Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden probeert hispanics in cruciale staat Florida te paaien

Biden probeert hispanics in cruciale staat Florida te paaien

KISSIMMEE (ANP) - De Democratische kandidaat bij de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november Joe Biden is dinsdag voor het eerst in zijn campagne naar de staat Florida gegaan. In de 'sunshine state', waar zowel Biden als president Donald Trump kan winnen en waar veel kiesmannen te vergeven zijn, probeerde hij de harten van de grote Spaanstalige gemeenschap voor zich te winnen.

Biden bezocht een evenement in het kader van de hispanic-erfgoedmaand in de VS. Dat vond plaats in Kissimmee, dat het hart is van een een snelgroeiende Puerto Ricaanse gemeenschap. Biden heeft in de peilingen uit Florida vooralsnog betrekkelijk weinig steun van de Spaanstalige gemeenschap daar.

De Democratische kandidaat vertelde zijn toehoorders dat president Trump hen in de steek heeft gelaten met zijn migratiebeleid en zijn reactie op de uitbraak van het coronavirus. Trump kan volgens Biden geen leider van alle Amerikanen zijn. "Donald Trump heeft de hispanic gemeenschap keer op keer in de steek gelaten", zei hij.

De Latijns-Amerikaanse bevolking van Florida geldt als divers. De grote Cubaanse gemeenschap in Florida neigt van oudsher Republikeins te stemmen. Biden ziet echter aanzienlijke kansen bij onder meer de Puerto Ricaanse gemeenschap, die flink groeide na de verwoestende orkaan Maria in 2017.

"Ik ga geen rollen keukenpapier naar mensen gooien die net zijn geteisterd door een orkaan", zei Biden in een verwijzing naar Trumps bezoek aan Puerto Rico vlak na Maria. Ook presenteerde Biden een economisch herstelplan voor het Amerikaanse territorium in de Caribische Zee.

De 77-jarige Biden baarde opzien toen hij bij de bijeenkomst het podium opliep terwijl zijn telefoon de Spaanstalige zomerhit Despacito van vorig jaar afspeelde. Even daarvoor was hij geïntroduceerd door zanger Luis Fonsi, die het nummer maakte met reggaeton-artiest Daddy Yankee.

Meer uit Buitenland

Vaccinmaker BioNTech prijst 'passie en toewijding' Nobelwinnaars

BERLIJN (ANP) - De Duitse farmaceut BioNTech, ontwikkelaar van het meest toegediende vaccin tegen het coronavirus, feliciteert de wetenschappers die maandag de Nobelprijs voor de Geneeskunde hebben gewonnen voor het ontwikkelen van de techniek achter het vaccin. De Hongaarse Katalin Karikó en de Amerikaan Drew Weissman krijgen de belangrijkste wetenschapsprijs voor hun cruciale bijdragen aan mRNA-vaccins.

1 uur geleden
Elon Musk en Kyiv verwikkeld in meme-ruzie

KYIV (ANP/RTR) - Elon Musk en de voorzitter van het Oekraïense parlement zijn maandag in een korte X-ruzie verwikkeld geraakt. Op het platform, dat voorheen Twitter heette, maakte Musk met een meme de Oekraïense president Volodymyr Zelensky belachelijk. Zelensky zou het niet kunnen laten om continu te vragen om meer miljarden euro's steun aan Oekraïne.

1 uur geleden
Duitse militaire export naar Oekraïne fors gegroeid

BERLIJN (ANP/RTR) - De Duitse export van militair materieel naar Oekraïne is dit jaar fors gegroeid. De Duitse autoriteiten hebben toestemming gegeven voor de uitvoer van 3,3 miljard euro aan materieel in de eerste negen maanden, zo komt naar voren uit officiële cijfers. Dat is ongeveer vier keer meer dan in dezelfde periode vorig jaar, toen het ging om een bedrag van 775 miljoen euro.

1 uur geleden
Uitgebrande uitgaansgelegenheden in Murcia misten vergunning

MURCIA (ANP) - Door een grote brand in een pand in een uitgaanswijk van de Zuid-Spaanse stad Murcia zijn zondag dertien doden en vier gewonden gevallen. De fatale brand was in een discotheek en een discotheek-restaurant die volgens de gemeente in de loop van 2022 te horen hadden kregen dat ze niet meer open mochten tot de benodigde vergunningen rond waren.

1 uur geleden
Denemarken opent diplomatieke post in zuiden Oekraïne

KOPENHAGEN (ANP/BLOOMBERG) - Denemarken gaat een diplomatieke post openen in het Oekraïense Mykolajiv. De Deense autoriteiten hebben steun toegezegd bij de wederopbouw van die stad. Het nieuwe kantoor moet een coördinerende rol spelen in overleg tussen plaatselijke autoriteiten en Deense bedrijven en organisaties.

1 uur geleden
Rusland ziet geen verandering in steun VS voor Oekraïne

MOSKOU (ANP) - Rusland verwacht dat de Verenigde Staten gewoon doorgaan met het steunen van Oekraïne. Dat zei onderminister van Buitenlandse Zaken Sergej Rjabkov toen hij een vraag kreeg over het politieke geruzie over de Amerikaanse staatsbegroting. Onenigheid over de dure steun aan Oekraïne speelde daar een centrale rol in, maar volgens Rjabkov verandert er uiteindelijk niets. "Ze vinden het geld wel", voorspelde hij volgens persbureau TASS.

3 uur geleden
Azerbeidzjaanse leider spreekt einde conflict in zuiden Kaukasus

BAKOE (ANP) - De Azerbeidzjaanse president Ilham Alijev beschouwt het conflict over Nagorno-Karabach als voorbij. "De zuidelijke Kaukasus gaat nu een tijdperk van vrede in", zei hij op een congres in de hoofdstad Bakoe. Hij zei dat de territoriale eenheid van zijn land is hersteld en dat het conflict is beëindigd. Hij sprak ook van "een samenwerking van beide partijen". Bakoe wil de etnisch Armeense regio "integreren".

3 uur geleden