Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

B&S Group grote verliezer op Damrak, AEX licht lager geëindigd

B&S Group grote verliezer op Damrak, AEX licht lager geëindigd

AMSTERDAM (ANP) - Distributeur en groothandelaar B&S Group, die zich bezighoudt met bevoorrading van cruiseschepen en luchthavens, ging maandag met een verlies van 15 procent flink onderuit op het Damrak. Het bedrijf besloot de publicatie van de jaarcijfers uit te stellen vanwege kwesties rond mogelijke belangenverstrengelingen. Die vereisen een aanvullende toelichting in de jaarrekening. Ook vertrekken topman Tako de Haan en vicevoorzitter van de raad van commissarissen Willem Blijdorp.

Er is al langer onrust in de top van B&S. In december werd president-commissaris Jan Arie van Barneveld weggestuurd, op aandringen van oprichter en grootaandeelhouder Blijdorp. Ook de onafhankelijke commissaris Kitty Koelemeijer stapte op. Blijdorp wilde het bedrijf vorige zomer van de beurs halen, maar zijn bod werd als te laag verworpen.

De AEX op Beursplein 5 eindigde 0,3 procent lager op 762,63 punten. De MidKap won 0,1 procent tot 1033,59 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs zakten tot 0,2 procent, Londen won 0,1 procent.

Philips sterkste stijger

Philips was de sterkste stijger in de AEX (plus 1,8 procent). ASMI en ASML stonden tussen de verliezers, met minnen van respectievelijk 1,4 procent en 1,1 procent.

Het aandeel Heineken ging omhoog met 1 procent. De bierbrouwer heeft een samenwerking bekendgemaakt met Formule 1-coureur Max Verstappen. Heineken is sinds 2016 actief in de wereld van motorsport, maar het is bijzonder dat het merk in zee gaat met één coureur. Met de campagne When You Drive, Never Drink die samen met Verstappen wordt gelanceerd, zet Heineken zich naar eigen zeggen in om de houding ten aanzien van rijden onder invloed te veranderen.

Fugro aan kop

In de MidKap eindigde Fugro aan kop met een winst van 4 procent. De bodemonderzoeker gaat voor de oostkust van de Verenigde Staten een bijdrage leveren aan de komst van windmolens op zee. Hoeveel Fugro daaraan verdient heeft het bedrijf niet bekend gemaakt, maar het sprak wel van een significante opdracht.

Air France-KLM was de grote verliezer (min 3,7 procent) tussen de middelgrote fondsen. Maandag meldde KLM wijzigingen door te voeren in het directieteam, waardoor twee nieuwe mensen worden aangesteld. Miriam Kartman wordt verantwoordelijk voor personeelszaken, Barry ter Voert onder meer voor het versterken van het merk KLM. De luchtvaartmaatschappij sloot de handelsweek voor het weekend nog af als winnaar.

Euro- en oliekoers

De euro was 1,0686 dollar waard, tegen 1,0673 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 76,69 dollar. Brentolie werd 0,6 procent duurder op 83,50 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Kwaliteit gegevens die toezichthouder DNB ontvangt is ondermaats

AMSTERDAM (ANP) - De kwaliteit van gegevens die De Nederlandsche Bank (DNB) krijgt aangeleverd voor het toezicht op de financiële sector, laat te wensen over. Zo komt het voor dat bepaalde zaken niet zijn ingevuld, soms worden cijfers onjuist berekend en bepaalde gegevens zijn soms niet up-to-date, staat in een zaterdag verschenen nieuwsbrief van de toezichthouder.

2 uur geleden
Nieuwe Waterweg tot zondag gestremd na kortsluiting tunnelwerk

ROTTERDAM (ANP) - De Nieuwe Waterweg in de Rotterdamse haven is dit weekend langer gestremd voor de scheepvaart doordat geplande werkzaamheden uitlopen. Bij het plaatsen van het eerste tunneldeel voor de nieuwe Maasdeltatunnel is namelijk iets niet goed gegaan. De vaarroute had zaterdag rond 10.00 uur weer vrij moeten zijn, maar Rijkswaterstaat meldt zaterdagmiddag dat schepen geen doorgang krijgen tot in ieder geval zondagochtend 07.00 uur.

4 uur geleden
Wegvallen logistieke problemen helpt autoverkoop aan flinke plus

BUNNIK (ANP) - De Nederlandse autoverkoop is in maart flink gestegen dankzij het wegvallen van logistieke problemen in de autowereld. Volgens autobrancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging zijn er vergeleken met dezelfde maand vorig jaar ruim de helft meer nieuwe personenwagens op kenteken gezet. Daarmee kregen de verkoopplussen van januari en februari een vervolg.

5 uur geleden
Reuters: Elon Musk wil ontmoeting met nieuwe Chinese premier

SHANGHAI (ANP) - Tesla-topman Elon Musk wil tijdens een bezoek aan China later deze maand ook een ontmoeting met de nieuwe Chinese premier Li Qiang. Persbureau Reuters meldt dat op basis van ingewijden. Wat Musk precies wil bespreken is niet duidelijk, maar China is na de Verenigde Staten de op een na grootste markt van Tesla en de Tesla-fabriek in Shanghai is 's werelds grootste productiecentrum van de fabrikant van elektrische auto's.

6 uur geleden
Topvrouw Marjan van Loon neemt afscheid bij Shell Nederland

DEN HAAG (ANP) - Topvrouw Marjan van Loon neemt na zeven jaar afscheid als hoogste baas bij Shell Nederland. Haar functie wordt per 1 april overgenomen door Frans Everts, die al 33 jaar werkt voor Shell in uiteenlopende rollen over de hele wereld.

8 uur geleden
Weer duizenden koopwoningen open voor publiek

UTRECHT (ANP) - Makelaarsorganisatie NVM houdt zaterdag weer een Open Huizen Dag. De verwachtingen zijn extra hooggespannen, nu de woningmarkt aan het afkoelen is. Zo'n 13.600 huizenverkopers zetten hun deuren open voor potentiële kopers, ongeveer 2600 meer vergeleken met de laatste ronde in oktober.

12 uur geleden
Statiegeld van 15 cent op blikjes gaat zaterdag officieel in

DEN HAAG (ANP) - Vanaf zaterdag zit er 15 eurocent statiegeld op het gros van de blikjes bier, fris en andere dranken. Die blikjes zijn voorzien van een speciaal statiegeldlogo en kunnen worden ingeleverd bij onder meer grote supermarkten en tankstations langs snelwegen waar consumenten dat statiegeld dan terug kunnen krijgen. Om het statiegeld op blik onder de publieke aandacht te brengen komt er een voorlichtingscampagne.

12 uur geleden