Biden probeert hispanics in cruciale staat Florida te paaien
KISSIMMEE (ANP) - De Democratische kandidaat bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november Joe Biden is dinsdag voor het eerst in zijn campagne naar de staat Florida gegaan. In de 'sunshine state', waar zowel Biden als president Donald Trump kan winnen en waar veel kiesmannen te vergeven zijn, probeerde hij de harten van de grote Spaanstalige gemeenschap voor zich te winnen.
Biden bezocht een evenement in het kader van de hispanic-erfgoedmaand in de VS. Dat vond plaats in Kissimmee, dat het hart is van een een snelgroeiende Puerto Ricaanse gemeenschap. Biden heeft in de peilingen uit Florida vooralsnog betrekkelijk weinig steun van de Spaanstalige gemeenschap daar.
De Democratische kandidaat vertelde zijn toehoorders dat president Trump hen in de steek heeft gelaten met zijn migratiebeleid en zijn reactie op de uitbraak van het coronavirus. Trump kan volgens Biden geen leider van alle Amerikanen zijn. "Donald Trump heeft de hispanic gemeenschap keer op keer in de steek gelaten", zei hij.
De Latijns-Amerikaanse bevolking van Florida geldt als divers. De grote Cubaanse gemeenschap in Florida neigt van oudsher Republikeins te stemmen. Biden ziet echter aanzienlijke kansen bij onder meer de Puerto Ricaanse gemeenschap, die flink groeide na de verwoestende orkaan Maria in 2017.
"Ik ga geen rollen keukenpapier naar mensen gooien die net zijn geteisterd door een orkaan", zei Biden in een verwijzing naar Trumps bezoek aan Puerto Rico vlak na Maria. Ook presenteerde Biden een economisch herstelplan voor het Amerikaanse territorium in de Caribische Zee.
De 77-jarige Biden baarde opzien toen hij bij de bijeenkomst het podium opliep terwijl zijn telefoon de Spaanstalige zomerhit Despacito van vorig jaar afspeelde. Even daarvoor was hij geïntroduceerd door zanger Luis Fonsi, die het nummer maakte met reggaeton-artiest Daddy Yankee.
Meer uit Buitenland
WASHINGTON (ANP) - Aankomend president Donald Trump heeft miljardair Stephen Feinberg een hoge functie aangeboden op het ministerie van Defensie, zeggen ingewijden tegen de krant The Washington Post. Een woordvoerder van de investeerder wilde niet zeggen of hij het aanbod heeft geaccepteerd.
18 minuten geledenSEOUL (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol zegt dat de militaire noodtoestand weer wordt opgeheven. De troepen hebben zich volgens hem teruggetrokken. Betogers die uit protest naar het parlement waren gekomen, reageerden juichend op het nieuws.
41 minuten geledenSEOUL (ANP/BLOOMBERG) - Beleidsmakers van de Centrale Bank van Zuid-Korea komen woensdagochtend (lokale tijd) bijeen voor een buitengewone vergadering. Het noodberaad volgt op het uitroepen van de militaire noodtoestand door president Yoon Suk-yeol.
54 minuten geledenSEOUL (ANP) - De Zuid-Koreaanse volksvertegenwoordigers die naar het parlement waren gekomen om zich tegen de militaire noodtoestand te verzetten, zaten woensdag om 03.00 uur (lokale tijd) nog altijd in de vergaderzaal. Zo'n vergadering was door de noodtoestand verboden.
1 uur geledenSEOUL (ANP/AFP) - De strijdkrachten in Zuid-Korea zeggen de noodtoestand te blijven handhaven tot de president die opheft, berichten media in dat land. Het parlement stemde eerder voor het opheffen van de noodmaatregel, die is ingesteld door president Yoon Suk-yeol.
3 uur geledenSEOUL (ANP) - Honderden, zo niet duizenden betogers zijn naar het Zuid-Koreaanse parlement gekomen om te protesteren tegen de militaire noodtoestand die is afgekondigd. Op beelden uit de hoofdstad Seoul is te zien hoe mensen met vlaggen zwaaien. Mensen riepen op tot het opheffen van de noodtoestand en scandeerden "Arresteer Yoon Suk-yeol!", verwijzend naar de president.
3 uur geledenOSAKA (ANP/RTR) - Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken is "diep bezorgd" over de situatie in Zuid-Korea. Dat zei onderminister Kurt M. Campbell tijdens een persbijeenkomst in Japan, waar hij op bezoek is.
3 uur geleden