Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

CBS: werkloosheid in juni onder de 300.000

CBS: werkloosheid in juni onder de 300.000

DEN HAAG (ANP) - De werkloosheid in Nederland is in juni uitgekomen op 297.000 werklozen. Dat is 3,2 procent van de beroepsbevolking, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De laatste keer dat er minder dan 300.000 werklozen waren, was in maart 2020 bij het begin van de coronacrisis.

Gemiddeld over de afgelopen drie maanden daalde het aantal werklozen met 10.000 per maand. Het aantal werkenden nam in dezelfde periode toe met 21.000 per maand. Uitkeringsinstantie UWV registreerde eind juni ruim 238.000 lopende WW-uitkeringen, minder dan net voor het begin van de coronacrisis.

In juni hadden 4 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar om uiteenlopende redenen geen betaald werk. Naast werklozen ging het om 3,8 miljoen mensen die niet recent hebben gezocht en/of niet direct voor werk beschikbaar zijn. Zij worden niet tot de beroepsbevolking gerekend. Hun aantal is in de laatste drie maanden met gemiddeld 12.000 per maand gedaald. Vooral jongeren zijn in juni weer vaker actief op de arbeidsmarkt, aldus het CBS.

Meer uit Financieel

Koerssprong chemiebedrijf Avantium op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Chemiebedrijf Avantium was woensdag een opvallende stijger op de aandelenbeurs in Amsterdam. De onderneming die in de index voor kleinere fondsen is genoteerd werd beloond na haar handelsupdate. Daarin maakte Avantium bekend dat het al twee klanten heeft voor zijn fabriek in aanbouw voor de productie van plantaardige plastics in Delfzijl.

53 minuten geleden
Reizigersaantallen Schiphol nog lang niet op pre-coronaniveau

SCHIPHOL (ANP) - Schiphol kreeg vorige maand 5,2 miljoen reizigers over de vloer. Daarmee is sprake van een forse stijging ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar en juli 2020, toen coronamaatregelen het reizen nog bemoeilijkten. De aantallen van voor de crisis worden, mede door de problemen rond de personeelstekorten, bij lange na nog niet bereikt.

57 minuten geleden
Amerikaanse olie-export stijgt naar record door Europese vraag

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De export van Amerikaanse olie is tot recordhoogte gestegen. Dat komt vooral door de grotere vraag vanuit Europa waar raffinaderijen naarstig op zoek zijn naar nieuwe aanvoerroutes door het verbod op Russische olie vanwege de inval in Oekraïne.

1 uur geleden
Retailer Target daalt op Wall Street na tegenvallende cijfers

NEW YORK (ANP) - Target behoorde woensdag tot de sterkste dalers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse warenhuisketen zag de kwartaalwinst met bijna 90 procent dalen vanwege maatregelen om overtollige voorraden kwijt te raken. Target had zijn verwachtingen afgelopen kwartaal al eerder verlaagd, maar presteerde desondanks toch nog slechter dan kenners hadden verwacht. De totale omzet nam wel licht toe dankzij prijsverhogingen. Het aandeel verloor bijna 5 procent.

2 uur geleden
BAM bouwt A-pier Schiphol af

SCHIPHOL (ANP) - Bouwconcern BAM gaat de A-pier op Schiphol afbouwen. Dat heeft de luchthavenexploitant besloten. Volgens Schiphol heeft BAM tijdens de aanbesteding laten zien de capaciteit in huis te hebben om de klus te klaren.

3 uur geleden
Bezwaarmakers spaartaks hebben brief ontvangen over herstel

DEN HAAG (ANP) - Alle bezwaarmakers tegen de onrechtmatig verklaarde 'spaartaks' (de vermogensrendementsheffing) hebben inmiddels een brief gekregen van de Belastingdienst. Daarmee is de "eerste fase van het rechtsherstel volgens planning afgerond", meldt het ministerie van Financiën.

3 uur geleden
Bankeconomen positief verrast over kwartaalgroei economie

AMSTERDAM (ANP) - De groei van de Nederlandse economie met 2,6 procent in het tweede kwartaal is "verrassend positief", zeggen economen van ABN AMRO. "Dit cijfer versloeg alle verwachtingen."

3 uur geleden