Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Autotunnels in Italië op instorten

Autotunnels in Italië op instorten

ROME (ANP/DPA) - Ongeveer tweehonderd autotunnels in Italië voldoen niet aan de veiligheidsvoorschriften. Daardoor lopen automobilisten gevaar, schrijven Italiaanse media. De tunnels voldoen niet aan de Europese eisen.

In de tunnels is soms amper verlichting aanwezig, water druipt van het plafond en de wanden brokkelen af. Vooral in tunnels die langer zijn dan 500 meter is er een grote kans op ongevallen. De veiligheidssystemen werken niet goed meer en ook de vluchtroutes zijn gebrekkig. Dat blijkt volgens de media uit documenten van het ministerie van Verkeer uit november.

Deze documenten kwamen op straat te liggen na een voorval eind december in een Genuaanse tunnel, waar een groot gat in de weg zat. Automobilisten wisten het gat te ontwijken, waardoor niemand gewond raakte. Deze week is een tunnel tussen Turijn en Savona afgesloten vanwege vergelijkbare problemen.

De toestand van de wegen is een heikel punt in Italië. In 2018 kwamen nog 43 mensen om het leven toen een brug in Genua instortte.

Meer uit Buitenland

Verloren gewaande gitaar John Lennon brengt 2,7 miljoen euro op

NEW YORK (ANP) - Een gitaar van John Lennon, die lange tijd als verloren was beschouwd voordat hij op een zolder werd aangetroffen, is in New York geveild voor 2,9 miljoen dollar (zo'n 2,7 miljoen euro). Daarmee is het de duurste Beatles-gitaar ooit geveild. Dat heeft veilinghuis Julien's bekendgemaakt.

6 minuten geleden
Veiligheidsraad vrijdag bijeen om satellietlancering Noord-Korea

NEW YORK (ANP) - De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties komt vrijdag bijeen voor een openbare zitting over de recente poging van Noord-Korea om een ​​nieuwe militaire verkenningssatelliet te lanceren. Die lancering mislukte, erkende Noord-Korea maandag, omdat een nieuw ontwikkelde raketmotor tijdens de vlucht explodeerde.

14 minuten geleden
WSJ: Blinken hint op goedkeuring gebruik VS-wapens in Rusland

CHISINAU (ANP) - De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft woensdag laten weten dat de Verenigde Staten overwegen Oekraïne toe te staan ​​Russisch grondgebied aan te vallen met door de VS geleverde wapens. Dat meldt de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ).

1 uur geleden
VN: hulp Gaza twee derde afgenomen sinds inval Israël in Rafah

RAFAH (ANP) - De hoeveelheid humanitaire hulp die de Gazastrook binnenkomt is met twee derde gedaald sinds Israël deze maand met zijn militaire operatie in de zuidelijke stad Rafah begon. "De hoeveelheid voedsel en andere hulp die Gaza binnenkomt, die toch al onvoldoende is om aan de stijgende behoeften te voldoen, is sinds 7 mei verder gekrompen", zei VN-hulporganisatie OCHA.

1 uur geleden
Juryberaad in rechtszaak tegen Trump gaat donderdag verder

NEW YORK (ANP/RTR) - De juryleden in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump hebben na bijna vijf uur hun eerste dag van beraadslagingen afgerond. Ze gaan donderdag 15.30 onze tijd verder, melden Amerikaanse media. De juryleden moeten overleggen tot ze het erover eens zijn of Trump schuldig is of niet.

4 uur geleden
Burgerslachtoffers gemeld bij Israëlische beschieting van Syrië

BANIYAS/DAMASCUS (ANP/AFP) - Bij een Israëlische luchtaanval op Syrië is volgens Syrische meldingen een meisje gedood en zijn er meer dan tien burgers gewond geraakt. Volgens de Syrische autoriteiten voerden de Israëli's een aanval uit met een raket op een pand in een woonwijk in de kustplaats Baniyas, circa 175 kilometer ten noorden van Damascus.

4 uur geleden
Witte Huis bevestigt komst president Biden naar D-day herdenking

WASHINGTON (ANP/DPA) - De Amerikaanse president Joe Biden gaat begin juni naar Frankrijk om deel te nemen aan de viering van de tachtigste verjaardag van D-day. Dit heeft het Witte Huis bevestigd zonder dit verder toe te lichten.

6 uur geleden