Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Britney Spears wil vader aanklagen en mag eigen advocaat inhuren

Britney Spears wil vader aanklagen en mag eigen advocaat inhuren

LOS ANGELES (ANP) - Britney Spears wil haar vader Jamie aanklagen, die volgens de Amerikaanse zangeres misbruik maakt van zijn rol als haar bewindvoerder. "Ik wil vandaag aangifte doen tegen mijn vader", zei ze telefonisch tegen de rechter in Los Angeles tijdens een nieuwe zitting over het omstreden curatorschap. "Ik wil een onderzoek naar mijn pa", zo citeert CNN de popster.

Tijdens de zitting gaf rechter Brenda Penny de zangeres toestemming om haar eigen advocaat in te huren, in plaats van dat haar een advocaat wordt toegewezen vanwege het curatorschap. Daar had Spears tijdens een hoorzitting vorige maand om gevraagd. Haar vorige advocaat is onlangs opgestapt.

Spears' nieuwe advocaat Matthew Rosengart was woensdag bij de nieuwe zitting al aanwezig. Buiten de rechtbank sprak de bekende Hollywood-advocaat pers en fans toe. "Wat iedereen uit het oog verloren is vanwege al het drama dat gepaard gaat met deze zaak, is wat het beste is voor Britney. Je hoeft geen expert te zijn om te zien dat het belang van iemand die gebukt gaat onder een curatorschap altijd voorop moet staan", zei hij.

Monddood

Spears staat vanwege een mentale inzinking sinds 2008 onder toezicht van haar vader, maar daar wil ze vanaf. Ze zei eerder tegen de rechter zich een "slaaf" van haar vader te voelen. De zangers begon de gerechtelijke procedure tegen haar vader al in 2019.

De 39-jarige zangeres was woensdag opnieuw emotioneel over de situatie waarin ze zich al 13 jaar bevindt en nam geen blad voor de mond om haar grieven te uiten. "Het is dankzij mijn fans en hun onvoorwaardelijke steun dat ik de moed heb gevonden om te spreken. Zij zijn er altijd voor me geweest en dankzij hen durf ik me eindelijk uit te spreken tegen mijn familie, die mij en mijn fans jarenlang monddood heeft proberen te maken," aldus Britney, die zo nu en dan moest huilen.

Rijbewijs ingenomen

"Als dit geen mishandeling is, dan weet ik het ook niet meer. Terwijl mijn familie mij tegen mijn wil opsloot in een kliniek voor mensen met mentale problemen, waren zij met z'n allen vakantie aan het vieren in míjn vakantiehuis in Florida. Dan is er toch iets mis met je, of niet soms?" zei ze verder. "Ook belde mijn vader me vaak dronken op vanuit mijn huis. De enige reden die ik daarvoor kan bedenken is dat ze me kapot wilden maken. Ze wilden iedereen doen geloven dat ik gek ben, maar dat ben ik niet. Ik ben hier en ik wil van mijn vader en het curatorschap af. Vandaag nog."

Ook vertelde de zangeres dat haar vader haar geen koffie liet drinken, ze geen vitaminen voor haar haren mocht slikken en hij haar rijbewijs innam nadat ze een keer werd aangehouden toen ze 10 kilometer te hard reed. Hoewel de politie haar destijds slechts een waarschuwing gaf, besloot Jamie dat zijn dochter niet meer zelf mocht rijden en daardoor nog afhankelijker werd. "Dat is gewoon fucking wreed, sorry dat ik het zo zeg, maar ik kan het niet anders omschrijven."

Op 29 september vindt er opnieuw een hoorzitting plaats.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

9 maanden geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

9 maanden geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

9 maanden geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

9 maanden geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

9 maanden geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

10 maanden geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

10 maanden geleden