Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beschuldiger vergelijkt Weinstein met 'Jekyll en Hyde'

Beschuldiger vergelijkt Weinstein met 'Jekyll en Hyde'

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Een vrouw die zegt te zijn misbruikt door Harvey Weinstein, vergeleek de filmproducent tijdens zijn proces met Dr Jekyll en Mr Hyde. Jessica Mann vertelde de jury dat Weinstein charmant kon zijn, maar ook op angstaanjagende wijze in woede kon uitbarsten. "Als hij het woord 'nee' hoorde, kon hij woest worden."

De 67-jarige Weinstein wordt in New York vervolgd voor het misbruik van twee vrouwen, onder wie Mann. De inmiddels 34-jarige vrouw getuigde dat ze Weinstein eind 2012 of begin 2013 leerde kennen op een feestje in Los Angeles. Daar zou de beroemde filmproducent Mann hebben verteld dat hij haar mogelijk als actrice wilde inschakelen.

Weinstein zou zich hebben opgeworpen als een soort mentor, die boeken voor Mann kocht over de filmindustrie. Ook nodigde hij haar uit voor feestjes. De vrouw zegt dat Weinstein haar al bij een eerste ontmoeting in een hotel op een bed duwde en orale seks bij haar bedreef, al wordt hij daar niet voor vervolgd.

Relatie

Mann vertelde dat ze dacht een "echte relatie" aan te gaan met Weinstein, die haar later zou hebben verkracht in een hotelkamer. De filmproducent ontkent vrouwen tot seks te hebben gedwongen. Seksuele contacten zouden volgens hem steeds vrijwillig zijn geweest. Zijn advocaten zeggen dat uit een berichtenwisseling tussen Mann en Weinstein blijkt dat geen dwang kwam kijken bij hun relatie.

Mann erkent dat ze "vleiende" e-mails stuurde naar de filmproducent, maar zei dat uit angst gedaan te hebben. De filmproducent wordt ook door tientallen andere vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden