Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bijna 5000 euro dure fles whiskey die minister VS kreeg spoorloos

Bijna 5000 euro dure fles whiskey die minister VS kreeg spoorloos

WASHINGTON (ANP) - Een fles whiskey ter waarde van 5800 dollar (ruim 4900 euro), die de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo in 2019 cadeau kreeg van Japan, is spoorloos verdwenen. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken maakte woensdag (lokale tijd) bekend dat het onderzoek naar de verdwijning van de drank gaat doen.

De verdwijning werd als eerste opgemerkt door The New York Times in een jaarlijks overzicht van het ministerie met alle giften die Amerikaanse topambtenaren hebben ontvangen. Alle cadeaus met een waarde van meer dan 390 dollar (330 euro) worden in dat overzicht verzameld, maar de locatie van de fles whiskey is "onbekend". Een woordvoerder van Pompeo wilde niet reageren op de verdwenen drank.

Uit het overzicht blijkt volgens de Britse krant The Guardian dat Pompeo ook twee voerkleden met een totale waarde van 19.400 dollar (16.400 euro) kreeg van de president van Kazachstan en de minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Arabische Emiraten.

Voormalig president Donald Trump en zijn vrouw Melania ontvingen in 2019 cadeaus ter waarde van meer dan 120.000 dollar (101.000 euro) van buitenlandse leiders. Zeker drie landen - Australië, Egypte en Vietnam - deden de voormalige president een zelfportret cadeau. Deze portretten hadden een gezamenlijke waarde van meer dan 10.000 dollar (8500 euro).

Alle cadeaus, inclusief de portretten, zijn overgebracht naar het Nationaal Archief. Ambtenaren hebben de mogelijkheid om een gekregen cadeau in eigen bezit te houden, maar dat kan alleen als ze ervoor betalen.

Meer uit Buitenland

Krant: Britse premier liet overval op vaccinfirma Leiden plannen

LONDEN (ANP) - Toenmalig Brits premier Boris Johnson heeft volgens meldingen van de krant The Daily Mail in 2021 de geheime dienst gevraagd een plan op te stellen een vaccinfabriek in Leiden te overvallen. Johnson was volgens diplomatieke bronnen razend dat de EU de uitvoer dreigde te stoppen van 5 miljoen doses van de farmaceutische industrie AstraZeneca die Londen had gekocht bij de Nederlandse maker, het bedrijf Halix. Johnson zou hebben gevraagd te kijken naar een eventuele militaire operatie om de 5 miljoen doses, die de EU volgens hem had gestolen, naar Groot-Brittannië te halen.

50 minuten geleden
Corruptiezaak Netanyahu hervat na vertraging door oorlog

JERUZALEM (ANP) - De corruptiezaak tegen de Israëlische premier Benjamin Netanyahu gaat maandag weer verder, schrijft nieuwssite The Times of Israel. Het proces werd net als alle andere rechtszaken tijdelijk stopgezet nadat de oorlog tegen Hamas uitbrak op 7 oktober. Maar die opschorting is afgelopen week afgelopen.

51 minuten geleden
Israël beschiet 200 doelen van Hamas, verspreid over Gaza

GAZA-STAD (ANP) - De Israëlische krijgsmacht zegt afgelopen nacht tweehonderd doelen van Hamas te hebben beschoten. Volgens nieuwszender Al Jazeera zijn het noorden, het zuiden en het midden van de Gazastrook geraakt door luchtaanvallen.

1 uur geleden
Xi belooft sterkere banden met Belarus tijdens bezoek Loekasjenko

BEIJING (ANP/RTR) - China wil de banden met Belarus aanhalen, heeft president Xi Jinping volgens Chinese en Belarussische staatsmedia toegezegd. Maandag kreeg hij zijn Belarussische ambtgenoot Aleksandr Loekasjenko op bezoek in Beijing.

2 uur geleden
Elf klimmers gedood na uitbarsting vulkaan in Indonesië

JAKARTA (ANP) - Elf klimmers zijn gedood door de uitbarsting van de vulkaan Marapi in West-Sumatra afgelopen weekend. Ze werden maandag gevonden door reddingswerkers. Drie klimmers werden levend aangetroffen en twaalf worden nog steeds vermist.

6 uur geleden
Duitse vicebondskanselier niet naar klimaattop om begroting

BERLIJN (ANP) - De Duitse vicebondskanselier Robert Habeck reist niet naar de klimaattop in Dubai vanwege de begrotingscrisis in eigen land.

6 uur geleden
Israëlische leger nu ook met grondtroepen actief in heel Gaza

TEL AVIV/GAZA-STAD (ANP/AFP) - Het Israëlische leger (IDF) is zondag met grondtroepen opgerukt naar het zuiden van de Gazastrook. Dat betekent dat de IDF nu grondaanvallen uitvoert in de gehele Gazastrook, bevestigt legerwoordvoerder Daniel Hagari. Israël voert al langer grootschalige luchtaanvallen uit op doelen in het zuiden van Gaza.

13 uur geleden