Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Belgisch zomerfestival Pukkelpop alsnog afgelast

Belgisch zomerfestival Pukkelpop alsnog afgelast

BRUSSEL (ANP) - Het ook bij Nederlanders populaire Belgische zomerfestival Pukkelpop in Hasselt gaat alsnog niet door. De organisatie heeft besloten het festival af te gelasten omdat ze de verplichte coronaregels van de federale overheid "onwerkbaar" vindt.

De organisatie had de opbouw en de ticketverkoop voor het festival gisteren al tijdelijk opgeschort om meer duidelijkheid te krijgen over de spelregels. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke blijft erbij dat festivalgangers een Covid Safe Ticket (CST) moeten hebben, waarmee geen mondmasker en afstandsregels nodig zijn om het festival te mogen bijwonen.

Een CST is een bewijs van volledige vaccinatie, of een negatieve uitslag van een test. Wie niet volledig is ingeënt tegen Covid-19 moet zich laten testen. Een PCR-test is maximaal 48 uur geldig, een sneltest maar één dag, wat zou betekenen dat mensen die meerdere dagen op Pukkelpop blijven zich tijdens het festival zouden moeten laten testen, mogelijk meerdere keren. Dat vindt de organisatie "onwerkbaar".

Stipter en strenger

Het festival zou van 19 tot en met 22 augustus plaatsvinden. "Er is altijd aandachtig geluisterd naar alle bezorgdheden, wensen en richtlijnen", stelt de organisatie. Maar volgens haar werden de regels maandag "onverwacht gewijzigd".

Vandenbroucke verwees vrijdagmorgen op de Vlaamse radio naar Nederland. "Gevaccineerden zijn goed beschermd, maar kunnen het virus nog altijd overdragen. Dat is wat we in Nederland gezien hebben. Wij gaan het veel stipter en strenger aanpakken, in Nederland is men veel slordiger geweest."

De organisatie doet volgend jaar een nieuwe poging. Pukkelpop 2022 wordt gehouden van donderdag 18 augustus tot zondag 21 augustus.

Meer uit Buitenland

Amerikaans militair vliegtuig in zee gestort bij Japan

TOKIO (ANP/RTR/AFP) - Een Amerikaans militair vliegtuig is in zee gestort bij het Japanse eiland Yakushima. Het gaat volgens de Japanse kustwacht om een toestel van het type Osprey met acht mensen aan boord. Over het lot van de bemanningsleden is nog niets bekend.

1 uur geleden
Gegijzelde Thai na gevangenschap terug naar Bangkok

BANGKOK (ANP/AFP) - Zeventien voormalige Thaise gijzelaars keren na hun wekenlange gevangenschap in de Gazastrook donderdag terug naar hun thuisland. Ze arriveren dan in Bangkok in het gezelschap van minister van Buitenlandse Zaken Parnpree Bahiddha-Nukara, die naar Israël is gevlogen om zijn landgenoten op te halen.

1 uur geleden
Amerikaanse vicepresident Harris woont COP28 bij, Biden niet

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zal volgens regeringsbronnen de klimaattop COP28 in Dubai bijwonen.

2 uur geleden
Israël ontvangt nieuwe lijst met gijzelaars voor vrijlating

TEL AVIV (ANP/DPA) - Israël heeft opnieuw een lijst ontvangen voor vrijlating van gijzelaars die in de Gazastrook worden vastgehouden, melden Israëlische media. Volgens The Times of Israel laat de Palestijnse organisatie Hamas de mensen op de lijst woensdag vrij. De krant baseert zich daarbij op het kantoor van premier Benjamin Netanyahu.

4 uur geleden
99-jarige Jimmy Carter bij herdenkingsdienst echtgenote Rosalynn

ATLANTA (ANP/AFP) - De voormalige Amerikaanse president Jimmy Carter was dinsdag aanwezig bij de herdenkingsdienst voor zijn vrouw Rosalynn. De 99-jarige Carter verschijnt zelden nog in het openbaar. Ook Carters opvolgers Joe Biden en Bill Clinton waren aanwezig, evenals alle vijf nog in leven zijnde presidentsvrouwen: Laura Bush, Hillary Clinton, Michelle Obama, Melania Trump en Jill Biden.

7 uur geleden
Israël: 30 Palestijnse gevangenen vrijgelaten

TEL AVIV (ANP/AFP) - De Israëlische gevangenisautoriteit zegt dertig Palestijnse gevangenen te hebben vrijgelaten. De vrijlating is een tegenprestatie voor de twaalf gijzelaars die Hamas en Islamitische Jihad dinsdagavond op hun beurt vrijlieten.

12 uur geleden
Paus zegt bezoek aan COP28 in Dubai af om gezondheid

VATICAANSTAD (ANP/RTR) - Paus Franciscus heeft zijn reis naar Dubai voor de COP28 afgezegd. Het hoofd van de Rooms-Katholieke Kerk heeft griepklachten, aldus een verklaring van het Vaticaan.

12 uur geleden