Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Boekfiets toert langs kinderen

Boekfiets toert langs kinderen

VLISSINGEN - In Vlissingen is vanaf juni de nieuwe Boekfiets te spotten. Gevuld met leestassen rijdt de groene bakfiets langs gezinnen en staat op schoolpleinen en bij kinderopvanglocaties om (voor)leesplezier te brengen. Vanaf september rijdt de Boekfiets door heel Walcheren.‘De Boekfiets is gevuld met kinderboeken, spelmaterialen en een muziekinstallatie’, laat ZB Planbureau en Bibliotheek van Zeeland weten. ‘Met de Boekfiets bezoeken we gezinnen van de Voorlees Express, scholen, peuter- en kinderopvang, wijkcentra en speeltuinen. We lezen een boek voor, zingen een liedje, doen beweegspelletjes en gaan tekenen met de kinderen en hun ouders. Zo kunnen we het (voor)leesplezier op een nieuwe manier overbrengen.’

Verrassen

Wanneer de taalontwikkeling van kinderen vroeg wordt gestimuleerd, vergroot dit hun kansen op een succesvolle start in het onderwijs, aldus de ZB. ‘We verrassen maar liefst 650 kinderen uit groep drie en vier en meer dan 150 peuters met een vakantieleestas.’

Vrijwilligers

De ZB is nog op zoek naar vrijwilligers met voorleestalent, die het leuk vinden om er met de Boekfiets een dagdeel per week op uit te gaan om voor te lezen. ‘De Boekfietsers krijgen een speciale training in interactief voorlezen.’

Vriend

De Boekfiets is mogelijk gemaakt door het VSBfonds. Lokale bedrijven en organisaties kunnen 'vriend' worden van de Boekfiets, zodat de bakfiets kan blijven rijden.

Kijk voor meer informatie op www.boekfiets.nl

Meer uit Middelburg

Tentoonstellingsproject Jumping Fences komt naar Middelburg

MIDDELBURG - Op uitnodiging van Vleeshal komt Jumping Fences, een tentoonstellingsproject waarin artistieke ontwikkeling en collectief curatorschap centraal staan, naar Middelburg. Jumping Fences is een evoluerend tentoonstellingsproject en is dit jaar bij Het Paviljoen in Gent georganiseerd in samenwerking met studenten van KASK Curatorial Studies. 

31 minuten geleden
Een weekend vol evenementen in de Oostkerk

MIDDELBURG - Aankomend weekend is het weer goed vertoeven in de Oostkerk. Met Bird on the wire die Leonard Cohen meest geliefde klassiekers laten horen op vrijdag, op zaterdag de Singer-songwriter die meeschreef aan Rollercoaster van Danny Vera en op zondag kan je lekker wijntjes proeven onder het genot van wijn cabaret door de Aimabele Schoften.

52 minuten geleden
Basisschool Het Element krijgt modderkeuken van Soroptimisten

MIDDELBURG - Soroptimist club Walcheren heeft voor de kleutergroepen van basisschool Het Element in Middelburg een modderkeuken aangeschaft. Die werd donderdag feestelijk 'geopend'. De keuken is voor een groep grotendeels taalarme kinderen met verschillende culturele achtergronden.

57 minuten geleden
Integrale controle bedrijventerreinen gemeente Veere

DOMBURG - Om ondermijning in de gemeente Veere te signaleren en aan te pakken vond op dinsdag 16 april een integrale controle plaats op verschillende bedrijventerreinen in de gemeente Veere. 

1 uur geleden
Zoektocht naar Romeins Zeeland zet volgende stap: bodemscan op strand Oranjezon

VROUWENPOLDER - Op vrijdag 26 april wordt op het strand Oranjezon bij Vrouwenpolder een archeologische bodemscan uitgevoerd. Het is de volgende stap in de zoektocht naar het Romeins vlootstation, dat daar mogelijk gelegen heeft. Het betreft een testonderzoek, niet eerder uitgevoerd op de Zeeuwse stranden.

19 uur geleden
Flamenco Encuentros verzorgt eerste optreden podium De Baron in Middelburg

MIDDELBURG - Op zondag 28 april, om 22.00 uur, treedt Flamenco Encuentros op bij het nieuwe Middelburgse Podium De Baron, aan Gortstraat 30. Een prachtige locatie, die ook de thuisbasis is van Sociëteit de Vergenoeging. De middagvoorstelling is uitverkocht.

20 uur geleden
Max Huiszoon is de eerste kinderburgemeester van Veere

DOMBURG - Op dinsdag 16 april 2024 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere verkozen. De fractie van D66 diende het initiatiefvoorstel in om een kinderburgemeester voor de gemeente Veere in te stellen. Dit voorstel werd aangenomen door alle fracties in de raad van de gemeente Veere. De kinderburgemeester gaat een jaar lang op pad met burgemeester Frederiek Schouwenaar en mag werken aan een zelfgekozen project binnen de gemeente Veere.

1 dag geleden