Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boekfiets toert langs kinderen

Boekfiets toert langs kinderen

VLISSINGEN - In Vlissingen is vanaf juni de nieuwe Boekfiets te spotten. Gevuld met leestassen rijdt de groene bakfiets langs gezinnen en staat op schoolpleinen en bij kinderopvanglocaties om (voor)leesplezier te brengen. Vanaf september rijdt de Boekfiets door heel Walcheren.‘De Boekfiets is gevuld met kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie’, laat ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland weten. ‘Met de Boekfiets bezoeken we gezinnen van de Voorlees Express, scholen, peuter- en kinderopvang, wijkcentra en speeltuinen. We lezen een boek voor, zingen een liedje, doen beweegspelletjes en gaan tekenen met de kinderen en hun ouders. Zo kunnen we het (voor)leesplezier op een nieuwe manier overbrengen.’

Verrassen

Wanneer de taalontwikkeling van kinderen vroeg wordt gestimuleerd, vergroot dit hun kansen op een succesvolle start in het onderwijs, aldus de ZB. ‘We verrassen maar liefst 650 kinderen uit groep drie en vier en meer dan 150 peuters met een vakantieleestas.’

Vrijwilligers

De ZB is nog op zoek naar vrijwilligers met voorleestalent, die het leuk vinden om er met de Boekfiets een dagdeel per week op uit te gaan om voor te lezen. ‘De Boekfietsers krijgen een speciale training in interactief voorlezen.’

Vriend

De Boekfiets is mogelijk gemaakt door het VSBfonds. Lokale bedrijven en organisaties kunnen 'vriend' worden van de Boekfiets, zodat de bakfiets kan blijven rijden.

Kijk voor meer informatie op www.boekfiets.nl

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

'Ouders verantwoordelijk zwemmen bij De Spetter'

THOLEN - Ouders maken zelf de keuze of ze hun kind dat een zwemdiploma heeft bij De Spetter laten zwemmen of niet. Dat zegt de gemeente Tholen.

9 uur geleden
The Wicked wil graag zelfs 'bieridioten' kunnen verrassen

VLISSINGEN - Met een blond, stevig triple-biertje vieren Marcel Lammers en Jolanda van Boven dat hun café The Wicked in Vlissingen twintig jaar bestaat. De coronaperikelen overschaduwen het jubileum, maar de twee laten zich niet uit het veld slaan. “Dat feestje komt er.”

9 uur geleden
Politie waarschuwt jongeren voor 'Blue Whale Challenge': 'Spel met gevaarlijke opdrachten'

THOLEN - De politie waarschuwt jongeren voor 'The Blue Whale Challenge'. Dit spel zou jongeren aanzetten tot het doen van gevaarlijke opdrachten.

9 uur geleden
Groep 8 neemt met bustoer afscheid van De Moolhoek

KAPELLE - Groep 8 van basisschool De Moolhoek in Kapelle is donderdagavond verrast met een bustoer, om afscheid te nemen van hun basisschooltijd.Veel activiteiten voor groep 8 konden door de coronamaatregelen niet doorgaan. Zo moesten de oudste leerlingen van De Moolhoek het zonder musical en kamp doen.

10 uur geleden
89-jarige Vlissinger op laffe manier beroofd van portemonnee

VLISSINGEN - Een 89-jarige man is donderdagavond in Vlissingen beroofd van zijn portemonnee met pas en geld. Binnen korte tijd werd er meer dan 1000 euro van zijn rekening gehaald.

11 uur geleden
Trouwauto gaat in vlammen op in Meliskerke

MELISKERKE - Aan de Torenstraat in Meliskerke is vrijdagmorgen een trouwauto uitgebrand die een bruidspaar vervoerde. De brand werd rond 11.35 uur gemeld.

11 uur geleden
Extra controles in Goes op hardrijders

GOES - De politie gaat op verschillende wegen in Goes meer controleren op snelheid.

12 uur geleden