Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Burgemeester Urk uit afschuw over belagen cameraploeg NOS

Burgemeester Urk uit afschuw over belagen cameraploeg NOS

URK (ANP) - Burgemeester Cees van den Bos van Urk heeft zondagmiddag in een videoboodschap zijn "afschuw" geuit over een groep Urker jongeren, die een cameraploeg van de NOS met pepperspray heeft bespoten. Dat gebeurde toen er opnames werden gemaakt van een testlocatie van de GGD, die zaterdagavond in Urk in brand is gestoken door relschoppende jeugd. "Dit kan niet langer, hier is een grens bereikt", aldus de geschokte burgemeester. De NOS brak de opnames na het incident af.

Volgens Van den Bos is er extra politiecapaciteit vrijgemaakt om per direct nog strikter te gaan handhaven op het naleven van de avondklok in Urk. "En dat blijft de komende weken zo. Voor volgend weekend worden nog meer en verstrekkender maatregelen genomen", kondigt de burgemeester aan.

Sinds zaterdagavond geldt al een noodbevel. "Negeren van een noodbevel levert een strafblad op en alleen dat is het enige en juiste antwoord op dit gedrag", meent Van den Bos.

Testlocatie

Van den Bos liet eerder zondag samen met de politie en het Openbaar Ministerie al weten "zeer verontwaardigd" te zijn over het in brand steken van de testlocatie van de GGD. "Een klap in het gezicht van de vele medewerkers die zich elke dag inzetten voor de gezondheid van de inwoners van Urk. Volstrekt onacceptabel."

Volgens de NOS hinderden zondag twee jongeren de cameraman tijdens opnames van de teststraat die zaterdagavond uitbrandde. "Er ontstond een woordenwisseling en een worsteling tussen een van de jongeren en de beveiliger. De laatste kreeg een bijtende stof in het gezicht gespoten. De beveiliger is ter plekke behandeld. Voor zover bekend is niemand opgepakt. Er waren tientallen omstanders. De NOS voelde zich genoodzaakt te vertrekken en de opnames voor dit onderwerp op een andere plek te maken, is op Teletekst van de NOS te lezen.

Eind vorig jaar waren er ook al veel problemen in Urk met jongeren die met zwaar, illegaal vuurwerk gooiden. Na een reeks maatregelen, arrestaties en een aantal gesprekken van de burgemeester met de relschoppers jeugd werd het toen rustiger. "Nu gooit een kleine groep de naam van Urk weer te grabbel", constateert Van den Bos, die zegt dat hij zich "mijn pijn in het hart en juist op zondag" tot de Urkers richt.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Nijmegen koopt gebouw Museum Het Valkhof

NIJMEGEN (ANP) - Nijmegen koopt het iconische gebouw van Museum Het Valkhof op het Kelfkensbos in die stad. De gemeente trekt daar 4,9 miljoen euro voor uit. Het museum gaat het pand nu huren van de gemeente. Daarnaast krijgt het museum 11 miljoen euro subsidie voor de zeer noodzakelijke renovatie en vernieuwingen in en aan het gebouw. Daar heeft een meerderheid van de Nijmeegse gemeenteraad woensdagavond mee ingestemd.

2 dagen geleden
Stichting Music#MeToo stapt naar de Hoge Raad

AMSTERDAM (ANP) - Stichting Music#MeToo is dinsdag naar de Hoge Raad gestapt om een cassatieberoep in gang te zetten. Dat hebben juridisch adviseur van de stichting, Karim Aachboun, en de Hoge Raad woensdag aan het ANP laten weten. Daarmee vraagt de stichting om een eerder besluit van het Gerechtshof om verschillende rappers van platenlabel Warner Music en managementbureau SPEC niet te laten verhoren, terug te draaien.

2 dagen geleden
4,5 jaar cel voor Keith Bakker wegens verkrachting

AMSTERDAM (ANP) - Keith Bakker is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 4,5 jaar voor verkrachting van een minderjarig meisje dat hij hielp met haar eetstoornis. Bakker reageerde furieus op de uitspraak van de rechtbank in Amsterdam en noemde het "middeleeuws wat u doet". De voormalige verslavingsgoeroe kondigde meteen hoger beroep aan.

2 dagen geleden
Charlie Mackesy blijft Bestseller 60 aanvoeren

DEN HAAG (ANP) - De jongen, de mol, de vos en het paard van schrijver Charlie Mackesy voert ook deze week de Bestseller 60 weer aan. Dat maakte Stichting CPNB woensdag bekend. Ten opzichte van vorige week staan er wel twee nieuwe titels naast hem op het podium.

2 dagen geleden
Omstreden Dr. Seuss-boeken massaal over de toonbank

NEW YORK (ANP) - De boeken van de Amerikaanse kinderboekenauteur Dr. Seuss die uit de handel worden genomen, zijn erg in trek op Amazon, melden entertainmentsites The Wrap en Variety. Na de bekendmaking eerder dinsdag dat de uitgever stopt met het drukken van de boeken vanwege racistische inhoud, belandden vijf van de zes titels op de bestsellerslijst van de webwinkel in de VS.

3 dagen geleden
Radio 10-dj Lex Gaarthuis wordt niet vervolgd voor coronalied

AMSTERDAM (ANP) - Radio 10-dj Lex Gaarthuis wordt definitief niet vervolgd voor het coronalied dat hij in februari vorig jaar op de radiozender liet horen. Dat heeft het gerechtshof van Amsterdam dinsdag besloten. Het Pan Asian Collective tekende in januari bezwaar aan, toen al eerder werd besloten dat Gaarthuis niet vervolgd zou worden.

3 dagen geleden
Hoogleraar: proef met Guido Weijers kan niet mislukt zijn

LEIDEN (ANP) - Zo erg is het niet dat een op de vijf bezoekers van een proefvoorstelling van Guido Weijers zich na afloop niet op corona heeft laten testen. Dat zegt Frits Rosendaal, hoogleraar epidemiologie aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). "Als mensen zeggen dat de proef mislukt is, hebben ze het onderzoek niet begrepen. De test ging er niet om te zien of mensen besmet zouden worden, het ging erom hoe mensen zich gedragen, of ze zich aan de voorschriften houden. Als ze tijdens de pauze vergeten afstand te houden, heb je nuttige informatie. Als ze dat niet vergeten, ook. De proef kan niet mislukt zijn."

3 dagen geleden