Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beginnende kunstenaars exposeren in Het Lokaal

Beginnende kunstenaars exposeren in Het Lokaal

MIDDELBURG – Het Lokaal is de nieuwe expositieruimte waar op de eerste zondag van de maand kunst te zien is van een jonge of beginnende kunstenaar. De Kunst- en Cultuurroute Middelburg geeft hiermee een extra invulling aan de ruimte waarvan ook ondernemersvereniging VOM en Scalda gebruik maken.

De Middelburgse cultuurwethouder Carla Doorn opende zondag samen met haar kleindochters Daimy (8) en Joëlle (4) Het Lokaal door de klankkast ‘Lente geluiden’ van kunstenaar Bruno Seeber te laten klinken. 

Werkruimte

“De kunst- en cultuurroute is een verrassend leuke wandeling. Je kunt bij kunstenaars binnen kijken, hun werk bewonderen en met hen in gesprek gaan. De verbinding die ontstaat is fantastisch. Daarom is het zo’n goed initiatief om het ondernemerslokaal van de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) tijdens de Kunst- en Cultuurroute (KCRM) in te richten als expositieruimte.” De hele maand is de exposant ‘Kunstenaar van de Maand’ en mag Het Lokaal, tijdens vakanties, gebruiken als werkruimte. Het gebouw is de voormalige fietsenwerkplaats en staat naast de fietsenstalling aan het Zusterplein. Scalda-studenten krijgen er les in ondernemen en de VOM gebruikt het voor overleg.

Klankkasten

De eerste exposant en tevens Kunstenaar van de Maand is de uit Duitsland afkomstige Bruno Seeber. Hij is geïnspireerd geraakt door Zeeland en de Zeeuwse kust. Zijn schilderijen geven een vakantiegevoel. Seeber onderscheidt zich met zijn klankkasten. In houten bakken zijn talloze spijkers geslagen waar een pingpongballetje tussendoor kan. Iedere klankkast heeft een eigen geluid, doordat de spijkers anders gepositioneerd en bewerkt zijn met extra gewicht. De balletjes kunnen steeds andere routes nemen, waardoor de beleving iedere keer uniek is.

Jong

KCRM-voorzitter Judith Loontjens is trots op het werk dat de vrijwilligers in twee weken tijd hebben waargemaakt. “Door het coronavirus lag de ontwikkeling een tijdje stil, maar we hebben het gered om in korte tijd het ondernemerslokaal in te richten als expositieruimte. Ik hoop dat we hiermee meer jonge mensen kunnen interesseren voor kunst. Niet alleen om te exposeren, maar ook om te komen kijken. Want de Kunst- en Cultuurroute is met 35 adressen heel divers.”

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Meer uit Middelburg

Veers duo opgepakt na afbranden safaritent op camping Domburg

DOMBURG - De politie heeft vrijdagochtend een man (24) en vrouw (26) uit de gemeente Veere aangehouden. Zij zijn mogelijk verantwoordelijk voor het afbranden van de safaritent op een vakantiepark aan de Schelpweg in Domburg. De brand is mogelijk aangestoken.

1 dag geleden
Safaritent afgebrand op camping Domburg

DOMBURG - Op een camping aan de Schelpweg in Domburg is vannacht een safaritent in vlammen opgegaan. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.

1 dag geleden
Vooral VVD-ers willen burgemeester van Middelburg worden

MIDDELBURG - Op 6 februari 2024 is de vacature voor het burgemeestersambt in de gemeente Middelburg opengesteld. Kandidaten konden hun sollicitatiebrieven tot 27 februari 2024 aan de commissaris van de Koning in Zeeland sturen.

2 dagen geleden
Lustrumconcerten 30 jaar Gospelkoor Glorify

MIDDELBURG - Gospelkoor Glorify  bestaat 30 jaar en viert dat met 2 lustrumconcerten in Axel en Middelburg.

3 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en voetbalschool JVOZ

MIDDELBURG - Voorzitter Remy Verhage van voetbalclub Zeelandia Middelburg en voorzitter Eugène Fagg van Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland (JVOZ) hebben vrijdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Deze stap volgt op een succesvolle pilot in de afgelopen periode.

4 dagen geleden
Vier auto's beschadigd vanwege autobrand in Middelburg

MIDDELBURG - In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Middelburg vier personenauto's beschadigd geraakt door brand. De brandweer heeft de voertuigen geblust.

1 week geleden
Hardleerse Middelburger zonder rijbewijs voor derde keer betrapt achter het stuur

ZIERIKZEE - Een 39-jarige Middelburger is afgelopen nacht op de N256 voor de derde keer betrapt op het rijden in een auto zonder geldig rijbewijs. Vanwege de recidive krijgt hij niet alleen een proces-verbaal, maar is ook de auto waarin hij reed in beslag genomen.

1 week geleden