Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bekend Nederland steunt Vol Gas Voor Cultuur

Bekend Nederland steunt Vol Gas Voor Cultuur

ZANDVOORT (ANP) - Direct na de start van de protestactie Vol Gas Voor Cultuur heeft al een groot aantal BN'ers uit de cultuursector de actie gesteund. Onder anderen Francis van Broekhuizen, Tom Egbers, Richard Groenendijk en Hans Cornelissen hebben de eerste posts van de online-actie gedeeld. Ook veel gezelschappen en theaters hebben de actie gedeeld op hun kanalen, zoals TivoliVredenburg, Holland Opera en het Radio Filharmonisch Orkest.

De cultuursector houdt zondag, op de derde dag van de Grand Prix in Zandvoort, een ludieke online protestactie. Via sociale media wil de organisatie 'verslag doen' van de Formule 1-race onder de noemer Vol Gas Voor Cultuur. Daarvoor hebben ze het kanaal en de hashtag #volgasvoorcultuur in het leven geroepen.

Gedurende de dag worden er posts gedeeld met slogans, die zijn geschreven door tekstschrijvers van het satirische actualiteitenprogramma Dit Was Het Nieuws. Uitroepen als 'Ook de cultuursector op poleposition' en 'Van de grindbak naar de orkestbak' worden gedeeld via de sociale mediakanalen.

Woede en verbijstering

De actie is bedoeld om aandacht te vragen voor de cultuursector. Volgens initiatiefnemer Lieven Cooiman, artistiek leider van het Flint Theater in Amersfoort, is er veel woede en verbijstering in de branche door de dubbele standaard van het beleid. In Zandvoort komen er dagelijks zo'n 70.000 mensen samen, maar op festivals staat nog een maximum van 750 mensen volgens de coronamaatregelen. De actie is nadrukkelijk niet tegen de Grand Prix, maar voor meer versoepelingen in de cultuursector.

Vol Gas Voor Cultuur wordt gesteund door meer dan vijftien grote partijen in de branche. Onder andere de Popcoalitie, Alliantie van Evenementenbouwers, Kunsten '92, Vereniging Vrije Theaterproducenten en de bioscoopkoepel NVBF staan achter de actie. Ook Unmute Us, de organisatie die de protestmarsen in diverse steden organiseerde, steunt de actie.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

Borsato en Ali B ook niet meer bij Talpa-radiozenders te horen

HILVERSUM (ANP) - In navolging van de radiozenders van de NPO, Qmusic en 100% NL hebben ook de zenders van Talpa besloten om voorlopig geen muziek meer te draaien van Marco Borsato en Ali B.

12 uur geleden
Radiozenders doen Marco Borsato en Ali B in de ban

HILVERSUM (ANP) - Meerdere Nederlandse radiozenders draaien voorlopig muziek van Marco Borsato en Ali B niet meer. Dat laten de NPO, Talpa, Qmusic en 100% NL vrijdag weten. De zenders doen dit in reactie op de uitzending van BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag van de twee bij The Voice of Holland. Daar waren ze coach van de kandidaten.

13 uur geleden
Dijkgraaf over uitlating De Mol: schijn van 'victim blaming'

DEN HAAG (ANP) - John de Mols uitspraken over de slachtoffers van misstanden bij The Voice of Holland, die volgens hem eerder "aan de bel" hadden kunnen trekken, hebben volgens minister Robbert Dijkgraaf (Onderwijs) "de schijn van 'victim blaming'". Hij spoort mensen zoals De Mol aan om in hun organisatie voor een veilige werkcultuur te zorgen.

13 uur geleden
Staatssecretaris wil in gesprek met omroepen en De Mol

DEN HAAG (ANP) - Na de uitzending van BOOS over wangedrag bij de talentenshow The Voice wil staatssecretaris Gunay Uslu (Media) in gesprek met omroepen en mediamagnaat John de Mol. Ze werd "misselijk" van de berichten over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij het programma.

15 uur geleden
Vrouwelijke werknemers Talpa: John, het ligt niet aan de vrouwen

DEN HAAG (ANP) - Talpa-medewerksters hebben een paginagrote advertentie geplaatst in het AD om John de Mol aan te spreken op zijn optreden en verklaring in het programma BOOS van BNNVARA. Zij zijn het overduidelijk niet eens met de uitlatingen die hun baas deed tegenover Tim Hofman tijdens het gesprek over de misstanden bij The Voice of Holland. Hun boodschap: "Beste John, het ligt niet aan de vrouwen. Groet, de vrouwen uit je bedrijf'."

19 uur geleden
RTL Boulevard: nieuwe melding over The Voice gedaan bij politie

HILVERSUM (ANP) - Bij de politie is een nieuwe melding binnengekomen van een zedenfeit rond The Voice of Holland. Dat meldt RTL Boulevard op basis van een politiewoordvoerder. Over welk persoon de nieuwe melding gaat, kan de politie niet zeggen, maar wel dat deze melding zou kunnen leiden tot een nieuwe aangifte.

1 dag geleden
Ali B blijft The Voice-aantijgingen ontkennen: 'trial by media'

HILVERSUM (ANP) - Ali B vindt de manier waarop de twee aangiftes tegen hem in het nieuws worden gebracht een "trial by media". Op Instagram schrijft de rapper en de The Voice-coach dat hij zich niet publiekelijk kan verweren tegen de beschuldigingen.

1 dag geleden