horen gekregen dat een staking bij postbedrijf Postnord tegen de elektrische autobouwer mag doorgaan. Dat betekent dat Tesla nog altijd geen kentekenplaten kan ontvangen, wat tot vertraging kan leiden bij het afleveren van auto's.

4 uur geleden
Fabrikant elektrische auto's Rivian stijgt op hoger Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met plussen aan een nieuwe handelsdag begonnen. Beleggers lijken voorzichtig positief in afwachting van het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid dat vrijdag verschijnt. De fabrikant van elektrische pick-uptrucks Rivian was een van de winnaars op Wall Street na een positief analistenrapport.

5 uur geleden
Veranderende regels in 2025 zorgen voor run op bestelbussen

AMSTERDAM (ANP) - Verkopers van bestelwagens doen volgend jaar waarschijnlijk goede zaken. Brancheverenigingen RAI Vereniging en BOVAG voorspellen dat er 78.000 bestelwagens worden verkocht, duizenden meer dan dit jaar.

5 uur geleden