Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bakkers in zwaar weer: ‘Krijgen we op tijd olie voor de oliebollen’

Bakkers in zwaar weer: ‘Krijgen we op tijd olie voor de oliebollen’

BORSSELE - Marco Nieuwenhuijse uit Borssele is samen met zijn vrouw al negen jaar bakker. Met zijn marktkar doen hij en zijn personeel wekelijks verschillende dorpen en grotere markten aan om hun versgebakken brood van Borsselse bodem te verkopen. De bakkerij loopt goed, al merkt Nieuwenhuijse ook dat er sinds een jaar veel verandering plaatsvindt in de bakkerswereld. 

Het verhaal van Marco en zijn vrouw begint negen jaar geleden in Borssele.‘’We begonnen in een kleine winkel op het dorp met het idee om vooral voor Borssele ons brood te bakken’’, vertelt hij. Al snel begon de bakkerij te groeien en kwamen er ook mensen uit omliggende dorpen als ’s-Heerenhoek brood kopen bij Marco’s Bakhuys. ‘’Doordat we zoveel groeiden, zijn we gebruik gaan maken van verkoopwagens om op verschillende dagen in dorpen en op grotere markten als Oostburg en Hulst te staan.’’ De afgelopen jaren heeft Nieuwenhuijse veel zien veranderen in de bakkerswereld. ‘’De prijzen van grondstoffen schommelden altijd een beetje, maar het afgelopen jaar zijn alle grondstofprijzen snel omhoog geschoten. Daar komt bij dat de energieprijzen en de kosten van je personeel ook omhoog gaan’’, legt hij uit. ‘’Naast dat is de levering ook telkens vaker onzeker. Neem bijvoorbeeld olie voor de oliebollen, krijgen we daarvoor wel op tijd en genoeg geleverd?’’ Ondanks de onzekerheid blijft hij hoopvol voor de toekomst. ‘’Hopelijk stabiliseert het snel en kunnen we die oliebollen gewoon bakken!’’

Meer uit Beveland

Mijlpaal: Sawasdee verscheept 100e container voor ontwikkelingshulp

DRIEWEGEN - De Zeeuwse Stichting Sawasdee heeft maandagochtend vanuit Driewegen haar 99e en 100e zeecontainer verscheept met hulpgoederen voor schoolprojecten in Cambodja. 

19 uur geleden
Extra veel mode en lifestyle in Goes tijdens Vriendinnendag

GOES - Vriendinnendag gaf de koopzondag in Goes zondag extra allure. 

20 uur geleden
Op de werkvloer bij de keurslager: 'Dat je als slager 70, 80 uur werkt, is achterhaald'

GOES - Op de werkvloer van de slagerij vond Cees Mol het als jongen soms maar vies ruiken, herinnert hij zich lachend zijn eerste schreden in de slagerswereld. Al gauw rook hij daardoorheen en raakte in de zaak van zijn ouders gefascineerd door het ambacht. “Het is zó veelzijdig”, verklaart Mol. Sinds zijn zestiende werkt hij in deze branche en nu heeft hij al jaren een eigen keurslagerij. “Ik heb nooit iets anders willen doen.”

1 dag geleden
Gids Dick Houthuijs brengt zijn liefde voor bomen graag over op anderen

GOES - IVN-natuurgids en bomenfanaat Dick Houthuijs geeft al jaren rondleidingen. Hij vertelt zijn toehoorders met liefde en de nodige kwinkslagen over bomen en ander groen. Zoals onlangs, toen hij de deelnemers van de poëziewedstrijd ‘Bomen en natuur in Goes’ meenam voor een rondje over de vest. 

1 dag geleden
Goes Gezien, door Arends oog: Een rondje bier (1)

Zijn rubriek ‘Goes Gezien’ wijdt Arend van der Wel deze keer aan bier:

2 dagen geleden
Zeeland stuurt brandbrief naar minister over zoet water

GOES - De Zeeuwse gemeenten en waterschap Scheldestromen vragen het Rijk in een brandbrief om meer geld om de beschikbaarheid van zoet water te verbeteren. ‘Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat stelt dat acceptatie van verzilting onvermijdelijk is en dat baart Zeeland grote zorgen’, schrijven de overheden vrijdag in hun brief. ‘Verzilting beïnvloedt indirect de leefbaarheid van het Zeeuwse platteland en maakt de toekomst van onze provincie onzeker.’

3 dagen geleden
Kinderkunstweek op Schengehof met kunstenaars uit eigen dorp

‘s-HEER ARENDSKERKE - Leerlingen van basisschool Schengehof in ‘s-Heer Arendskerke doen, in het kader van de Kinderkunstweek, allerlei culturele, educatieve activiteiten. De school deed eerder mee aan de week, bijzonder dit jaar is de samenwerking met kunstenaars uit het dorp. Zo konden leerlingen in het naastgelegen atelier van Barre en Maureen Verkerke onder andere een kaars en glassieraad maken, een workshop fotografie volgen en leren over verschillende schildertechnieken.

3 dagen geleden