Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beoogd opvolger van Angela Merkel doet het slecht in peilingen

Beoogd opvolger van Angela Merkel doet het slecht in peilingen

BERLIJN (ANP/AFP) - Armin Laschet, de beoogd opvolger van de Duitse bondskanselier Angela Merkel, heeft volgens een recente peiling weinig indruk gemaakt tijdens de watersnood. Slechts 26 procent van de vijfduizend ondervraagden noemt hem volgens Der Spiegel een goede crisismanager.

Laschet, partijvoorzitter van het CDU en lijsttrekker voor de komende verkiezingen, ligt onder vuur door de rol die hij speelde bij de recente watersnood in Duitsland. Zo werd hij lachend en kletsend gefilmd in de zwaar getroffen stad Erftstadt, terwijl op de voorgrond president Frank-Walter Steinmeier zijn medeleven uitsprak met de slachtoffers.

De lijsttrekker bood hiervoor op dezelfde avond nog zijn verontschuldigingen aan via Twitter, maar dat weerhield Duitse media er niet van om zijn gedrag te bekritiseren. Der Spiegel vroeg zich af of Merkel de baan van bondskanselier werkelijk toevertrouwt aan iemand die zichzelf niet onder controle heeft. Der Tagesspiegel stelde dat dit Merkel nooit zou zijn overkomen.

Door de overstromingen lijkt het klimaat weer hoger op de politieke agenda te staan. Een peiling van omroep ARD laat zien dat 81 procent van de Duitsers vindt dat er meer moet gebeuren op het gebied van het klimaat. Maar Laschet, nu nog minister-president van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, staat erom bekend behoudender te zijn in klimaatkwesties. Uit een peiling van het Duitse onderzoeksbureau Civey woensdag blijkt dat 26 procent denkt dat Laschet kan zorgen voor een goede bescherming van het klimaat.

Meer uit Buitenland

Israël en Hamas nog oneens over nieuwe Hamas-lijst met gijzelaars

TEL AVIV (ANP) - Israël en Hamas hebben nog geen overeenstemming bereikt over de lijst van gijzelaars die in de volgende ronde moeten worden vrijgelaten, melden Israëlische media. Het meningsverschil zou draaien om de samenstelling van de door Hamas verstrekte lijst, die op aandringen van Israël ook vrouwen en kinderen zou moeten bevatten.

1 uur geleden
VS-diplomaat en Nobelprijswinnaar Henry Kissinger (100) overleden

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse staatsman Henry Alfred Kissinger is op 100-jarige leeftijd overleden. Kissinger was onder meer diplomaat, politicoloog, geopolitiek adviseur en politicus. Hij was minister van Buitenlandse Zaken en nationale veiligheidsadviseur van de Verenigde Staten onder de Republikeinse presidenten Richard Nixon en Gerald Ford.

2 uur geleden
Blinken in Israël voor besprekingen met Israëli's en Palestijnen

TEL AVIV (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is aangekomen in Tel Aviv, vanwaar hij aan zijn derde reis door het Midden-Oosten begint sinds 7 oktober, melden Israëlische en Amerikaanse media.

5 uur geleden
Qatar: Nederlandse gijzelaar vrijgelaten door Hamas

GAZA-STAD (ANP/AFP) - Hamas heeft woensdag een Nederlandse gijzelaar vrijgelaten, meldt bemiddelaar Qatar. Voor zover bekend was de 18-jarige Ofir Engel de enige Nederlandse gijzelaar die werd vastgehouden in de Gazastrook.

7 uur geleden
Hamas draagt veertien gijzelaars over aan Rode Kruis

GAZA-STAD (ANP/RTR) - Hamas heeft veertien gijzelaars overgedragen aan het Rode Kruis. Het zou gaan om tien Israëlische burgers, van wie een ook een Nederlands paspoort heeft, en vier Thaise burgers. Het Israëlische leger bevestigt dat de veertien mensen onderweg zijn naar Israël.

7 uur geleden
Rusland zegt klein dorp bij Bachmoet te hebben veroverd

CHROMOVE (ANP/DPA) - De Russische krijgsmacht zegt een klein dorp in de buurt van Bachmoet te hebben veroverd. Ze zouden nu heel Chromove, of Artemivske in het Russisch, in handen hebben.

8 uur geleden
Drie Gazanen gedood die volgens Israël bestand schonden

GAZA-STAD (ANP) - Israëlische troepen hebben drie gewapende mannen in de Gazastrook gedood omdat zij het tijdelijke bestand zouden hebben geschonden, schrijft de nieuwssite The Times of Israel. Woordvoerder Daniel Hagari van de Israëlische krijgsmacht zegt dat de Palestijnen een "bedreiging" voor de troepen vormden.

9 uur geleden