Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Berlijn blaast nieuw leven in plan prefabwoningen vluchtelingen

Berlijn blaast nieuw leven in plan prefabwoningen vluchtelingen

BERLIJN (ANP) - De burgemeester van Berlijn, Franziska Giffey, heeft een oud plan van stal gehaald voor de bouw van prefabwoningen voor vluchtelingen. Ze vindt dat de federale overheid bouwvoorschriften moet aanpassen om de snelle bouw van de woningen mogelijk te maken

Het plan stamt uit de vluchtelingencrisis van 2015/2016. Het betrof zestig projecten voor prefabwoningen voor migranten en vluchtelingen. Minder dan de helft van die bouwprojecten is daadwerkelijk uitgevoerd. Volgens Giffey liggen er dus nog 33 projecten voor prefabwoningen in de la. Die kunnen nu worden uitgevoerd voor noodwoningen voor Oekraïners. "We kunnen ze in eerste instantie gebruiken om vluchtelingen te huisvesten. In de toekomst worden dat allemaal appartementen voor stagiaires of studenten. Die plekken hebben we ook hard nodig", zei Giffey volgens de Berliner Morgenpost.

De opvang van de verwachte grote aantallen Oekraïners vormt in meerdere landen een uitdaging. Vlaanderen heeft besloten zo nodig tot vijftien nooddorpen uit de grond te stampen voor vluchtelingen uit Oekraïne. De Nederlandse staatssecretaris Eric van der Burg (Asiel) zei afgelopen week op zoek te zijn naar plekken om "grootschalige opvang neer te zetten". Hij zei niet aan wat voor bouwprojecten hij daarbij dacht.

Meer uit Buitenland

VS beginnen met hulpleveringen vanuit de lucht voor Gaza

WASHINGTON (ANP) - De Verenigde Staten gaan "binnen enkele dagen" vanuit de lucht hulpgoederen aan Gaza leveren, zei president Joe Biden vrijdag. "We gaan samen met onze vrienden zorgen voor droppings", aldus Biden tegen verslaggevers in het Witte Huis. Onder meer Frankrijk, Jordanië en Nederland hebben al per vliegtuig hulppakketten gedropt in Gaza.

4 uur geleden
Biden ondertekent noodwet die overheidssluiting VS voorkomt

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president Joe Biden heeft wetgeving ondertekend waardoor de Amerikaanse overheid geld kan blijven uitgeven. De Senaat en het Huis van Afgevaardigden hadden de wet donderdag aangenomen.

5 uur geleden
Sunak: extreme standpunten over Gaza-oorlog bedreigen democratie

LONDEN (ANP) - De Britse premier Rishi Sunak heeft in een live via de BBC uitgezonden speech zijn zorgen uitgesproken over de staat van de Britse democratie, die volgens hem bedreigd wordt door extreme standpunten over de oorlog in Gaza. In die oorlog steunt de regering van Sunak net als de Verenigde Staten nadrukkelijk Israël.

5 uur geleden
Drie jaar cel voor Iraans protestlied rond dood Amini

TEHERAN (ANP/DPA/AFP) - Een Iraanse rechtbank heeft de internationaal geprezen artiest Shervin Hajipour veroordeeld tot ruim drie jaar gevangenisstraf voor zijn protestlied Baraye, dat geschreven werd na de dood van de 22-jarige Mahsa Amini. Het nummer werd het symbool van de protestbeweging in de herfst van 2022. Meer dan 120 demonstranten kwamen om het leven.

7 uur geleden
Organisatie: arrestaties in Rusland rond begrafenis Navalny

MOSKOU (ANP/AFP) - Volgens de mensenrechtenorganisatie OVD Info heeft de Russische politie vrijdag in negentien steden minstens 128 mensen aangehouden tijdens eerbetonen aan de overleden oppositiepoliticus Aleksej Navalny op de dag van zijn begrafenis.

7 uur geleden
Hamas meldt dood van zeven gijzelaars

GAZA (ANP/RTR) - Door Israëlische bombardementen op de Gazastrook zijn daar zeven Israëlische gijzelaars gedood, meldt de gewapende tak van de Palestijnse Hamas-beweging. Het was niet meteen duidelijk wanneer de zeven omkwamen, maar in een verklaring worden wel drie namen genoemd.

8 uur geleden
Paus vindt 'gender-ideologie' grootste gevaar van onze tijd

ROME (ANP/DPA/RTR) - Paus Franciscus vindt de 'gender-ideologie' het grootste gevaar voor de mensheid van onze tijd. Hij stelt dat daarmee wordt gestreefd de verschillen tussen met name de seksen uit de weg te ruimen en dat is een aanslag op de mens. "Wie alle verschillen uitroeit, schaft de menselijkheid af" volgens de paus. Hij sprak op een tweedaagse conferentie over de rol van de vrouw en van de man in de kerk.

9 uur geleden