Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Beginnende kunstenaars exposeren in Het Lokaal

Beginnende kunstenaars exposeren in Het Lokaal

MIDDELBURG – Het Lokaal is de nieuwe expositieruimte waar op de eerste zondag van de maand kunst te zien is van een jonge of beginnende kunstenaar. De Kunst- en Cultuurroute Middelburg geeft hiermee een extra invulling aan de ruimte waarvan ook ondernemersvereniging VOM en Scalda gebruik maken.

De Middelburgse cultuurwethouder Carla Doorn opende zondag samen met haar kleindochters Daimy (8) en Joëlle (4) Het Lokaal door de klankkast ‘Lente geluiden’ van kunstenaar Bruno Seeber te laten klinken. 

Werkruimte

“De kunst- en cultuurroute is een verrassend leuke wandeling. Je kunt bij kunstenaars binnen kijken, hun werk bewonderen en met hen in gesprek gaan. De verbinding die ontstaat is fantastisch. Daarom is het zo’n goed initiatief om het ondernemerslokaal van de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) tijdens de Kunst- en Cultuurroute (KCRM) in te richten als expositieruimte.” De hele maand is de exposant ‘Kunstenaar van de Maand’ en mag Het Lokaal, tijdens vakanties, gebruiken als werkruimte. Het gebouw is de voormalige fietsenwerkplaats en staat naast de fietsenstalling aan het Zusterplein. Scalda-studenten krijgen er les in ondernemen en de VOM gebruikt het voor overleg.

Klankkasten

De eerste exposant en tevens Kunstenaar van de Maand is de uit Duitsland afkomstige Bruno Seeber. Hij is geïnspireerd geraakt door Zeeland en de Zeeuwse kust. Zijn schilderijen geven een vakantiegevoel. Seeber onderscheidt zich met zijn klankkasten. In houten bakken zijn talloze spijkers geslagen waar een pingpongballetje tussendoor kan. Iedere klankkast heeft een eigen geluid, doordat de spijkers anders gepositioneerd en bewerkt zijn met extra gewicht. De balletjes kunnen steeds andere routes nemen, waardoor de beleving iedere keer uniek is.

Jong

KCRM-voorzitter Judith Loontjens is trots op het werk dat de vrijwilligers in twee weken tijd hebben waargemaakt. “Door het coronavirus lag de ontwikkeling een tijdje stil, maar we hebben het gered om in korte tijd het ondernemerslokaal in te richten als expositieruimte. Ik hoop dat we hiermee meer jonge mensen kunnen interesseren voor kunst. Niet alleen om te exposeren, maar ook om te komen kijken. Want de Kunst- en Cultuurroute is met 35 adressen heel divers.”

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Meer uit Middelburg

Max Huiszoon is de eerste kinderburgemeester van Veere

DOMBURG - Op dinsdag 16 april 2024 werd de eerste kinderburgemeester van de gemeente Veere verkozen. De fractie van D66 diende het initiatiefvoorstel in om een kinderburgemeester voor de gemeente Veere in te stellen. Dit voorstel werd aangenomen door alle fracties in de raad van de gemeente Veere. De kinderburgemeester gaat een jaar lang op pad met burgemeester Frederiek Schouwenaar en mag werken aan een zelfgekozen project binnen de gemeente Veere.

19 uur geleden
BM van Houwelingen wint tender voor De Biezenweie in Serooskerke

DOMBURG - Het college B&W van gemeente Veere heeft bekendgemaakt dat BM van Houwelingen de winnaar is van de tender voor De Biezenweie in Serooskerke. Dit besluit markeert een belangrijke mijlpaal in de voortgang van de woningbouw aan De Biezenweie.

1 dag geleden
De onfortuinlijke vlucht van bommenwerper 'The Drip'

VLISSINGEN/DOMBURG - De Amerikaanse bommenwerper waar archeologisch onderzoek naar wordt uitgevoerd voor de kust van Domburg stortte neer op 5 november 1943. Het door vijandelijk vuur geraakte vliegtuig was op de terugweg van een missie bij de Duitse stad Münster, ten noordoosten van het Ruhrgebied.

1 dag geleden
Dakbedekking waait los in van Kleffenslaan Middelburg

MIDDELBURG - Bij een woning aan de Van Kleffenslaan in Middelburg is maandagmiddag een deel van de dakbedekking losgekomen als gevolg van een harde windvlaag. De brandweer werd ingezet om de situatie weer veilig te maken.De windvlaag kreeg vat op het dak toen rond 13.45 uur een fikse bui over de stad trok. Brandweerlieden rukten vanaf de post Stromenweg uit en hebben de dakbedekking weer platgelegd. Een aannemer zal moeten worden ingeschakeld om de ontstane schade te herstellen. Bij het voorval raakte niemand gewond.In het verleden is de brandweer al veelvuldig ingezet nadat bij woningen in de betreffende wijk dakbedekkingen loslieten tijdens windstoten. Voor vandaag en morgen hebben de meteorologen van het KNMI code geel afgekondigd. Tot dinsdag 06.00 uur moet rekening worden gehouden met zware windstoten tot 100 kilometer per uur.

2 dagen geleden
Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

4 dagen geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

4 dagen geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

4 dagen geleden