Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Concertgebouworkest speelt telkens als avondklok ingaat

Concertgebouworkest speelt telkens als avondklok ingaat

AMSTERDAM (ANP) - Het Koninklijk Concertgebouworkest zal zich elke avond laten horen vanaf het moment dat de avondklok ingaat. Het gaat vanaf zaterdag dagelijks om 21.00 uur korte concerten streamen via Instagram Live. Dat gebeurt onder het motto Stay in, stay tuned.

Op zaterdag 23 januari, als de avondklok voor het eerst ingaat, is werk van Beethoven te horen als eerste in de reeks van stukken kamermuziek dagelijks om diezelfde tijd. De muziek wordt telkens overdag gespeeld en opgenomen, want ook de musici houden zich keurig aan de nieuwe maatregel, verzekert het orkest.

"Met deze dagelijkse muzikale momenten op instagram.com/Concertgebouworkest wil het orkest troost bieden aan alle Nederlanders zolang de avondklok geldt", aldus een woordvoerder.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Eerste grote verkiezingsdebat van lijsttrekkers op televisie

DEN HAAG (ANP) - Zes lijsttrekkers gaan in het Amsterdamse Felix Meritis zondagavond met elkaar de strijd aan in het eerste grote verkiezingsdebat op televisie. Ze gaan bij RTL live in debat over klimaat, economie, diversiteit en corona-aanpak.

9 uur geleden
Bijna 1,4 miljoen kijkers voor Jinek met 'Meilandjes'

HILVERSUM (ANP) - Eva Jinek had vrijdagavond met haar talkshow bijna 1,4 miljoen kijkers, blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Daarmee verslaat Jinek het ook op de late avond uitgezonden praatprogramma Op1, dat 766.000 kijkers had.

1 dag geleden
Babs Gons schrijft Boekenweekgedicht

AMSTERDAM (ANP) - Schrijfster en performer Babs Gons schrijft het Boekenweekgedicht van dit jaar. Het heet Polyglot en past bij het Boekenweekthema van 2021, Tweestrijd. Het is zaterdag voor het eerst gepubliceerd in Trouw en staat binnenkort onder meer op een linnen tasje dat iedereen die een boek bij de boekwinkel afhaalt cadeau krijgt.

1 dag geleden
Met geweld ontvoerde honden van Lady Gaga teruggebracht

LOS ANGELES (ANP) - De ontvoerde honden van de Amerikaanse zangeres Lady Gaga zijn weer terecht. De politie meldt dat een vrouw de dieren Koji en Gustav afleverde bij een politiebureau in Los Angeles. De honden zijn vervolgens overgedragen aan medewerkers van de zangeres, die een beloning van 500.000 dollar (414.000 euro) had uitgeloofd voor hun veilige terugkeer.

1 dag geleden
Marieke Lucas Rijneveld vertaalt Amanda Gorman toch niet

AMSTERDAM (ANP) - Schrijfster Marieke Lucas Rijneveld zal de po√ęzie van Amanda Gorman toch niet vertalen, zoals begin deze week werd bekendgemaakt. Dat meldt zijzelf op Twitter en uitgeverij Meulenhoff onder meer op Facebook. Ze heeft de opdracht teruggegeven nadat er discussie was ontstaan of de vertaling niet beter door een Afro-Nederlandse vertaler kon worden uitgevoerd.

1 dag geleden
Acteur Ronald Pickup (80) overleden

LONDEN (ANP) - De Britse acteur Ronald Pickup, de aartsbisschop van Canterbury in The Crown, is op 80-jarige leeftijd overleden. Hij stierf na een lang ziekbed, zegt zijn agent tegen Britse media.

2 dagen geleden
Verkiezingsavond bij RTL onder leiding van Jinek en Lambie

HILVERSUM (ANP) - RTL Nieuws verslaat de verkiezingsavond met een uitzending van het programma Jinek, dat wordt geleid door Eva Jinek en Fons Lambie. De gebeurtenissen worden geduid door de politieke verslaggevers van RTL en de vaste commentatoren die vaker aanschuiven bij Jinek.

2 dagen geleden