Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen New York eindigen daags na recordsessie licht lager

Beurzen New York eindigen daags na recordsessie licht lager

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben dinsdag een kleine stap teruggedaan. Beleggers namen een adempauze na de recordhoogtes die belangrijke beursgraadmeters maandag hadden bereikt. De vraag voor hen is nu hoeveel van al het positieve nieuws al in de huidige aandelenprijzen is verwerkt.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent lager op 33.430,24 punten. De brede S&P 500 verloor 0,1 procent tot 4.073,94 punten en techbeurs Nasdaq zakte een fractie tot 13.698 punten.

Het Internationaal Monetair Fonds kwam dinsdag met een optimistischere raming voor het herstel van de wereldeconomie. Het fonds gaat ervan uit dat de mondiale economie dit jaar met 6 procent zal groeien. In januari werd nog 5,5 procent groei voorspeld. Wel waarschuwde het IMF dat het groeitempo niet gelijk verdeeld zal zijn.

Aantal vacatures

Ook over de Amerikaanse banenmarkt was opnieuw positief nieuws te melden. Het aantal vacatures in de VS bereikte in februari het hoogste niveau in twee jaar tijd. De Amerikaanse overheid meldde vrijdag al dat de banengroei in 's werelds grootste economie in maart sterker was dan verwacht en de werkloosheid aalt.

Norwegian Cruise Lines won 4,6 procent. De cruiserederij verwacht in juli weer pleziervaarten buiten de Verenigde Staten aan te kunnen bieden, nadat dit meer dan een jaar niet meer mogelijk is geweest. Branchegenoot Carnival Cruises won 1,7 procent, ondanks de mededeling dat alle cruises vanuit Amerikaanse havens tot en met 30 juni worden geannuleerd.

Snap

Socialmediabedrijf Snap profiteerde van een adviesverhoging. De onderneming achter videoapp Snapchat werd 5,1 procent meer waard.

De euro was 1,1875 dollar waard, tegenover 1,1845 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 1,3 procent meer waard op 59,42 dollar. Brentolie ging 1,1 procent omhoog tot 62,81 dollar per vat.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Autobranche pleit voor kilometerheffing om CO2-doelen te halen

AMSTERDAM (ANP) - Het huidige systeem van autobelastingen moet grondig veranderen om het halen van klimaatdoelstellingen mogelijk te maken. Een vorm van kilometerheffing is daarbij onmisbaar, zegt een coalitie van autobrancheverenigingen BOVAG en RAI Vereniging, milieuorganisatie Natuur & Milieu, de ANWB en autoleasekoepel VNA. Voordat die nieuwe vorm van heffingen is ingevoerd, moet de aanschaf van elektrische auto's én zuinige benzineauto's worden gestimuleerd.

2 uur geleden
Overheidstekort Nederland lager dan omringende landen

DEN HAAG (ANP) - De Nederlandse overheidsfinanciën zijn in 2020 minder verslechterd dan in de meeste grote Europese landen. De uitgaven liepen weliswaar flink op vanwege de coronacrisis, maar de inkomsten daalden minder vergeleken met andere landen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

2 uur geleden
Uber geeft korting op ritten naar vaccinatiecentrum

AMSTERDAM (ANP) - Uber biedt vanaf woensdag korting aan voor klanten die via het taxiplatform in Nederland ritten boeken naar en van coronavaccinatiecentra. Het technologiebedrijf doneert daarnaast gratis taxiritten ter waarde van 100.000 euro aan het Rode Kruis.

2 uur geleden
Weer verliezen op aandelenbeurzen New York

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag opnieuw met rode cijfers gesloten door aanhoudende vrees bij beleggers voor een hogere inflatie en stijgende rente. De koersverliezen in de technologiesector op Wall Street van eerder op de handelsdag werden wel voor een groot deel weggepoetst.

5 uur geleden
Stevige min voor beurs Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De beurs in Amsterdam is dinsdag met een behoorlijk verlies gesloten, waarbij de AEX-index onder de 700 punten zakte. Ook elders in Europa waren stevige minnen te zien door zorgen over een oplopende inflatie waardoor de angst werd aangewakkerd dat de Amerikaanse centrale bank de rente sneller zal verhogen om de economie af te koelen. Een hogere rente is vooral ongunstig voor sterk groeiende techbedrijven.

10 uur geleden
Techfondsen weer omlaag op rood Wall Street

NEW YORK (ANP) - De technologiebedrijven gingen dinsdag opnieuw omlaag op een roodgekleurd Wall Street door zorgen bij beleggers over een oplopende inflatie en een hogere rente. Ook de energiesector op de aandelenbeurzen in New York stond onder druk door de dalende olieprijzen.

12 uur geleden
Lingeriemerk Victoria's Secret wordt zelfstandig bedrijf

NEW YORK (ANP) - Lingeriemerk Victoria's Secret gaat verder als een zelfstandig bedrijf. Eigenaar L Brands gaat het onderdeel loskoppelen van verzorgingsproductendivisie Bath & Body Works. Daarmee bestaat L Brands straks uit twee losstaande beursgenoteerde bedrijven. Dat bevestigde het bedrijf aan Amerikaanse media na berichtgeving over de kwestie.

14 uur geleden