Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Baldwin aangeklaagd om 'roekeloos' gedrag op filmset

Baldwin aangeklaagd om 'roekeloos' gedrag op filmset

LOS ANGELES (ANP/AFP) - Voor de tweede keer in een week tijd is acteur Alec Baldwin aangeklaagd vanwege het fatale schietincident op de filmset van 'Rust' dat cameravrouw Halyna Hutchins het leven kostte. Scriptbegeleider Mamie Mitchell, die na het ongeluk geëmotioneerd het alarmnummer belde, noemt het gedrag van Baldwin "roekeloos" en zegt getraumatiseerd te zijn.

Mitchell stelt dat Baldwin de revolver volgens het script nooit af had moeten laten vuren. "Alec Baldwin heeft opzettelijk, zonder geldige reden of excuus, het geladen pistool afgevuurd, ook al vroeg de aanstaande scène daar niet om", schrijft de scriptbegeleider in haar aanklacht. De oorzaak van het schietincident is haar inziens "geen eenvoudige nalatigheid", maar Baldwin zou volgens Mitchell "Russische roulette" hebben gespeeld.

De scriptbegeleider, die voor continuïteit op de filmset moet zorgen en als rechterhand van de regisseur fungeert, stond volgens de aanklacht op ruim één meter van Baldwin toen hij het pistool afvuurde. Ze zegt daardoor "ernstige trauma's en extreme mentale en fysieke pijnen" te hebben opgelopen.

Een week geleden werd Baldwin ook al aangeklaagd door een andere medewerker van de film, Serge Svetnoy. Hij was als technicus verantwoordelijk voor de belichting en stelde in zijn aanklacht dat Baldwin "nalatig was geweest". De autoriteiten van Santa Fe, waar het ongeluk plaatsvond, doen nog onderzoek naar het incident. Er is nog niemand strafrechtelijk aangeklaagd. Wel hebben de autoriteiten aangegeven dat er meerdere kogels op de filmset zijn gevonden.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden