Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britten versoepelen reisadvies voor aantal Europese landen

Britten versoepelen reisadvies voor aantal Europese landen

LONDEN (ANP) - Groot-Brittannië versoepelt het reisadvies voor verschillende Europese landen. De Britse autoriteiten hebben woensdagavond bekendgemaakt dat ze de Europese landen Oostenrijk, Duitsland, Slowakije, Letland, Roemenië en Noorwegen een groene kleur geven. Reizigers uit deze landen moeten voor vertrek en bij aankomst in Engeland een coronatest ondergaan, maar hoeven - ook als ze niet gevaccineerd zijn - niet meer in quarantaine te gaan.

Voor volledig gevaccineerde reizigers uit Frankrijk verdwijnt de verplichte coronaquarantaine in Engeland vanaf komend weekend. Eind juli maakte de Britse regering bekend dat volledig ingeënte reizigers uit landen met de kleurcode amber (oranje/geel), zoals de VS, niet meer in zelfisolatie hoeven, maar voor Frankrijk gold deze versoepeling vooralsnog niet. Dat was volgens de Franse autoriteiten "onbegrijpelijk en discriminerend".

De Britse autoriteiten maakten ook bekend dat ze de landen India, Bahrein, Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten van de rode lijst halen en de kleurcode amber geven. Reizigers uit deze landen hoeven daardoor bij aankomst in Engeland niet meer verplicht tien dagen in quarantaine in een hotel.

Het versoepelen van de reismaatregelen past bij het streven van de Britse regering om de economie meer lucht te geven. "Wij doen er alles aan om veilig internationaal reizen weer mogelijk te maken", zei de Britse minister van Transport Grant Shapps in een verklaring over de versoepelingen. "Hoewel we voorzichtig moeten blijven, zorgen deze veranderingen ervoor dat vakantiebestemmingen wereldwijd weer toegankelijk worden, wat goed nieuws is voor de reissector."

Meer uit Buitenland

Amerikaans mode-icoon Iris Apfel op 102-jarige leeftijd gestorven

NEW YORK (ANP) - Amerikaans mode-icoon, model en interieurontwerpster Iris Apfel is op 102-jarige leeftijd gestorven, is op haar Instagrampagina bekendgemaakt. Apfel werd vooral op hoge leeftijd bekend door haar uitbundige kledingstijl. Haar lijfspreuk was "durf anders te zijn!".

3 uur geleden
Biden hoopt op staakt-het-vuren in Gaza als ramadan begint

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden hoopt op een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas tegen de tijd dat de vastenmaand ramadan begint. "We werken er echt hard aan. We zijn er nog niet", zei hij vrijdag tegen verslaggevers toen hij het Witte Huis verliet. Afhankelijk van de islamitische maankalender begint de ramadan op 10 of 11 maart.

6 uur geleden
VS beginnen met hulpleveringen vanuit de lucht voor Gaza

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan "binnen enkele dagen" vanuit de lucht hulpgoederen aan Gaza leveren, zei president Joe Biden vrijdag. "We gaan samen met onze vrienden zorgen voor droppings", aldus Biden tegen verslaggevers in het Witte Huis. Onder meer Frankrijk, Jordanië en Nederland hebben al per vliegtuig hulppakketten gedropt in Gaza.

11 uur geleden
Biden ondertekent noodwet die overheidssluiting VS voorkomt

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft wetgeving ondertekend waardoor de Amerikaanse overheid geld kan blijven uitgeven. De Senaat en het Huis van Afgevaardigden hadden de wet donderdag aangenomen.

12 uur geleden
Sunak: extreme standpunten over Gaza-oorlog bedreigen democratie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft in een live via de BBC uitgezonden speech zijn zorgen uitgesproken over de staat van de Britse democratie, die volgens hem bedreigd wordt door extreme standpunten over de oorlog in Gaza. In die oorlog steunt de regering van Sunak net als de Verenigde Staten nadrukkelijk Israël.

13 uur geleden
Drie jaar cel voor Iraans protestlied rond dood Amini

TEHERAN (ANP/DPA/AFP) - Een Iraanse rechtbank heeft de internationaal geprezen artiest Shervin Hajipour veroordeeld tot ruim drie jaar gevangenisstraf voor zijn protestlied Baraye, dat geschreven werd na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. Het nummer werd het symbool van de protestbeweging in de herfst van 2022. Meer dan 120 demonstranten kwamen om het leven.

14 uur geleden
Organisatie: arrestaties in Rusland rond begrafenis Navalny

MOSKOU (ANP/AFP) - Volgens de mensenrechtenorganisatie OVD Info heeft de Russische politie vrijdag in negentien steden minstens 128 mensen aangehouden tijdens eerbetonen aan de overleden oppositiepoliticus Aleksej Navalny op de dag van zijn begrafenis.

14 uur geleden