Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen New York overwegend hoger na Fed-notulen

Beurzen New York overwegend hoger na Fed-notulen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag overwegend hoger geopend na geruststellende woorden van centrale banken. Uit notulen van de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) komt naar voren dat ze vooralsnog weinig zien in een te vroege afbouw van hun stimuleringsmaatregelen voor de economie.

Volgens de Fed kan het nog wel enige tijd duren voordat aan de voorwaarden wordt voldaan om bijvoorbeeld het omvangrijke opkoopprogramma terug te schroeven. Ook beleidsmakers bij de ECB benadrukten bij hun rentebesluit in maart dat het opkoopprogramma ter bestrijding van de coronapandemie blijft lopen zolang dat nodig is.

Voor de openingsbel kregen beleggers nog wel tegenvallende cijfers over de Amerikaanse arbeidsmarkt te verwerken. Vorige week steeg het aantal aanvragen voor een werkloosheidsuitkering tot 744.000, terwijl economen in doorsnee juist op een daling hadden gerekend.

GameStop

De Dow-Jonesindex verloor na krap een kwartier handelen 0,3 procent tot 33.348 punten. De breed samengestelde S&P 500 stond juist 0,2 procent hoger op 4086 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,8 procent tot 3799 punten.

GameStop won net geen 1 procent. De activistische belegger Ryan Cohen is voorgedragen als voorzitter bij de keten van computerspellenwinkels. Hij pleit al langere tijd voor een grote koerswijziging bij het bedrijf, dat onlangs flink aan beurswaarde won door particuliere beleggers die zich verenigden op forumsite Reddit.

Canopy Growth

Er was ook nog overnamenieuws. De in New York genoteerde Canadese cannabisproducent Canopy Growth (min 0,5 procent) neemt voor honderden miljoenen dollars de Canadese branchegenoot Supreme Cannabis Holdings over. Canopy verloor 3 procent in waarde.

De euro was 1,1886 dollar waard, tegenover 1,1890 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 59,25 dollar. Brentolie daalde 0,6 procent in prijs tot 62,82 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

'Miljardair Ma geeft mogelijk belang in Ant Group op'

PEKING (ANP) - De Chinese miljardair Jack Ma doet mogelijk zijn belang in betalingsdienstverlener Ant Group van de hand. Het bedrijf zou de mogelijkheden onderzoeken voor Ma om zijn stukken te verkopen en de controle over het bedrijf op te geven, meldden bronnen aan persbureau Reuters. Een dergelijke stap zou Ant helpen om een geschil met Peking, dat het bedrijf nauwlettend in de gaten houdt, de wereld uit te helpen.

15 uur geleden
'Europa is traag met uitrol snel 5G-netwerk'

PARIJS (ANP) - Europa is laat met de uitrol van het snelle 5G-netwerk voor mobiel internet. Om het niveau van China te bereiken heeft Europa met het huidige tempo nog zeker twee jaar nodig. Dat zegt Börje Eckhom, topman van de Zweedse producent van telecomapparatuur Ericsson in een interview met de Franse krant Le Monde. Hij waarschuwt dat Europa het risico loopt om nieuwe banen mis te lopen.

17 uur geleden
'Enthousiasme om 'via achterdeur' naar beurs te gaan neemt af'

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Het enthousiasme om een bedrijf via een zogeheten special purpose acquisition company of 'spac' naar de beurs te brengen neemt af. Volgens zakenkrant The Wall Street Journal komt dat onder meer door de strengere controles van toezichthouders. Daarnaast zouden spacs, minder renderen dan bedrijven die op traditionele bedrijven naar de beurs zijn gegaan.

19 uur geleden
Credit Suisse aangeklaagd om debacles rond Archegos en Greensill

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De Zwitserse bank Credit Suisse is aangeklaagd voor de financiële debacles rond investeringsmaatschappij Archegos en financieringsmaatschappij Greensill Capital. Die kostten de bank miljarden. Volgens een Amerikaans pensioenfonds, dat de zaak aanspande, heeft de bank te veel risico genomen en beleggers misleid.

21 uur geleden
Topman GameStop verkoopt voor miljoenen aan aandelen

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - GameStop-topman George Sherman, die mogelijk moet vertrekken, heeft voor 12 miljoen dollar aan aandelen van de geplaagde gamewinkelketen verkocht. De topman wist met de transactie volop te profiteren van de beursgekte rond het bedrijf waardoor het aandeel spectaculair aan waarde won.

21 uur geleden
KPN: geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluisterd

DEN HAAG (ANP) - KPN zegt geen indicatie te hebben dat klanten in het verleden zijn afgeluisterd of dat Huawei klantgegevens heeft ontvreemd. Volgens het telecombedrijf heeft geen enkele leverancier "ongeautoriseerde, ongecontroleerde en ongelimiteerde" toegang tot de netwerken en systemen. KPN reageert hiermee op een artikel in de Volkskrant dat een geheim intern rapport uit 2010 in handen heeft waaruit zou blijken dat het Chinese technologiebedrijf Huawei vrije toegang had tot het mobiele netwerk van KPN. Huawei ontkent de aantijgingen met klem.

22 uur geleden
Groei China helpt Wall Street aan nieuwe records

NEW YORK (ANP) - Aan de meldingen van records op de New Yorkse aandelenbeurzen komt maar geen einde. Gesteund door de ongekende economische groei in China zijn de belangrijkste graadmeters op Wall Street vrijdag met winsten gesloten. Coinbase, een groot handelsplatform voor cryptovaluta, profiteerde van stormachtige handel in digitale munten.

1 dag geleden