Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Coca-Cola en Netflix trekken de aandacht op Wall Street

Coca-Cola en Netflix trekken de aandacht op Wall Street

NEW YORK (ANP) - Grote bedrijven als Coca-Cola en Netflix trokken woensdag door kwartaalberichten de aandacht op de beurzen in New York. Coca-Cola gooide daarbij hoge ogen met een sterker dan verwacht herstel uit de coronacrisis. De resultaten van Netflix konden op minder enthousiasme rekenen. De trits aan kwartaalcijfers van grote bedrijven die beleggers moesten verwerken, zorgde er ook voor dat de zorgen over de Delta-variant van het coronavirus weer wat naar de achtergrond verdwenen.

Coca-Cola kreeg er ruim 1 procent aan beurswaarde bij. Dankzij vaccinatiecampagnes en de versoepeling van lockdownregels verkocht het frisdrankconcern weer meer buitenshuis, bijvoorbeeld in de horeca of bij evenementen. Coca-Cola verhoogde ook de verwachtingen voor heel het jaar.

Ook het Amerikaanse telecomconcern Verizon kijkt positiever naar de rest van het jaar. De winst zal hoger uitvallen dan eerder verwacht, zo meldde het bedrijf, nu het weer meer mobiele abonnementen afsluit doordat klanten worden gelokt met snellere 5G-diensten. Beleggers beloonden de resultaten met bijna 1 procent koerswinst.

Meer abonnees

Streamingdienst Netflix kreeg er in het tweede kwartaal meer abonnees bij dan verwacht. Maar de vooruitzichten voor het lopende kwartaal vielen tegen, waardoor beleggers het aandeel dik 3 procent lager zetten. Harley-Davidson leverde op zijn beurt ruim 7 procent in, ondanks gestegen verkoopcijfers van motorfietsen. Vliegmaatschappij United Airlines (plus 3,8 procent) liet in zijn kwartaalupdate weten dat de ticketverkoop sneller aantrekt dan in eerste instantie gedacht. Dat betekent dat het bedrijf vanaf het derde kwartaal een winst voor belastingen zal boeken.

Net als in Europa eindigden de belangrijkste beursgraadmeters in de Verenigde Staten met duidelijke winsten. De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent hoger op 34.798,00 punten. De brede S&P 500 ging ook met 0,8 procent vooruit, tot 4358,69 punten, terwijl technologiebeurs Nasdaq 0,9 procent steeg naar 14.631,95 punten. Daarbij zaten ook de olieprijzen weer duidelijk in de lift, na een prijsafname eerder deze week. En de koers van de bitcoin, die eerder onder de 30.000 dollar was gezakt, toonde eveneens herstel. De euro was rond de slotbel in New York 1,1799 dollar waard.

Farmaceut Johnson & Johnson (plus 0,6 procent) kwam eveneens met cijfers. Ook was de vaccinproducent in het nieuws vanwege een voorstel om de Amerikaanse opiatencrisis te schikken. Opiaten zijn zware pijnstillers. Samen met drie andere bedrijven wil Johnson & Johnson 26 miljard dollar neertellen om een einde te maken aan claims van een reeks Amerikaanse staten en lagere overheden over de verslavende medicijnen. Of het voorstel genoeg zal zijn om tot uitbetaling te komen is nog de vraag. Veel lokale overheden zullen daarvoor met het voorstel in moeten stemmen en sommige partijen hebben al aangegeven dat niet te willen doen.

Meer uit Financieel

Autobedrijven Tesla en GM bij winnaars op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine winsten gesloten. De autobedrijven Tesla en General Motors (GM) stonden bij de winnaars. Beleggers op Wall Street reageerden positief op de aankondiging dat ook GM, bekend van Chevrolet en Hummer, de door Tesla ontwikkelde stekker voor elektrische auto's gaat gebruiken voor zijn voertuigen. Verder werd vooral gewacht op het rentebesluit van de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve volgende week.

8 uur geleden
Kyiv: krimp economie in eerste kwartaal minder sterk dan gedacht

KYIV (ANP/RTR/DPA) - De economie van Oekraïne is in het eerste kwartaal van dit jaar met 10,5 procent gekrompen in vergelijking met een jaar eerder vanwege de Russische invasie van het land. Maar daarmee valt de krimp wel minder sterk uit dan eerder werd gevreesd, aldus de Oekraïense minister van Economische Zaken Joelia Sviridenko.

9 uur geleden
Europese gasprijs fors omhoog, mede door warm weer

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De Europese gasprijs is vrijdag flink gestegen, mede door het warme weer in grote delen van Europa waardoor er meer vraag is naar stroom voor bijvoorbeeld airconditioners en ventilatoren. Maar ook tekenen van toenemende concurrentie vanuit Azië voor vloeibaar gemaakt aardgas (lng) zorgen voor een stijgende prijs.

11 uur geleden
PPG geeft toe en sluit cao-akkoord voor 10 procent meer loon

UTRECHT (ANP) - Medewerkers van verffabrikant PPG krijgen een tiende meer loon. Dat hebben het Amerikaanse bedrijf en vakbond FNV afgesproken na weken van stakingen. Daarbij werd bij vestigingen in Amsterdam, Den Bosch, Tiel en Uithoorn het werk neergelegd.

12 uur geleden
AEX-index licht lager weekend in, IMCD onderuit

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met een kleine min het weekend ingegaan. Beleggers namen geen grote risico's voorafgaand aan de rentevergaderingen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) die volgende week worden gehouden. Verder was op het Damrak chemicaliëndistributeur IMCD een opvallende daler na een winstwaarschuwing van het Britse speciaalchemieconcern Croda International.

13 uur geleden
Man (53) uit Aerdenhout langer vast voor dividendstrippen

AERDENHOUT (ANP) - Een 53-jarige man uit de gemeente Aerdenhout, die dinsdag is aangehouden door de FIOD, blijft veertien dagen langer vastzitten op verdenking van het doen van onjuiste aangiften dividendbelasting en het zogeheten dividendstrippen. De man werd vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Amsterdam, die het voorarrest heeft verlengd.

13 uur geleden
Netbeheerders doen oproep aan bedrijven in drie provincies

ARNHEM (ANP) - Netbeheerders TenneT, Liander en Stedin willen dat meer bedrijven in Flevoland, Gelderland en Utrecht flexibeler worden in hun elektriciteitsverbruik. Zo moet er ruimte komen om nieuwe bedrijven aan te sluiten in die provincies. Anders kunnen op den duur zelfs nieuwe aansluitingen voor woningen in gevaar komen. Een eerdere oproep leverde weinig animo op.

13 uur geleden