Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beurzen in New York verspelen winst na cijfers consumentenvertrouwen

Beurzen in New York verspelen winst na cijfers consumentenvertrouwen

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met aanzienlijke verliezen het weekend in gegaan, na eerder op de dag nog op winst te hebben gestaan. Een tegenvallend cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen drukte op de sentiment. Eerder op de dag kregen beleggers juist een onverwacht positief cijfer over winkelverkopen te verwerken. Coronavaccinmaker Moderna was een grote winnaar na het nieuws dat de biotechnoloog wordt opgenomen in de S&P 500.

De graadmeter voor van de Universiteit van Michigan die aangeeft hoe consumenten tegen de economische situatie aankijken, daalde in juli. Economen hadden in doorsnee juist gerekend op een lichte verbetering ten opzichte van de voorgaande maand. Vooral over prijsstijgingen maakten huishoudens zich zorgen.

De Dow-Jones eindigde de dag 0,9 procent lager op 34.687,85 punten. De brede S&P 500 verloor 0,8 procent tot 4.327,16 punten de Nasdaq gaf 0,8 procent prijs tot 14.427,24 punten.

Moderna

Moderna schoot ruim 10 procent omhoog. Het bedrijf wordt vanaf 21 juli opgenomen in de S&P 500 en vervangt dan branchegenoot Alexion Pharmaceuticals, die voor 39 miljard dollar wordt overgenomen door AstraZeneca.

Intel zag een eerder verlies verdampen en eindigde 1,5 procent lager. Het chipconcern zou voor 30 miljard dollar sectorgenoot GlobalFoundries willen overnemen om zo zijn positie in de wereldwijde chipindustrie te versterken.

Boeing daalde 2,3 procent. Meer dan 2500 Boeing 737's in de VS moeten worden nagekeken. Luchtvaartautoriteit FAA meldt dat er mogelijk een defect zit in een drukschakelaar van het toestel. De FAA heeft geen bevoegdheid over andere landen, maar het is waarschijnlijk dat de 737's ook in de rest van de wereld worden gecontroleerd.

Didi Global

De in New York genoteerde Chinese taxi-app Didi Global leverde 3,2 procent in. Inspecteurs van verschillende Chinese overheidsdiensten zijn onderzoek aan het doen naar de cyberveiligheid bij Didi. Eerder werd al bekend dat Didi uit Chinese appwinkels is gehaald omdat het bedrijf illegaal gegevens van gebruikers zou hebben verzameld.

Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 71,56 dollar per vat. Brentolie zakte 0,3 procent in waarde tot 73,25 dollar per vat. De euro was 1,1805 dollar waard, tegenover 1,1809 bij het slot van de Europese beurzen.

Meer uit Financieel

Big Bazar betaalt vlak voor verwacht bankroet toch geen lonen uit

DIEMEN (ANP) - Personeel van Big Bazar heeft maandag toch geen loon uitbetaald gekregen over de maand september. Zo'n overboeking vlak voor het verwachte faillissement van de winkelketen zou kunnen worden gezien als verboden bevoordeling van een groep schuldeisers, geeft de advocaat van het bedrijf aan. Eerder stelde Big Bazar dat de lonen van de circa 1300 medewerkers maandag nog betaald zouden worden.

30 minuten geleden
Voor het eerst emissierechten verhandeld op Indonesische beurs

JAKARTA (ANP/BLOOMBERG) - Op de beurs van Jakarta zijn dinsdag voor het eerst CO2-emissierechten verhandeld. Met de emissiehandel hoopt het land energieproducenten te stimuleren om te vergroenen. De elektriciteitsvoorziening in het land leunt nog vooral zwaar op vervuilende kolencentrales. Zij krijgen nu voor het eerst een financiële prikkel om hun uitstoot te verlagen.

1 uur geleden
Belgische eigenaar EW koopt ook Happinez en Psychologie Magazine

AMSTERDAM (ANP) - De van oorsprong Belgische uitgever van tijdschriften Roularta koopt branchegenoot WPG Media. Daarmee haalt de eigenaar van opinieblad EW Magazine bladen als Happinez en Psychologie Magazine binnen.

1 uur geleden
ASMI verliest op lagere aandelenbeurs in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag met verliezen aan een nieuwe handelssessie begonnen. Bij beleggers leeft nog altijd de vrees voor een langere periode van hogere rentes, die de waarde van aandelen drukken. Op het Damrak ging de aandacht ook uit naar de nieuwe verwachtingen die chipbedrijf ASMI in de aanloop naar zijn beleggersdag uitsprak.

1 uur geleden
Aardappelbedrijf HZPC denkt na hack gestolen geld terug te krijgen

JOURE (ANP) - Een Friese aardappelveredelaar die slachtoffer werd van een cyberaanval, verwacht het door hackers gestolen geldbedrag terug te krijgen. Een week geleden werd bekend dat criminelen een fiks bedrag van de rekening van Royal HZPC uit Joure konden overboeken naar hun eigen rekening. Maar nu is het gelukt rekeningen waar dat geld op staat te blokkeren, meldt het miljoenenbedrijf.

2 uur geleden
ASMI trekt aandacht op Damrak met hogere omzetverwachting

AMSTERDAM (ANP) - Chipbedrijf ASMI kan dinsdagochtend op de aandelenbeurs in Amsterdam op belangstelling rekenen. De toeleverancier voor chipfabrikanten verhoogde de eigen omzetverwachtingen voor 2025 en hield vast aan de eerder geraamde winstmarges voor de komende paar jaar.

2 uur geleden
CPB: woningbeleggers profiteerden van strengere leennormen

DEN HAAG (ANP) - De strengere normen voor het afsluiten van een hypotheek hebben geleid tot meer aankopen van woningen door professionele investeerders. Dat zegt het Centraal Planbureau (CPB). Doordat starters minder kunnen lenen, konden investeerders makkelijker huizen kopen.

3 uur geleden