Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Besmetting Hoekstra houdt ook Belgische collega thuis

Besmetting Hoekstra houdt ook Belgische collega thuis

DEN HAAG (ANP) - De coronabesmetting van minister Wopke Hoekstra heeft ook gevolgen voor de Belgische collega met wie hij dinsdag dineerde. Zij laat uit voorzorg net als Hoekstra een bijeenkomst met EU-ministers schieten. Hoekstra laat zich ondertussen vervangen door defensieminister Kajsa Ollongren, die toch al even zou aanschuiven.

Buitenlandminister Sophie Wilmès heeft een coronatest ondergaan, die negatief uitviel. Toch zegt ze af voor het treffen van donderdag en vrijdag met haar Europese collega's van Buitenlandse Zaken en Defensie in het Franse Brest. Dat is voor hen de aftrap van het ambitieuze Franse voorzitterschap van de EU, dat veel werk wil maken van het Europese buitenland- en veiligheidsbeleid.

Hoekstra liet woensdagavond weten dat hij voorlopig in isolatie blijft en thuis werkt, maar geen klachten heeft. Hij zat al in quarantaine na een positieve coronatest bij een van zijn kinderen, eerder op de dag. Maar dinsdag bezocht hij, op zijn eerste reis na zijn beëdiging, Wilmès en EU-buitenlandchef Josep Borrell. Die laatste kiest er niet voor om binnen te blijven en is wel naar Brest afgereisd. Volgens de Belgische en Franse regels zijn Wilmès en Borrell niet verplicht in quarantaine te gaan als zij een boosterprik hebben gehad en geen symptomen hebben.

De bijeenkomst in Brest zou het debuut zijn van Hoekstra en zou hem de kans hebben geboden om kennis te maken met zijn Europese collega's.

Meer uit Politiek

Vestering bij afscheid: PvdD moet om dieren draaien, niet om ego's

DEN HAAG (ANP) - "Geen ego's, maar dieren horen centraal te staan bij de Partij voor de Dieren." Met die woorden neemt PvdD-Kamerlid Leonie Vestering afscheid van de Tweede Kamer. Ze kondigde recent haar vertrek aan vanwege het hoogoplopende conflict in haar partij. Ze dankte haar medewerkers, collega-Kamerleden van andere partijen, dierbeschermingsorganisaties en deskundigen. Over haar eigen fractie repte ze niet.

1 uur geleden
'Thuiswerkwet' van D66 en GroenLinks sneuvelt in Eerste Kamer

DEN HAAG (ANP) - Een wetsvoorstel van D66 en GroenLinks waardoor werkgevers een verzoek om thuis te mogen werken niet meer zomaar zouden mogen weigeren, is gesneuveld in de Eerste Kamer. De fracties van BBB, VVD, PVV, JA21, FVD, SGP en 50PLUS stemden tegen, waardoor het voorstel met de kleinst mogelijke meerderheid is verworpen.

3 uur geleden
Limburg en Brabant blij met vervroegde toetsweek voor carnaval

MAASTRICHT (ANP) - In de provincies Limburg en Noord-Brabant is de blijdschap groot over het vervroegen van de doorstroomtoets voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool. De scholen mogen deze eindtoets nu komend jaar al in de week van 29 januari tot en met 4 februari afnemen, zo besloot demissionair onderwijsminister Mariëlle Paul na kritiek uit de zuidelijke provincies op de planning. Daardoor zit nu meer ruimte tussen de toets waarmee de scholieren hun basisschooltijd afronden en de start van het carnavalsfeest, op 9 of 10 februari.

4 uur geleden
Gemengde gevoelens in Kamer bij natuurvergunning Schiphol

DEN HAAG (ANP) - De natuurvergunning die Schiphol heeft gekregen van demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof), is in de Tweede Kamer met gemengde gevoelens ontvangen. Partijen zijn kritisch over de gang van zaken, onder meer omdat de luchthaven op eigen houtje boeren heeft uitgekocht om voldoende stikstofruimte vrij te spelen.

5 uur geleden
Gedupeerde: fiscus stortte vooral Fatima's en Achmeds in ellende

DEN HAAG (ANP) - Nadat de Belastingdienst het gastouderbureau van Mohamed El Bali als frauderend had bestempeld, volgde een jarenlange strijd op meerdere fronten, die "eigenlijk niet gezond" was. El Bali zag hoe de fiscus zich als een "schim" opstelde, en onverbiddelijk was. Duidelijk was ook dat vrijwel alleen maar Nederlanders met een migratieachtergrond doelwit waren van de fraudejacht. "Het was geen Fleur of Henk, maar Fatima's en Achmeds", zegt El Bali in zijn verhoor tegenover de parlementaire enquêtecommissie.

5 uur geleden
ChristenUnie Friesland vervangt beide Statenleden

LEEUWARDEN (ANP) - ChristenUnie Friesland vervangt beide leden in de Provinciale Staten. Petra Ellens en Douwe van Oosten nemen vanaf woensdag in ieder geval tijdelijk de twee zetels van de partij over. De recent ingezworen fractievoorzitter Jantsje van der Veen trekt zich de komende zestien weken terug vanwege gezondheidsredenen.

7 uur geleden
Schiphol heeft weer vergunning om stikstof uit te stoten

DEN HAAG (ANP) - Luchthaven Schiphol heeft een natuurvergunning gekregen waardoor stikstof mag worden uitgestoten. Het gaat om een natuurvergunning voor 440.000 starts en landingen, met een tijdelijke vergunning waardoor voor nu 500.000 starts vliegbewegingen mogelijk zijn, meldt stikstofminister Christianne van der Wal. Ze wijst er wel op dat vanaf komend voorjaar een feitelijk plafond geldt van 460.000 vliegbewegingen.

7 uur geleden