
Betalingsverwerker Stripe streeft qua waarde Facebook voorbij
NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Online betalingsdienstverlener Stripe heeft in een nieuwe financieringsronde 600 miljoen dollar opgehaald. Daarmee hangt aan de start-up nu een prijskaartje van ongeveer 95 miljard dollar. Stripe is daardoor de waardevolste onderneming voorafgaand aan een beursgang ooit, waardevoller dan Facebook voorafgaand aan de beursgang in 2012. In een jaar tijd is de waarde van Stripe bijna verdrievoudigd.
Met de technologie van Stripe doen internetbedrijven en onlinemarktplaatsen jaarlijks voor miljarden dollars aan betalingen voor miljoenen gebruikers. Klanten zijn onder meer consumentenapps- en websites als Airbnb en The RealReal en zakelijke makers van bedrijfssoftware als GitHub en Twilio. Ook Amazon, Salesforce en Lyft maken gebruik van Stripe.
De coronacrisis heeft de overgang naar onlinebetalingen ook verder versneld, waar onder andere Stripe van profiteerde. Daarbij heeft Stripe ook samenwerkingsverbanden met banken op het gebied van onlinebetalingen, zoals met Citigroup, Goldman Sachs en Barclays.
Vermogen
Het bedrijf werd in 2010 opgericht door twee Ierse broers, de nu 32-jarige Patrick Collison en zijn jongere broer John van 30. Volgens de Bloomberg Billionaires Index steeg hun vermogen bij de laatste waardering tot 11,4 miljard dollar elk, tegen 4,3 miljard dollar bij de laatste financieringsronde.
Stripe wil onder meer gaan investeren in zijn Europese activiteiten en dan met name op het hoofdkantoor in Dublin. Dit vanwege de stijgende vraag naar zijn diensten. Stripe heeft ook nog een hoofdkantoor in de Amerikaanse stad San Francisco.
Vooralsnog is de blik van Stripe gericht op overnames. Het bedrijf heeft momenteel nog geen plannen om naar de beurs te gaan. Eerder wist Stripe voormalig gouverneur van zowel de Bank of England als de Bank of Canada, Mark Carney, als bestuurder aan zich te binden. Carney richt zich als bestuurder onder meer op het regelen van fondsen voor bedrijven om initiatieven vooruit te helpen om de uitstoot van schadelijke stoffen te verminderen.
Meer uit Financieel
AUSTIN (ANP) - Tesla heeft in het tweede kwartaal ruim 13 procent minder auto's verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Onder andere in Europa verloor de door Elon Musk geleide fabrikant van elektrische auto's de afgelopen maanden fors terrein.
6 minuten geledenREDMOND (ANP/BLOOMBERG) - Microsoft gaat ongeveer 9000 werknemers ontslaan. Dit is de tweede grote ontslagronde dit jaar bij het Amerikaanse softwareconcern. Het bedrijf probeert zo de kosten in het gareel te houden nu het steeds meer geld uitgeeft aan kunstmatige intelligentie (AI). In mei werden 6000 arbeidsplaatsen geschrapt.
8 minuten geledenSCHIPHOL (ANP) - Schiphol gaat het aantal beveiligingsbedrijven op de luchthaven terugbrengen van vijf naar drie. De luchthaven heeft de bedrijven I-Sec, Securitas en Trigion gekozen om nieuwe beveiligingscontracten mee te sluiten, maakte Schiphol woensdag bekend.
1 uur geledenSTOCKHOLM (ANP/BLOOMBERG) - De Zweedse regering heeft een streep gezet door een belasting op vliegen. Ze wil daarmee de verzwakte luchtvaartsector ondersteunen. De vliegtaks werd in 2018 ingevoerd, hetzelfde jaar waarin de Zweedse activist Greta Thunberg haar eerste klimaatprotest hield.
1 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Recyclingbedrijven zijn niet gered met vrijwillige afspraken, vindt de Koninklijke Nederlandse vereniging voor afval- en reinigingsdiensten (NVRD). Een woordvoerder noemt de afspraak van een reeks bedrijven om jaarlijks 115.000 ton gerecycled plastic in te kopen "een mooie geste" die de recyclers niet genoeg zekerheid geeft om investeringen te doen.
2 uur geledenDEN HAAG (ANP) - Een groep bedrijven heeft afgesproken om jaarlijks minstens 115.000 ton gerecycled plastic in te kopen. Dat is de belangrijkste uitkomst van de 'plastictafel' waaraan brancheorganisaties, enkele natuurorganisaties en drie ministeries de afgelopen weken overlegden over de kringloopeconomie. Onder meer Coca-Cola, Unilever, Kraft Heinz en Nestlé staan op de lijst met bedrijven.
2 uur geledenBOXTEL (ANP) - Vleesverwerker Vion heeft vorig jaar opnieuw afgesloten met een verlies. Het bedrijf uit Boxtel maakte veel kosten voor een reorganisatie waarbij het zich voor een groot deel terugtrekt uit Duitsland. Daarnaast kampten de slachthuizen van Vion met hogere inkoopprijzen voor dieren, terwijl de concurrentie toenam vanuit landen waar goedkoper gewerkt kan worden.
2 uur geleden