Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

België klaar met reddingsacties na noodweer, dodental naar 31

België klaar met reddingsacties na noodweer, dodental naar 31

BRUSSEL (ANP) - De Belgische hulpdiensten zijn klaar met de reddingsacties in de door overstromingen getroffen gebieden, meldt het Nationaal Crisiscentrum. Er vinden in een aantal plaatsen nog wel zoekacties plaats. Het dodental is opgelopen naar 31.

Bij de autoriteiten zijn nu 163 mensen als vermist opgegeven. Het is niet duidelijk of deze mensen in de problemen zijn geraakt of alleen onbereikbaar zijn, aldus het crisiscentrum. Het aantal vermissingen lag gisteren rond de honderd.

Er is in België geen dreigend gevaar meer. "De focus van de operaties verlegt zich nu naar het zware opruimwerk en het opmeten van de immense materiële schade", aldus het crisiscentrum. Eerder op de dag werd al bekendgemaakt dat de situatie op alle getroffen plekken verbetert.

Vrijwilligers

In veel gemeenten zijn de herstel- en opruimingswerken begonnen. Daarbij krijgen getroffenen hulp van vrijwilligers en soms ook van Defensie. Er zijn nog wel steeds plekken waar het water hoog staat.

Het crisiscentrum laat weten dat de enorme schade door het natuurgeweld langzaam zichtbaar wordt en de dat problemen met het drinkwater de grootste zorg blijven. Niet alle getroffen gebieden hebben weer elektriciteit en schoon drinkwater. Op sommige plekken kunnen die problemen vanwege de wateroverlast nog niet worden opgelost.

Meer uit Buitenland

Pence niet vervolgd om geheime documenten in zijn huis

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence wordt niet vervolgd voor de geheime documenten die bij hem thuis werden gevonden. Het onderzoek naar de politicus is afgesloten, bevestigt het ministerie van Justitie na berichtgeving van onder meer CNN.

48 minuten geleden
Ex-premier Johnson omzeilt regering en overhandigt appjes

LONDEN (ANP/DPA) - De Britse ex-premier Boris Johnson heeft besloten zijn appjes over de aanpak van de coronapandemie te overhandigen aan de commissie die het omstreden coronabeleid van zijn voormalige regering onderzoekt. Johnson gaat op die manier de confrontatie aan met de huidige regering van Conservatieven van partijgenoot Rishi Sunak.

53 minuten geleden
Iran laat nog eens drie gevangen Europeanen vrij

BRUSSEL (ANP/RTR/BELGA) - Iran heeft nog eens drie gevangen Europeanen vrijgelaten. Het gaat om twee Oostenrijkers en een Deen. Zij reizen via Oman naar België, zo heeft de Belgische premier Alexander De Croo bekendgemaakt.

2 uur geleden
Ophef in België na bekendmaking namen Reuzegommers

BRUSSEL (ANP/BELGA) - In België is opnieuw ophef ontstaan rond de fatale ontgroening van Sanda Dia door de studentenvereniging Reuzegom. Namen van meerdere leden gaan rond. Die worden gedeeld door mensen die het niet eens zijn met de straffen in de zaak. Onder andere een populaire youtuber met ruim een half miljoen abonnees deelde persoonlijke gegevens.

3 uur geleden
Levering tanks mogelijk geraakt door besluit Zwitsers parlement

BERN (ANP/DPA) - De levering van Leopard 1-tanks van Nederland, Denemarken en Duitsland aan Oekraïne wordt mogelijk geraakt door een besluit van het Zwitserse parlement, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Defensie. In februari meldde het ministerie dat de samenwerkende landen zeker honderd tanks zullen leveren. Die belofte komt volgens de woordvoerder niet in gevaar. Mogelijk gaat er wel een streep door een levering bovenop het genoemde aantal tanks.

3 uur geleden
NAVO-chef Stoltenberg naar Turkije voor beëdiging Erdogan

BRUSSEL (ANP) - De secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg is zaterdag aanwezig bij de beëdiging van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Hij maakt er een tweedaags bezoek van, waarbij ook een gesprek met de president en andere hooggeplaatste functionarissen gepland staat. De NAVO laat nog in het midden of gesproken zal worden over de toetreding van Zweden tot het bondgenootschap, al lijkt dat wel voor de hand te liggen.

4 uur geleden
Zelensky laat schuilkelders nakijken na dood van drie burgers

KYIV (ANP/RTR) - Alle schuilkelders in Oekraïne worden nagekeken om te voorkomen dat opnieuw mensen omkomen doordat ze er niet in kunnen. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft daartoe opdracht gegeven, heeft hij bekendgemaakt.

4 uur geleden