Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bill Gates noemt contacten met Epstein enorme fout

Bill Gates noemt contacten met Epstein enorme fout

WASHINGTON (ANP) - Multimiljardair Bill Gates heeft spijt betuigd voor zijn ontmoetingen met multimiljonair en zedendelinquent Jeffrey Epstein. "Het was een enorme fout om tijd met hem door te brengen", zei de Microsoft-oprichter tegen CNN.

Gates vertelde dat hij een aantal keer heeft gedineerd met Epstein. Hij hoopte naar eigen zeggen om geld los te krijgen voor gezondheidsinitiatieven. "Toen het erop begon te lijken dat dat niet zou gebeuren, eindigde de relatie."

Zakenman Epstein stond bekend om zijn contacten met invloedrijke figuren. Hij werd in 2019 dood aangetroffen in zijn cel nadat hij was beschuldigd van grootschalig misbruik van minderjarige meisjes. Uit de lijkschouwing kwam naar voren dat hij zichzelf van het leven had beroofd.

De krant The New York Times berichtte later dat jaar dat Gates en Epstein elkaar sinds 2011 kenden. Epstein stond toen al geregistreerd als zedendelinquent vanwege een andere zaak en zou de Microsoft-oprichter herhaaldelijk hebben ontvangen in zijn huis in Manhattan.

"Zijn levensstijl is heel anders en best intrigerend, maar het zou niks voor mij zijn", zou Gates destijds aan medewerkers hebben gemaild. Een woordvoerster van de multimiljardair benadrukte later dat hij daarmee verwees naar de inrichting van de woning van Epstein en diens gewoonte om spontaan bekenden mee te nemen die hij aan Gates wilde voorstellen.

Meer uit Buitenland

VN-gezant ziet geen rechtvaardiging voor Israëls bloedbad in Gaza

GAZA-STAD (ANP) - Francesca Albanese, de speciale VN-rapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden, vindt dat niets "behalve pure waanzin" Israëls "bloedbad onder burgers" in Gaza kan rechtvaardigen.

1 uur geleden
Sanders pleit tegen VS-financiering 'inhumane strategie' Israël

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse senator Bernie Sanders heeft in een open brief aan zijn Democratische collega's in de senaat gepleit tegen de 10,1 miljard dollar hulp die de Verenigde Staten op het punt staan aan Israël te geven. Woensdag neemt de senaat een wetsvoorstel voor 110 miljard dollar aan buitenlandse hulp, deels bestemd voor Israël, in behandeling.

2 uur geleden
Opnieuw minder treinen in België door staking

BRUSSEL (ANP) - Net als een maand geleden rijden veel treinen in België woensdag en donderdag niet door een spoorstaking. Op de intercity's tussen Amsterdam en Brussel kunnen reizigers wel rekenen, meldt spoorwegmaatschappij NMBS. Voor de internationale Eurostar-treinen, die Nederland via België met Londen en Parijs verbinden, wordt ook niet of nauwelijks hinder verwacht.

2 uur geleden
AzG en WHO: ziekenhuizen in zuiden Gaza 'op een breekpunt'

GAZA-STAD (ANP) - Ziekenhuizen in centraal en zuidelijk Gaza bevinden zich "op een breekpunt" en hebben moeite de toestroom van patiënten op te vangen te midden van de Israëlische aanvallen op Gaza. Dat zeggen vertegenwoordigers van Artsen zonder Grenzen (AzG) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) tegen het Amerikaanse ABC News.

3 uur geleden
Huis VS stelt in resolutie antizionisme gelijk aan antisemitisme

WASHINGTON (ANP) - Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft een resolutie aangenomen waarin het onder meer "duidelijk verklaart dat antizionisme antisemitisme is", melden Amerikaanse media. Zionisme is het streven naar een onafhankelijke Joodse staat.

5 uur geleden
Biden: weet niet of ik herkiesbaar was als Trump niet meedeed

WESTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse president Joe Biden betwijfelt of hij herkiesbaar zou zijn als president als hij het niet zou opnemen tegen Donald Trump. Dat heeft hij gezegd bij een bijeenkomst even buiten Boston waar geld werd opgehaald voor de campagne voor de presidentsverkiezingen van de Democraten.

7 uur geleden
Peruaans hof geeft opdracht tot vrijlating oud-president Fujimori

AREQUIPA (ANP/AFP/RTR) - Het grondwettelijk hof van Peru heeft opdracht gegeven om de voormalige president Alberto Fujimori vrij te laten. De 85-jarige Fujimori werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar voor misdaden tegen de menselijkheid onder zijn bewind.

8 uur geleden