Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

China wil ongevaccineerde inwoners verbannen uit publieke ruimtes

China wil ongevaccineerde inwoners verbannen uit publieke ruimtes

PEKING (ANP/AFP) - Miljoenen Chinezen kunnen mogelijk binnenkort niet meer naar publieke ruimtes als scholen, ziekenhuizen of winkelcentra omdat zij zich nog niet hebben laten vaccineren tegen het coronavirus. Meerdere steden overwegen dergelijke maatregelen door te voeren. Met de zware maatregel hopen overheden het virus onder controle te houden, terwijl de Delta-variant zich door Azië verspreidt.

In de stad Chuxiong moet iedereen van 18 jaar of ouder minstens één inenting hebben gehad voor 23 juli. Iedereen die dat niet doet, wordt verbannen uit publieke plekken. Een maand later zijn twee doseringen verplicht. In de regio Tianhe krijgen ambtenaren geen salaris meer als ze voor 20 juli nog niet gevaccineerd zijn.

Veel Chinese steden willen 70 tot 80 procent van de inwoners ingeënt hebben in september. Dat is meer dan het landelijke doel. De Chinese regering wil aan het einde van het jaar 64 procent van de totale bevolking ingeënt hebben.

China begon eind 2020 met vaccineren, maar de campagne verloopt traag. Dit komt onder meer door het succes met het terugdringen van uitbraken in het land, evenals een wantrouwen tegen het vaccin zelf. Inmiddels zouden 1,4 miljard doseringen zijn toegediend.

Meer uit Buitenland

Trump verkiest bezoek auto-industrie boven Republikeins debat

DETROIT (ANP/BLOOMBERG) - Terwijl zijn zeven Republikeinse rivalen debatteerden in Californië bezocht Donald Trump, voormalig president en grootste kanshebber om de kandidaat van de Republikeinen te worden voor de verkiezingen in november 2024, een autofabriek in Detroit. Daar bekritiseerde hij zijn Democratische tegenstander Joe Biden. Door in te zetten op elektrische auto's, helpt Biden de Amerikaanse auto-industrie om zeep, aldus Trump. "Je kunt loyaal zijn aan werk of je kunt loyaal zijn aan milieugekken", zei hij tegen een groep van enkele honderden uitgenodigde werknemers.

24 minuten geleden
Geen winnaar in debat Republikeinse presidentskandidaten

SIMI VALLEY (ANP/RTR) - Geen enkele van de zeven Republikeinse presidentskandidaten heeft woensdagavond plaatselijke tijd het tweede debat kunnen winnen. Degene die nog steeds de discussie domineert is voormalig president Donald Trump, die niet aanwezig was, zo schrijven Amerikaanse media.

54 minuten geleden
Trudeau biedt Zelensky excuses aan voor SS'er in Lagerhuis Canada

OTTAWA (ANP/RTR) - De Canadese premier Justin Trudeau heeft zijn excuses aangeboden voor het incident met een oud-SS'er in het Canadese parlement afgelopen week. Trudeau richtte zich met name op de Oekraïense president Volodymyr Zelensky, die aanwezig was geweest bij het pijnlijke moment.

10 uur geleden
Navalni: overgeplaatst naar de zwaarst mogelijke gevangenis

MOSKOU (ANP/AFP) - De Russische oppositieleider Aleksej Navalni zegt dat hij wordt overgeplaatst naar de "zwaarst mogelijke gevangenis". Dinsdag kreeg Navalni te horen dat zijn hoger beroep werd verworpen. Navalni moet een gevangenisstraf van 19 jaar uitzitten.

10 uur geleden
Duitse oud-minister Krause veroordeeld voor fraude

ROSTOCK (ANP/DPA) - De Duitse oud-minister Günther Krause is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar en elf maanden voor pogingen tot fraude. Volgens de rechter heeft hij gelogen en bezittingen verborgen toen hij in een faillissement verwikkeld was.

10 uur geleden
Republikeinen houden weer verkiezingsdebat, opnieuw zonder Trump

SIMI VALLEY (ANP) - Republikeinse kandidaten voor de aankomende Amerikaanse presidentsverkiezingen houden voor de tweede keer een debat. Dat begint om 03.00 uur Nederlandse tijd in Simi Valley (Californië) en wordt uitgezonden op televisie. De grote afwezige is oud-president Donald Trump, die zich ook had afgemeld voor het eerste debat.

10 uur geleden
Menendez ontkent omkoping, moet 100.000 dollar borg betalen

NEW YORK (ANP/RTR) - De Amerikaanse senator Robert Menendez heeft voor de rechter ontkend schuldig te zijn aan omkoping. De rechter legde hem een borgsom op van 100.000 dollar (95.000 euro) om weer vrij te komen. Menendez moest zijn persoonlijke paspoort inleveren, maar mag wel zijn overheidspaspoort houden waarmee hij als Amerikaanse senator naar het buitenland kan reizen.

12 uur geleden