Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Biden: desinformatie op sociale media over Covid-19 is dodelijk

Biden: desinformatie op sociale media over Covid-19 is dodelijk

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden vindt dat sociale mediaplatformen als Facebook "mensen aan het doden zijn" door het plaatsen van desinformatie over coronavaccins toe te staan. De president vindt dat Facebook meer moet doen om dergelijke berichten te weren.

"De enige pandemie die we hebben, vindt plaats onder ongevaccineerden", zei Biden vrijdag tegen verslaggevers in het Witte Huis, gevraagd naar zijn standpunt over misinformatie en zijn boodschap daarover aan sociale mediaplatformen als Facebook. "Ze zijn mensen aan het vermoorden", aldus de president.

Washington is al langer bezig de druk op de grote socialemediaplatformen op te voeren om foutieve informatie over het coronavirus harder aan te pakken. Volgens de overheid tiert misinformatie over onder meer de gevaren van coronavaccins welig op de netwerken, terwijl het sterk stijgende aantal coronadoden in de Verenigde Staten nu vooral uit Amerikanen bestaat die geen prik hebben gehad en daar in veel gevallen bewust voor kiezen, onder meer omdat ze de vaccins niet vertrouwen.

Facebook wees de kritiek vrijdag van de hand. Het bedrijf stelt dat het juist levens redt door feitelijke informatie over het coronavirus te verspreiden. "We laten ons niet afleiden door beschuldigingen die niet door de feiten worden ondersteund", zei Facebook-woordvoerder Kevin McAlister vrijdag. "Feit is dat meer dan 2 miljard mensen gezaghebbende informatie over Covid-19 en vaccins op Facebook hebben bekeken, wat meer is dan enige andere plaats op internet."

Eerder stelde Facebook "agressieve actie" te ondernemen tegen misinformatie over het coronavirus en dat er reeds 18 miljoen van dergelijke berichten verwijderd zijn.

Meer uit Buitenland

VN: operatie om olieramp bij Jemen te vermijden snel van start

NEW YORK (ANP/RTR/AFP) - Een grootschalige operatie om een olieramp voor de kust van Jemen te vermijden zal snel van start kunnen gaan. Het leegpompen en weghalen van de vervallen olietanker Safer met 1,1 miljoen vaten ruwe olie begint medio juni, melden de Verenigde Naties.

10 minuten geleden
Britten: Oekraïne mag Rusland aanvallen als zelfverdediging

TALLINN (ANP/DPA) - Oekraïne mag Rusland aanvallen als zelfverdediging, vindt de Britse regering. Volgens de Britse minister van Buitenlandse Zaken James Cleverly heeft Oekraïne principieel het recht om uit zelfverdediging buiten zijn eigen grondgebied toe te slaan, om het de Russen moeilijk te maken Oekraïens grondgebied te treffen.

2 uur geleden
Bonaire, Sint Eustatius en Saba niet genoeg voorbereid op rampen

DEN HAAG (ANP) - Bonaire, Sint-Eustatius en Saba zijn nog steeds onvoldoende voorbereid op rampen, terwijl de kans op een noodsituatie als een vernietigende orkaan hier groot is. In 2017 werd Caribisch Nederland geraakt door de orkanen Irma, Jose en Maria. De crisisorganisatie hield stand, maar had veel beter gekund, concludeerde de inspectie daarna. Een dinsdag gepubliceerd rapport laat zien dat lang niet alle aanbevelingen die toen zijn gedaan, zijn opgevolgd.

4 uur geleden
NAVO stuurt versterking naar Kosovo na belagen vredessoldaten

BRUSSEL/OSLO (ANP) - De NAVO stuurt extra troepen naar het onrustige Kosovo. Zeker dertig vredesmilitairen van het bondgenootschap raakten maandag gewond bij botsingen tussen Servische Kosovaren en de politie.

6 uur geleden
Poetin: droneaanval op Moskou poging om angst te zaaien

MOSKOU (ANP/RTR/AFP) - De droneaanvallen op Moskou afgelopen nacht waren volgens president Vladimir Poetin een poging om Rusland bang te maken en te provoceren. Het was volgens hem een aanval op burgerdoelen. Rusland houdt Oekraïne verantwoordelijk voor de aanvallen, al wordt dat door Kyiv ontkend.

6 uur geleden
EU zet zich schrap voor de zomer: dubbel zoveel blusvliegtuigen

BRUSSEL (ANP) - De Europese Unie vreest voor een zomer met veel bosbranden. Zij verdubbelt daarom het aantal blusvliegtuigen en -helikopters om EU-landen te hulp te schieten.

6 uur geleden
EU: leiders Servië en Kosovo moeten geweld bezweren

BRUSSEL (ANP/AFP) - De leiders van Servië en Kosovo moeten een eind maken aan het geweld in Noord-Kosovo, waarschuwt de Europese Unie. De onlusten, waarbij ook vredesmilitairen van de NAVO gewond zijn geraakt, zijn "absoluut onacceptabel", zegt buitenlandchef Josep Borrell. Hij ziet een "heel gevaarlijke situatie" ontstaan.

7 uur geleden