Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Campagne voor bevrijden prinses Latifa gestopt na foto in IJsland

Campagne voor bevrijden prinses Latifa gestopt na foto in IJsland

LONDEN (ANP) - De campagne om prinses Latifa van Dubai te bevrijden uit de macht van haar vader is gestopt nadat een foto werd gepubliceerd waarop ze te zien is in IJsland. Latifa staat op de foto met haar neef en de Britse vrouw Sioned Taylor.

De neef van de 35-jarige Latifa, Marcus Essabri, zei volgens het campagneteam dat hij blij was haar te zien. "Ik voel me gezegend dat ik tijd met haar kon doorbrengen. Het stelde mij gerust dat ze er goed uitzag en gefocust was op haar doelen", zou Essabri hebben gezegd volgens de FreeLatifa campagne.

De campagne streed de laatste drie jaar naar eigen zeggen om ervoor te zorgen dat "prinses Latifa het leven kan leiden dat ze zelf wil". In het begin van dit jaar bracht de Britse omroep BBC beelden naar buiten waarin Latifa zegt dat ze tegen haar wil wordt vastgehouden door haar vader, sjeik Mohammed van Dubai.

In 2018 probeerde Latifa te vluchten per boot, maar ze werd teruggehaald door militaire commando's. Haar vader noemde het een reddingsactie. De prinses zei toen dat ze "normale dingen wilde doen", zoals studeren of reizen.

Meer uit Buitenland

Poolse premier noemt idee kernwapens VS te huisvesten 'ernstig'

WARSCHAU (ANP) - De Poolse premier Donald Tusk heeft aan president Andrzej Duda extra uitleg gevraagd over zijn verklaring dat Polen klaar is om kernwapens te huisvesten. "Dat is idee is erg omvangrijk en ernstig, moet ik zeggen. Ik wil alle omstandigheden te weten komen die de president ertoe hebben aangezet om die verklaring af te leggen", zei Tusk.

4 uur geleden
Parlement VK akkoord met plan deportatie asielzoekers naar Rwanda

LONDEN (ANP) - De controversiële plannen van de Britse regering om asielzoekers naar Rwanda te deporteren zijn goedgekeurd door het Britse parlement. Daar ging een marathongevecht tussen het Hogerhuis (House of Lords) en het Lagerhuis (House of Commons) aan vooraf dat dat tot diep in de nacht duurde.

4 uur geleden
Israël verwerpt 'ontoereikend' VN-rapport over UNRWA

JERUZALEM (ANP) - Israël verwerpt het maandag verschenen VN-rapport over Israëlische beschuldigingen tegen de VN-vluchtelingenorganisatie UNRWA. Woordvoerder Oren Marmorstein van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken noemde de evaluatie "ontoereikend" en "een poging om het probleem te vermijden en het niet direct aan te pakken".

5 uur geleden
Leger Noord-Korea simuleert nucleaire tegenaanvallen in oefening

PYONGYANG (ANP) - De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft toezicht gehouden op oefeningen waarin het leger nucleaire tegenaanvallen simuleerde, meldt het Noord-Koreaanse staatspersbureau KNCA. Met de oefeningen zou het land een "duidelijke waarschuwing aan zijn vijanden" hebben gegeven, aldus KCNA.

6 uur geleden
Hulporganisatie UNRWA voor Palestijnen moet neutraler worden

NEW YORK (ANP/DPA) - De organisatie voor hulp aan de Palestijnen, UNRWA, moet zich neutraler opstellen. Dat vindt een onafhankelijke groep deskundigen die onderzoek deed naar de VN-organisatie nadat Israël UNRWA-medewerkers ervan had beschuldigd terrorisme te steunen. Personeel zou de militante Palestijnse organisatie Hamas hebben geholpen bij de aanval van 7 oktober op Israël.

9 uur geleden
Biden belooft Zelensky snelle levering van militair steunpakket

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelensky spoedige levering van meer militair materieel in het vooruitzicht gesteld. Hij beloofde in een telefoongesprek dat zijn regering snel actie zal ondernemen als een steunpakket ter waarde van tientallen miljarden ook is goedgekeurd door de Senaat.

10 uur geleden
EU-landen doen Oekraïne geen toezeggingen voor meer wapens

LUXEMBURG (ANP) - De EU-landen hebben geen concrete toezeggingen gedaan om meer wapens aan Oekraïne te leveren. Ondanks het feit dat dit één van de belangrijkste agendapunten was van een speciale vergadering in Luxemburg van EU-ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie samen.

11 uur geleden