Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen New York eindigen daags na recordsessie licht lager

Beurzen New York eindigen daags na recordsessie licht lager

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben dinsdag een kleine stap teruggedaan. Beleggers namen een adempauze na de recordhoogtes die belangrijke beursgraadmeters maandag hadden bereikt. De vraag voor hen is nu hoeveel van al het positieve nieuws al in de huidige aandelenprijzen is verwerkt.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent lager op 33.430,24 punten. De brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 4.073,94 punten en techbeurs Nasdaq zakte een fractie tot 13.698 punten.

Het Internationaal Monetair Fonds kwam dinsdag met een optimistischere raming voor het herstel van de wereldeconomie. Het fonds gaat ervan uit dat de mondiale economie dit jaar met 6 procent zal groeien. In januari werd nog 5,5 procent groei voorspeld. Wel waarschuwde het IMF dat het groeitempo niet gelijk verdeeld zal zijn.

Aantal vacatures

Ook over de Amerikaanse banenmarkt was opnieuw positief nieuws te melden. Het aantal vacatures in de VS bereikte in februari het hoogste niveau in twee jaar tijd. De Amerikaanse overheid meldde vrijdag al dat de banengroei in 's werelds grootste economie in maart sterker was dan verwacht en de werkloosheid aalt.

Norwegian Cruise Lines won 4,6 procent. De cruiserederij verwacht in juli weer pleziervaarten buiten de Verenigde Staten aan te kunnen bieden, nadat dit meer dan een jaar niet meer mogelijk is geweest. Branchegenoot Carnival Cruises won 1,7 procent, ondanks de mededeling dat alle cruises vanuit Amerikaanse havens tot en met 30 juni worden geannuleerd.

Snap

Socialmediabedrijf Snap profiteerde van een adviesverhoging. De onderneming achter videoapp Snapchat werd 5,1 procent meer waard.

De euro was 1,1875 dollar waard, tegenover 1,1845 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent meer waard op 59,42 dollar. Brentolie ging 1,1 procent omhoog tot 62,81 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Von der Leyen verwacht lagere gasprijzen in Europa

STRAATSBURG (ANP) - De Europese Commissie verwacht dat de gasprijzen in Europa gaan dalen, omdat er steeds meer leveringen zijn van vloeibaar gemaakt aardgas (lng). Dat heeft commissievoorzitter Ursula von der Leyen gezegd.

47 minuten geleden
Apple verkoopt 19 procent minder iPhones in China

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Apple heeft in het eerste kwartaal van het jaar 19 procent minder iPhones verkocht in China, meldt onderzoeksbureau Counterpoint Research. Het Amerikaanse techconcern kende daarmee het slechtste kwartaal in China sinds 2020. Apple kampt met tegenwind door de felle concurrentie van onder meer het Chinese Huawei en met een verbod voor Chinese overheidsmedewerkers om iPhones mee te brengen naar het werk.

54 minuten geleden
ACM eist duidelijkheid van On That Ass over boxershortabonnement

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft onlineboxershortverkoper On That Ass gedwongen om duidelijker te zijn over de abonnementen die worden aangeboden. Volgens de toezichthouder beloofde On That Ass consumenten een gratis boxershort, maar zaten zij vervolgens vast aan een abonnement. Het bedrijf heeft inmiddels gehoor gegeven aan de eis van de ACM en vermeldt nu op de website dat klanten bij bestelling van een gratis onderbroek een abonnement afsluiten.

55 minuten geleden
OVV: industrie moet ambitieuzer zijn in bescherming omwonenden

DEN HAAG (ANP) - Industrieën moeten "ambitieuzer zijn" in de bescherming van de gezondheid van omwonenden. Die aanbeveling doet de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). Volgens de raad weten bedrijven goed welke uitstoot ze veroorzaken, maar hebben ze niet altijd oog voor het effect daarvan op omwonenden.

1 uur geleden
Nederlands healthtechbedrijf verkocht voor 'ruim half miljard'

CAPELLE AAN DEN IJSSEL (ANP/BLOOMBERG) - Het healthtechbedrijf Enovation wordt verkocht aan de Franse elektronicafabrikant Legrand, meldt het Nederlandse bedrijf op zijn website. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar persbureau Bloomberg meldt op basis van gesprekken met ingewijden dat de overnamesom "meer dan 500 miljoen euro" bedraagt.

1 uur geleden
X moet van Australische rechter video's steekpartij verwijderen

SYDNEY (ANP/BLOOMBERG/AFP) - Socialmediaplatform X moet volgens een voorlopig bevel van een Australische rechtbank alle beelden van een steekpartij in een kerk in Sydney van vorige week verwijderen. X-eigenaar Elon Musk heeft de regering vervolgens op zijn platform van censuur beschuldigd.

1 uur geleden
Reuters: geavanceerde AI-chips in handen China, ondanks sancties

BEIJING/SINGAPORE (ANP/RTR) - Chinese universiteiten en onderzoeksinstellingen hebben geavanceerde AI-chips van Nvidia in handen, ondanks sancties van de Verenigde Staten die dat moeten voorkomen. Dat stelt persbureau Reuters na het inzien van honderden Chinese aanbestedingsdocumenten.

1 uur geleden