Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Borsele wil samen met inwoners werken aan gezondheid

Borsele wil samen met inwoners werken aan gezondheid

HEINKENSZAND - ‘Wilt u graag dat uw sportvereniging rookvrij wordt? Heeft u een goed idee tegen eenzaamheid? Of heeft u een ander plan om Borsele gezonder te maken?’, vraagt de gemeente Borsele haar inwoners. Ze roept organisaties en inwoners op om een activiteit uit te voeren op één (of meerdere) van de thema’s van het Lokaal Preventieakkoord Borsele. Daarvoor is dan wellicht subsidie beschikbaar.

De gemeente zet zich in voor een goede fysieke en mentale gezondheid van haar inwoners. Ze heeft daarom een Lokaal Preventieakkoord opgesteld. Dit is een actieplan rondom de thema’s roken, overmatig alcoholgebruik, overgewicht en eenzaamheid. ‘Deze onderwerpen hebben grote invloed op het welbevinden en de gezondheid van jong en oud. Samen met lokale partijen en inwoners willen we aan de slag.’ 

Het Lokaal Preventieakkoord Borsele is een vertaling van het Nationaal Preventieakkoord. Het doel ervan is dat Borsele samen met inwoners en lokale partners aan de slag gaat met de volgende vier thema’s:

Rookvrije generatie: we werken er samen naartoe dat kinderen in Borsele rookvrij kunnen opgroeien en zelf niet starten met roken.Gezond gewicht: we zorgen er samen voor dat het aantal inwoners met gezond gewicht, van jong tot oud, gelijk blijft.Terugdringen problematisch alcoholgebruik: we zetten ons samen in om (problematisch) alcoholgebruik onder risicogroepen te verminderen.Voorkomen van eenzaamheid: we bevorderen samen de mogelijkheden voor sociale ontmoetingen in onze gemeente.

‘We zetten ons actief in voor de gezondheid van de inwoners en maken werk van preventie. Dit kunnen we niet alleen! Daarom zoekt Borsele naar organisaties en inwoners die activiteiten willen uitvoeren. ‘Hiervoor stellen we in 2022 en 2023 maximaal 20.000 euro subsidie beschikbaar.’ De subsidie is maximaal 750 euro per aanvraag per jaar. Bij een gezamenlijk initiatief waarbij meerdere organisaties betrokken zijn, geldt een maximum van 1500 euro per aanvraag.

Kijk voor meer informatie op: https://www.borsele.nl/lokaal-preventieakkoord-borsele.

Meer uit Beveland

Tom Verbeek 25 jaar tussen de schappen

KWADENDAMME - Vijfentwintig jaar geleden is Tom Verbeek (41) als derde generatie begonnen in de winkel van zijn vader, Kees Verbeek. En alweer de helft van die tijd is hij eigenaar/ondernemer. Aanleiding genoeg voor een feestje.

3 uur geleden
Veel rookontwikkeling bij woningbrand in Eindewege

EINDEWEGE - Bij een woningbrand aan de Spoorstraat in Eindewege is maandagavond veel rook vrijgekomen. Niemand raakte gewond.

5 uur geleden
Chantal Giesbertz: 'Trouwen is meer dan simpel “ja" zeggen'

KLOETINGE - Chantal Giesbertz (49) werkt 32 uur in loondienst en sluit alleen al dit jaar dertig huwelijken, waarvan de helft vanuit haar eigen onderneming Meer dan Trouwen. “Deze naam heb ik gekozen omdat ik van mening ben dat trouwen echt meer is dan alleen maar simpel 'ja' zeggen. Er valt heel veel omheen te kiezen en te regelen."

1 dag geleden
Dode gevonden in arbeidsmigrantenhotel Wolphaartsdijk, bewoonster aangehouden

WOLPHAARTSDIJK -  In een arbeidsmigrantenhotel aan de Lepelstraat in Wolphaartsdijk is zondag rond 19.00 uur een dode bewoner gevonden. 'Zijn doodsoorzaak wordt onderzocht', aldus de politie. 'Een bewoonster is aangehouden.' De politie onderzoekt of zij betrokken is bij het incident.

1 dag geleden
Den Inkelcross is 9 december Zeeuws Kampioenschap

KRUININGEN - De Den Inkelcross in Kruiningen is aangewezen als het Zeeuws Kampioenschap Cross 2024. De bekende veldloop in het Den Inkelbos bij Kruiningen wordt gehouden op zaterdag 9 december. De organisatie is in handen van atletiekvereniging AV'56 in Goes. 

2 dagen geleden
Sinterklaas arriveert met een brandweerwagen in Colijnsplaat na het missen van de boot

COLIJNSPLAAT- Groot feest was het zaterdagmiddag in Colijnsplaat. Want ook daar bracht de Sint samen met zijn pieten een bezoekje. In eerste instantie was het nog spannend of Sinterklaas wel zou komen want aan boord van de stoom(vissers)boot Pieternella waren alleen pieten! Sinterklaas arriveerde gelukkig later met een brandweerwagen. Hij had zich verslapen en de boot gemist. 

2 dagen geleden
Sinterklaasintocht is weer een waar feestje in Goes

GOES - Wat een feest in Goes! Sinterklaas en zijn pieterbazen zijn zaterdagmiddag aangekomen in de stadshaven.

3 dagen geleden