Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Bakkers in zwaar weer: ‘Krijgen we op tijd olie voor de oliebollen’

Bakkers in zwaar weer: ‘Krijgen we op tijd olie voor de oliebollen’

BORSSELE - Marco Nieuwenhuijse uit Borssele is samen met zijn vrouw al negen jaar bakker. Met zijn marktkar doen hij en zijn personeel wekelijks verschillende dorpen en grotere markten aan om hun versgebakken brood van Borsselse bodem te verkopen. De bakkerij loopt goed, al merkt Nieuwenhuijse ook dat er sinds een jaar veel verandering plaatsvindt in de bakkerswereld. 

Het verhaal van Marco en zijn vrouw begint negen jaar geleden in Borssele.‘’We begonnen in een kleine winkel op het dorp met het idee om vooral voor Borssele ons brood te bakken’’, vertelt hij. Al snel begon de bakkerij te groeien en kwamen er ook mensen uit omliggende dorpen als ’s-Heerenhoek brood kopen bij Marco’s Bakhuys. ‘’Doordat we zoveel groeiden, zijn we gebruik gaan maken van verkoopwagens om op verschillende dagen in dorpen en op grotere markten als Oostburg en Hulst te staan.’’ De afgelopen jaren heeft Nieuwenhuijse veel zien veranderen in de bakkerswereld. ‘’De prijzen van grondstoffen schommelden altijd een beetje, maar het afgelopen jaar zijn alle grondstofprijzen snel omhoog geschoten. Daar komt bij dat de energieprijzen en de kosten van je personeel ook omhoog gaan’’, legt hij uit. ‘’Naast dat is de levering ook telkens vaker onzeker. Neem bijvoorbeeld olie voor de oliebollen, krijgen we daarvoor wel op tijd en genoeg geleverd?’’ Ondanks de onzekerheid blijft hij hoopvol voor de toekomst. ‘’Hopelijk stabiliseert het snel en kunnen we die oliebollen gewoon bakken!’’

Meer uit Beveland

Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

44 minuten geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

17 uur geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

20 uur geleden
Nieuw project voor jongeren in Oosterschelderegio

GOES - In september start het RBL Oosterschelderegio/Doorstroompunt met een gratis maatschappelijk dienst tijd-traject (MDT). Het biedt jongeren de kans om gedurende tien weken hun talenten te ontwikkelen, mensen te ontmoeten buiten hun leefwereld en iets te doen voor een ander en/of de samenleving. Het is bedoeld voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, die geen startkwalificatie hebben en niet naar school gaan. Jongeren kunnen zich vanaf nu aanmelden.

23 uur geleden
35e Zeeuwse fietsvierdaagse trapt dinsdag 23 juli af

GOES - Hij gaat door: eind juli vindt de, inmiddels 35e, Zeeuwse Fietsvierdaagse plaats vanuit Goes.

1 dag geleden
Schrijfsel burgemeester Dijksterhuis: Zomer

Als burgemeester draag ik vaak een pak. Soms met en soms zonder stropdas, dat hoort er nu eenmaal bij. Meestal vind ik dat helemaal niet erg. Ik hoef 's ochtends nooit lang na te denken over wat ik aan moet en het staat netjes. Maar nu de zomer (eindelijk!) is begonnen, is het toch best warm.

1 dag geleden
Auto belandt in sloot bij eenzijdig ongeval op A58 bij Goes: Eén persoon gewond

GOES- Bij een eenzijdig ongeval op de A58 tussen Goes en 's-Heer Arendskerke is zondagmorgen een personenauto in de sloot beland. De auto raakte van de weg tussen de oprit bij knooppunt De Poel en het viaduct bij de Sinoutskerkseweg. Eén persoon raakte gewond en is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 

1 dag geleden