Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CNN ontslaat commentator na uitspraak over inheemse Amerikanen

CNN ontslaat commentator na uitspraak over inheemse Amerikanen

ATLANTA (ANP/RTR) - De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft de conservatieve commentator en voormalige Republikeinse presidentskandidaat Rick Santorum ontslagen. Santorum is op straat gezet vanwege zijn controversiële uitspraken over de cultuur van inheemse Amerikanen.

De oud-senator voor Pennsylvania deed de gewraakte uitspraken in april bij een bijeenkomst van Young America's Foundation, een conservatieve jongerenorganisatie. "We hebben een natie geschapen uit het niets", had Santorum er gezegd. "Ik bedoel: er was niets. Ja, we hadden inheemse Amerikanen, maar om eerlijk te zijn is er niet veel inheemse cultuur in de Amerikaanse cultuur."

CNN, dat onder druk stond om de samenwerking met Santorum te beëindigen naar aanleiding van die uitspraken, maakte zaterdag bekend dat het Santorum heeft ontslagen als commentator. Die reageerde via Twitter. "Toen ik bij CNN tekende, begreep ik dat ik commentaar zou gaan geven dat de CNN-kijker doorgaans niet hoort. Ik waardeer de kans die CNN mij de afgelopen vier jaar heeft gegeven."

Onjuist

De Native American Journalists Association, een beroepsvereniging voor journalisten van inheemse afkomst, had inheemse journalisten opgeroepen niet meer met CNN samen te werken en Santorum te ontslaan. Desgevraagd had Santorum begin deze maand al toegegeven dat zijn uitspraken onjuist waren en zei hij dat hij zich had versproken.

"Ik had het over de oprichting en de principes die besloten lagen in de oprichting", zei Santorum tegen CNN-collega en presentator Chris Cuomo. "De manier waarop we de inheemse Amerikanen behandelden was afschuwelijk. Het gaat in tegen alles waar ik ooit voor het gevochten als leider in het Congres."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden