Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beleidsmakers Fed zagen nog geen noodzaak voor afbouw steun

Beleidsmakers Fed zagen nog geen noodzaak voor afbouw steun

WASHINGTON (ANP) - Beleidsmakers van de Federal Reserve zagen tijdens de beleidsvergadering vorige maand nog geen reden om aan de lopende steunmaatregelen te morrelen. Volgens de Amerikaanse centralebankenkoepel kan het nog wel enige tijd duren voordat aan de voorwaarden wordt voldaan om bijvoorbeeld het omvangrijke opkoopprogramma terug te schroeven, zo valt te lezen in de notulen van de bijeenkomst. Die werden woensdag vrijgegeven.

Als voorwaarde voor het afbouwen van de steun kijkt de centrale bank onder andere naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Ook wordt de inflatie nauwlettend in de gaten gehouden. Volgens de centralebankiers duurt het nog wel even voordat er "substantiƫle voortgang" wordt geboekt met het bereiken van de beoogde doelen wat betreft de arbeidsmarkt en de inflatie.

De Federal Reserve liet na de vergadering het programma voor de aankoop van activa, met een omvang van 120 miljard dollar per maand, ongewijzigd. De centrale bank voorspelde dat het belangrijkste rentetarief zeker tot 2023 dicht bij nul zal blijven. Tegelijkertijd schroefde de Fed de groeiprognoses voor dit jaar sterk op vanwege een toenemend vertrouwen en een nieuwe ronde van economische stimuleringsmaatregelen.

Fed-voorzitter Jerome Powell vertelde na de vergadering dat de economie nog ver verwijderd is van maximale werkgelegenheid en een duurzame inflatie van 2 procent. Volgens hem zijn enkele van de ergste economische uitkomsten van de crisis afgewend. Maar de staat van de economie in de komende twee tot drie jaar is volgens hem uiterst onzeker.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Financieel

Prada wil diversiteit in mode-industrie verbeteren

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Modehuis Prada wil de diversiteit onder zijn personeel en in de mode-industrie in zijn geheel verbeteren. Daarvoor kondigde het bedrijf een reeks aanpassingen aan, waaronder een betaald stageprogramma, beurzen voor de Fashion Institute of Technology en een partnerschap met Dorchester Industries om een driejarig "ontwerplaboratorium" te creƫren.

3 minuten geleden
McDonald's verhoogt lonen in VS om personeel te paaien

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - Fastfoodketen McDonald's verhoogt het minimumloon van medewerkers in de Verenigde Staten. Daarmee wil de keten niet alleen personeel tevreden houden, maar ook nieuwe medewerkers lokken met het oog op de krapte op de arbeidsmarkt. De verhoging geldt alleen voor de werknemers in de 650 eigen restaurants. Franchisenemers van de keten gaan zelf over de arbeidsvoorwaarden.

42 minuten geleden
Chinese miljardenboete zorgt voor verlies webwinkel Alibaba

HUANGZHOU (ANP/BLOOMBERG) - De grote Chinese webwinkel Alibaba heeft in het afgelopen kwartaal een verlies geleden vanwege een miljardenboete die werd opgelegd door de Chinese autoriteiten voor monopoliepraktijken. Het nettoverlies bedroeg 5,5 miljard yuan, omgerekend 705 miljoen euro. Het is voor het eerst sinds 2012 dat er een nettoverlies in de boeken verschijnt bij Alibaba.

55 minuten geleden
Prijs bitcoin zakt weer tot onder de 50.000 dollar

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De prijs van bitcoin is donderdagmiddag onder het niveau van 50.000 dollar gezakt. De waarde van de digitale munt kreeg een tik te verwerken na opmerkingen van Tesla-baas Elon Musk. Die noemde het energieverbruik voor het minen van de munt krankzinnig. Ook de mogelijkheid om met bitcoins een auto van Tesla aan te schaffen werd geschrapt.

59 minuten geleden
AEX onderuit op Hemelvaartsdag, Pharming keldert 10 procent

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse beurs ging donderdag flink onderuit. Beleggers verwerkten de fors lagere slotstanden op Wall Street, waar de inflatievrees verder oplaaide na de sterkste stijging van het Amerikaanse prijspeil in meer dan tien jaar. De inflatie wordt aangejaagd door de omvangrijke steunprogramma's van overheden en centrale banken. Beleggers vrezen dat de rente daardoor sneller dan verwacht zal worden verhoogd om de geldontwaarding tegen te gaan. Hogere rentes maken aandelen als belegging echter minder aantrekkelijk.

5 uur geleden
Inflatiezorgen drukken Nikkei, techinvesteerder SoftBank onderuit

TOKIO (ANP) - De aandelenbeurs in Tokio zakte donderdag verder weg na de zware koersverliezen in de afgelopen dagen. De veel hoger dan verwachte inflatiecijfers uit de Verenigde Staten joegen beleggers schrik aan. Door de hogere inflatieverwachtingen stijgt ook de rente en worden de aandelen van vooral snelgroeiende techbedrijven minder aantrekkelijk. Techinvesteerder SoftBank ging dan ook in de uitverkoop ondanks een recordwinst in het afgelopen boekjaar. Beleggers maakten zich zorgen over de hoge waarderingen van de techbedrijven in de beleggingsportefeuille van SoftBank.

7 uur geleden
Tesla stopt met Bitcoin als betaalmiddel voor auto's

PALO ALTO (ANP) - Tesla-topman Elon Musk laat weten dat zijn bedrijf niet langer de cryptomunt Bitcoin aanneemt als betaalmiddel voor auto's. Musk meldt dat Tesla bezorgd is over het gebruik van fossiele brandstoffen bij het delven van de digitale munt.

12 uur geleden