Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgernet-melding voor weggelopen jongen in Stromenwijk Middelburg

Burgernet-melding voor weggelopen jongen in Stromenwijk Middelburg

MIDDELBURG - De politie vraagt mensen uit te kijken naar een 9-jarige jongen die is weggelopen van zijn huis in de Grevelingenstraat in de Stromenwijk in Middelburg.

‘De jongen is blank en heeft blond haar en blauwe ogen’, aldus de politie in de Burgernet-melding die ze dinsdag rond 15.30 uur verstuurde. ‘Hij draagt een blauw met wit trainingspak met de opdruk “NASA”.’ Wie meer informatie heeft over de verblijfplaats van de jongen wordt verzocht de politie te bellen via telefoonnummer 0800-0011.

Meer uit Middelburg

Joint Research Center Zeeland moet muurtjes verder afbreken

MIDDELBURG - Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in Middelburg gaat donderdag 15 december officieel open, een mijlpaal voor de kennis- en infrastructuur in Zeeland. Alle reden om daar bij stil te staan. Vanaf februari volgend jaar werken studenten, docenten en onderzoekers in het onderzoekslaboratorium samen aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen in deze regio.

2 uur geleden
Zeeuwse Kunstkring zoekt kunstenaars

MIDDELBURG – De Zeeuwse Kunstkring is een kunstlievende vereniging voor professionele Zeeuwse kunstenaars. Ze presenteren twee keer per jaar recent werk in een expositie, gaan met elkaar in gesprek over kunst en versterken elkaars netwerk. “We zijn vooral opzoek naar jonge kunstenaars die lid willen worden van de kunstkring,” vertelt bestuurslid en kunstenaar Leen van Duivendijk. 

4 uur geleden
Middelburgse Janny Fioole gehuldigd op Sri Lanka

ANURADHAPURA - Op vrijdag 2 december is de Middelburgse Janny Fioole in Anuradhapura (Sri Lanka) gehuldigd voor haar inzet gedurende 20 jaar om kansarme kinderen te ondersteunen om onderwijs te kunnen volgen. Janny verblijft ieder jaar 6 maanden op Sri Lanka.

4 uur geleden
Lichtgewonde bij aanrijding Berkenlaan Middelburg

MIDDELBURG – Een meisje is maandagmiddag door een automobilist aangereden in Middelburg. Het slachtoffer raakte lichtgewond.

4 uur geleden
Wij vroeger…

MIDDELBURG - Journalist Ad Hanneman schrijft met enige regelmaat over dingen die hem opvallen.“Ik word gek van die (piep) knallen”, verzekerde een medebewoner van De Middelburcht, een appartementencomplex in de wijk Griffioen, me. Hij was boos en leek ten einde raad, zoals dat zo mooi en onduidelijk kan heten. Niet alleen de ‘buurtjongeren of de straatboefjes uit de Stromenwijk’ maakten zich volgens hem schuldig aan dat overtollige geknal, ook de leerlingen van de CSW. “Vervuilers bij uitstek”, benadrukte de medebewoner van mijn flat. Die deden het meestal ‘s middags als ze hun geleegde zakken en of drinkbusjes van de groot-super, de bakker of de frituur aan het Europaplein hadden geleegd, en die achteloos in de struiken naast het trotoir gooiden. “Soms met een van die vreselijke ‘knaldingen’; het lijken wel kanonsknallen”. “De jeugd van tegenwoordig kent geen fatsoen”, brieste hij. Ik lachte maar een beetje. Niet dat hun jeugdige brutaliteit me koud laat - ik relativeer. Ik weersprak hem omdat ‘jeugd zijn’ nou eenmaal gepaard gaat met de grenzen zoeken van het toelaatbare, totdat de een of andere fatsoensnorm van hun directe omgeving, de straat of school ze terugbrengt binnen de grenzen van het ‘maatschappelijk toelaatbare’.

1 dag geleden
Carbid schieten in gemeente Veere tijdens de jaarwisseling

DOMBURG - Jaarlijks wordt tijdens de jaarwisseling op een aantal plaatsen binnen de gemeente Veere carbid afgeschoten. Om het carbidschieten beter te reguleren is in 2015 een artikel in de APV (art 2.71a) van de gemeente Veere opgenomen. Carbidschieten mag uitsluitend op 31 december 2022 van 12.00 uur tot 17.00 uur. Het college van B&W kan hiervoor een ontheffing verlenen op oudejaarsdag. Deze ontheffing wordt verleend als de aanvrager aan een aantal strikte (veiligheids-)voorwaarden kan voldoen.

2 dagen geleden
Grote Clubactie haalt ruim 120.000 euro op in Middelburg en Veere

MIDDELBURG/VEERE - Met een opbrengst van bijna € 13 miljoen verbreekt de Grote Clubactie voor het derde jaar op rij al haar records. Verenigingen uit Middelburg haalden samen 95.715 euro op. Verenigingen uit Veere zamelden samen 24.354 euro in.

2 dagen geleden